Aanvraag evenementenvergunning in 2014 vrijgesteld van leges
Uitgegeven op 10-02-2014 om 09:17  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het college stelt de raad voor om in 2014 een pilot te houden waarbij alle evenementenvergunningen worden vrijgesteld van leges.

Geen subsidie voor evenementen
In Hollands Kroon worden jaarlijks evenementen georganiseerd door ruim 140 stichtingen/ verenigingen, vaak met behulp van vrijwilligers. Deze evenementen worden georganiseerd voor de eigen inwoners, maar ook voor toeristen en geÔnteresseerden van buiten de gemeente. Omdat de subsidie voor het organiseren van dit soort evenementen is vervallen, wordt het (financieel) steeds lastiger om evenementen te organiseren. Het college wil de inwoners stimuleren om evenementen te blijven organiseren. Dit voorstel sluit hierbij aan.

Onderscheid commerciŽle en niet-commerciŽle evenementen?
Er is onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van het vrijstellen van evenementen die worden georganiseerd door vrijwilligers en als niet-commercieel worden beschouwd. Uit navraag bij diverse gemeenten die vrijstelling voor evenementen toepassen, blijkt dat het lastig is om een onderscheid te maken tussen commerciŽle en niet-commerciŽle evenementen. Het college heeft daarom besloten om de raad een pilot voor te stellen waarbij alle aanvragen voor een evenementenvergunning worden vrijgesteld van leges.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
De Zeven Engeltjes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...