Geslaagde Kerstmarkt bij kinderboerderij het Galjoen in Wieringerwerf
Uitgegeven op 10-12-2013 om 12:40  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - De door de vrijwilligers van de kinderboerderij het Galjoen georganiseerde kerstmarkt op zaterdag 7 december, is geslaagd. Ondanks dat het weer niet meezat, was er een warme en aangename sfeer.


(Foto en tekst aangeleverd)

Deze kerstmarkt is mogelijk gemaakt door de spontane sponsoring van het bedrijfsleven in Hollands Kroon. De vrijwilligers van de kinderboerderij spreken langs deze weg hun dank uit voor de ondersteuning. De georganiseerde roofvogelshow viel goed in de smaak, alhoewel de show een paar keer moest worden onderbroken vanwege een regenbui. Dan willen deze dieren niet zo graag vliegen.
Aan de buitenkant van de kinderboerderij waren niet alleen marktkramen geplaatst, maar stonden ook tenten waarin o.m. geknutseld kon worden door de kinderen en was er aan belangstelling geen gebrek.
Tevens was er een promotiestand ingericht t.b.v. de kinderboerderij. Er waren kerststukjes gemaakt en er stonden fraaie kerstbomen, die konden worden gekocht. De netto opbrengst was bestemd voor de kinderboerderij. Door de eigen catering werden marktkraamhouders en vrijwilligers goed verzorgd. Op dat gebied is heel veel gepresteerd door degenen die daar de zorg voor hadden. Later in de middag werd een kerstverhaal bij de stal verteld aan de kinderen door Nadine Bouma. Kinderkoor Eigenwijs bracht een schitterend repertoire aan liedjes dat onder grote belangstelling werd gevolgd.. Ondanks het mindere weer, was de belangstelling groot, want de bezoekers kwamen van uit heel Hollands Kroon.
Door veel kraamhouders werden waarderende woorden gesproken over de organisatie en de sfeervolle entourage. Gezien de reacties van het publiek en de kraamhouders, is het komende jaar een herhaling niet uit te sluiten. Niet vergeten mag worden om even de initiatiefnemer Hans Hofmeijer te noemen, die veel werk heeft verricht om samen met de vrijwilligers er een succes van te maken.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: