Burgemeester Hollands Kroon moet mogelijk woonark uit
Uitgegeven op 11-01-2014 om 07:20  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Burgemeester Jaap Nawijn (61) van Hollands Kroon moet dit voorjaar mogelijk op zoek naar nieuw onderdak.

Lees verder op de website van JAS...

Bron Gemeente Hollands Kroon.nl: Gemeente Hollands Kroon is een digitale en transparante gemeente, ook bij vergoedingen en het betalen van declaraties aan bestuurders. Hierbij zijn wij terughoudend en baseren wij ons op een aantal regelingen zoals de rechtsposities, de handreiking van de VNG ('11) en het collegebesluit declaraties (okt '13).

Transparant

In het kader van transparantie is er voor gekozen om niet te werken met een overkoepelend budget voor het bestuur. Dit betekent dat alle vergoedingen en declaraties direct worden gekoppeld aan één van de bestuurders. Een overzicht van deze gegevens is terug te vinden op onze website. Uit diverse reacties van inwoners en de media blijkt dat we niet duidelijk genoeg zijn geweest. Dit is niet onze insteek, vandaar dat wij - wat betreft de vergoedingen en declaraties van de burgemeester - deze uitgebreider toelichten.

Huisvestings- en verhuiskosten

Van een burgemeester wordt verwacht dat hij woont in de gemeente waar hij werkzaam is. Omdat dit een voorwaarde en geen keuze is, wordt de verhuizing naar de gemeente en de inrichting van de woning deels vergoed. Daarnaast krijgt een burgemeester voor maximaal twee jaar een vergoeding voor dubbele woonlasten (huur, elektra, gas en water).

Reiskosten

Als lid van het college heeft de burgemeester recht op een vergoeding voor woon/werkverkeer. Op het moment dat hij nog niet in de gemeente woont, mag hij twee keer per week een familiebezoek declareren. Dit recht vervalt op het moment dat de burgemeester in de gemeente woont. Daarnaast heeft hij, net als iedere bestuurder, recht op een vergoeding van dienstreizen op basis van de afgelegde kilometers.

Verblijfkosten

In de periode september 2012 - 1 augustus 2013 zijn 21 lunches/diners betaald vanuit het budget van de burgemeester. In 19 gevallen ging het om lunches/diners ter voorbereiding van onder andere (raads)vergaderingen en (werk)overleggen.

Hierbij was hij in gezelschap van griffier(s), directieleden, managers en/of beleidsmedewerkers. Slechts twee keer heeft de burgemeester een lunch/diner voor hem alleen laten vergoeden.


www.hollandskroon.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Speeltuin Helderse Buurt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...