Participatiemaatschappij? Hoe zo?
Uitgegeven op 11-01-2014 om 08:28  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - (ingezonden brief) PARTICIPATIEMAATSCHAPPIJ? HOE ZO? Door een vrijwilliger van Wonen Plus Welzijn.

Op 6 januari 2014 bood Wonen Plus Welzijn haar vrijwilligers in Hollands Kroon een Nieuwjaarsreceptie aan. De schrijver van dit stukje kreeg ook een uitnodiging. De feestelijke receptie was in het van der Valk Hotel in Wieringerwerf. Daar was de grote zaal nodig om al die vrijwilligers een tafel te bieden. Directeur Petra Hoekstra heette de 175 aanwezigen welkom. Zij vertelde dat dit aantal nog maar de helft van de vrijwilligers was die zich voor de activiteiten die Wonen Plus Welzijn coŲrdineert.
De directeur noemde ťťn van de woorden van het jaar Ďparticipatiemaatschappijí. De Koning had dit in de Troonrede genoemd, maar wie hier rondkeek, vroeg zich af: hoezo?
Petra Hoekstra benoemde het woord liever als zorgzame samenleving. Dat komt heel goed overeen met alle inzet die door de vrijwilligers van Hollands Kroon wordt uitgevoerd. Denk aan:
De Belbus, de servicepunten, de tuinlieden, de klusjesmensen, de mensen die bij 75 jarigen en ouder langsgaan, de maaltijdbezorgers, betrokkene bij de cliŽntenraad en de Vrijwillige Ouderenadviseurs (VOA).
Een en ander dient natuurlijk gecoŲrdineerd te worden. Marika de Jager stelde haar team voor: Amber Weijers, Nop van Warmerdam Als ook de stagiaires Ebe Heijligenberg en DaniŽlle Woestenburg.
Onder het genot van een glaasje en daarna een lopend buffet leerden de aanwezigen elkaar kennen, waardoor nieuwe netwerken kunnen ontstaan.
Het moet voor de organisatie een geweldige bijeenkomst zijn geweest. Compliment voor Wonen Plus Welzijn en wie nog geen vrijwilliger is, kan zich natuurlijk aanmelden.
Ik besef dat er natuurlijk in Hollands Kroon nog veel meer vrijwilligers zijn. Betrokkenen bij het Rode Kruis, de ANBO, de Zonnebloem, sportverenigingen en heel veel andere organisaties. Als al die vrijwilligers ook door Hollands Kroon bedankt zouden worden, lijkt mij de Arena een goed object.
Alle goede wensen, een Vrijwillige Ouderen Adviseur (naam en adres bekend bij de redactie).
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Wieringer historie:
Den Oever, oude haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...