Acties tegen Windplan Wieringermeer
Uitgegeven op 10-01-2014 om 17:01  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - De bewoners in de Wieringermeer hebben zich verenigd in hun verzet tegen het Windplan Wieringermeer. Er is een website opgezet met daarop een online petitie. Aanstaande zaterdag 11 januari zullen ansicht en -petitiekaarten worden verspreid onder het publiek.

Op de website wieringermeer.geenwindturbines.nl is informatie te vinden, waarmee de omwonenden wijzen op de nadelen van grootschalige windenergie dicht in de buurt van bewoning. Windenergie heeft een grote impact op de woon en leefomgeving, zo vinden de initiatiefnemers.
Dat de bewoners in de Wieringermeerpolder niet zitten te wachten op genoemd windplan moge duidelijk zijn. Het ontbreekt aan draagvlak en de nadelen van grootschalige windenergie is onderbelicht.
Daarom zullen in de Kop van Noord-Holland ansichtkaarten worden verspreid waarmee inwoners hun sympathie kunnen uitspreken voor diegenen die mogelijk geraakt worden door de nadelen van Windenergie. Ook kunnen nu al online petities ingevuld worden op de website wieringermeer.geenwindturbines.nl.
Windenergie kent naast voordelen ook nadelen. De bewoners die zich verenigden willen dat hier meer aandacht voor komt. Overlast, waardevermindering, sociale tegenstellingen, slagschaduw, vogelsterfte en gezondheidsrisico’s zijn enkele aspecten waar aandacht voor gevraagd wordt.

De nadelen voor de directe omwonenden zijn enorm. Het windplan wieringermeer zet in op enorme windturbines tot 200m hoog. De prijs van windenergie is echt niet alleen hoog voor de directe omwonenden, mens en dier, maar ook voor de overige nederlanders. Zij zullen hun energierekening de komende jaren zien oplopen door de windenergie subsidies, tot bedragen van wel 1000 euro per jaar. Voor iedereen een belangrijke afweging om zich al dan niet uit te spreken.

Aanstaande zaterdag zullen ansicht en -petitiekaarten worden verspreid onder het publiek op de volgende plaatsen:
- 11:00 Wieringerwerf, voor het winkelcentrum
- 14:00 Medemblik, verzamelen voor het station
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Rav 4 Linea Sol lederen bekleding
€ 6.245,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
V.o.f. De Kast - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...