Omgaan met hyperventilatie
Uitgegeven op 05-02-2014 om 17:00  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen start donderdag 6 maart met een cursus Omgaan met hyperventilatie. Tijdens deze cursus leren deelnemers ademtechnieken om hyperventilatie te voorkomen of te stoppen. Ook is er aandacht voor de mogelijke oorzaken van hyperventilatie en hoe hiermee om te gaan.

Iedereen hyperventileert onder bepaalde omstandigheden. Hyperventileren is een normale reactie op gevaar of opwinding. Het lichaam wordt voorbereid op acties als vluchten of vechten, waardoor er versneld wordt geademd. Als er geen noodsituatie is, maar wel aanhoudende stress of spanning, bestaat het gevaar van regelmatig hyperventileren. Dit kan leiden tot zuurstofgebrek, waardoor er klachten kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld concentratieproblemen, niet meer helder kunnen denken, het gevoel krijgen flauw te vallen en wazig zien. De cursus Omgaan met hyperventilatie biedt deelnemers meer controle over de ademhaling en meer zelfvertrouwen.

Meer informatie en aanmelden
De cursus bestaat uit acht lessen van een uur, op donderdagavond om 19.30 uur en wordt gegeven in Magnushof te Schagen. De kosten bedragen Ä 99,- en zijn mogelijk te declareren bij de ziektekostenverzekering (afhankelijk van het verzekerde pakket). Aanmelden kan tot 21 februari bij Corina Koster of Patricia Groothedde via 0224 Ė 211149 (afdeling logopedie) of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl.

Over Revalidatie- en Behandelcentrum Samen
Woonzorggroep Samen beschikt over een apart centrum voor revalidatie en behandeling: Revalidatie- & Behandelcentrum Samen. Dit centrum richt zich specifiek op de oudere revalidant, die gevolgen ondervindt van een ziekte, aandoening of ongeval. In het bijzonder mensen met CVA, electief, trauma en amputatie.

Revalidatie- & Behandelcentrum Samen is gevestigd in Schagen en beschikt over een specialistische kliniek waar cliŽnten terecht kunnen voor revalidatie, behandeling en consultatie. Daarnaast zijn er plaatsen waar cliŽnten tijdelijk kunnen verblijven, voorzien van high-tech voorzieningen die volledig aansluiten bij de laatste ontwikkelingen op revalidatiegebied. Revalidatie- & Behandelcentrum Samen werkt hierbij nauw samen met de verwijzende ziekenhuizen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Wim Ruska - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...