Voedselactie Stichting Netwerk RoemeniŽ
Uitgegeven op 27-11-2013 om 18:01  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Stichting Netwerk RoemeniŽ zal ook in 2013 opnieuw een voedselactie rond de kerstdagen organiseren voor de allerarmsten in de omgeving waar de SNR actief is. En dat is in en in de omgeving van het prachtige cultuurstadje Sighisoara.Het centrum staat zelfs op de wereld- erfgoedlijst staat, maar de welvaart is meer zichtbaar in het stedelijk schoon dan in de portemonnee van menig inwoner.
En dan zijn er ook nog heel veel mensen die nauwelijks iets hebben. Voor wie iedere dag een ďdag van overlevenĒ is.
En dat helemaal in de winter, wanneer het land ook nauwelijks iets opbrengt.

Stichting Netwerk RoemeniŽ zorgt al negen jaar speciaal voor deze groep mensen in Sighisoara en omliggende dorpen. Onder andere ook door hun rond de kerstdagen een speciaal pakket te geven. Hierdoor kunnen zij de winter iets makkelijker doorkomen.

Maar de SNR kan dat alleen maar doen met hulp van buiten af.
Daarom staan op vrijdag 6 en zaterdag 7 december vrijwilligers bij de drie Deka- supermarkten in Den Oever, Middenmeer en Hippolytushoef. Wanneer u op deze dagen uw boodschappen komt doen zult u gevraagd worden of u ťťn of meerdere dingen van een bijgevoegde lijstje wilt meenemen en bij de uitgang van de supermarkt wilt afgeven bij de stand van Stichting Netwerk RoemeniŽ.

En gaat u geen boodschappen doen maar wilt u dit doel wel ondersteunen? Een financiŽle gift is mťťr dan welkom. U kunt gift overmaken naar Stichting Netwerk RoemeniŽ naar rekeningnummer 1221.23.182, ofwel naar het IBAN- nummer NL63RABO0122123182 o.v.v. ďwinteractie 2013Ē.

Het ingezamelde eten zal samen met kleding en andere noodhulpgoederen ťn zoín 280 ingezamelde, met kindercadeautjes gevulde schoenendozen in de week van 9 op 13 december worden ingeladen in een grote trailer. De gevulde schoenendozen zijn bedoeld voor kinderen die opgevangen worden bij Veritas, de organisatie waar de SNR nauw mee samen werkt en heel veel doet voor minder bedeelden in RoemeniŽ.
Een deel van de schoenendozen is bij elkaar gebracht door de kinderen van de Spoorbuurtschool uit Anna Paulowna. Daar is de SNR heel erg blij mee en de kinderen waar ze voor bedoeld zijn over een paar dagen nog veel meer.

Het transport is overigens gratis aangeboden door een transporteur uit Wapenveld en zal op dinsdag 17 december in Sighisoara arriveren. Hier heeft de SNR een opslagruimte vanwaar uit het verdeeld wordt. Op die manier is er nog ruim voldoende tijd om pakketten ďop maatĒ voor de gezinnen te maken.

Dus, als u een steentje aan deze actie wilt bijdragen, dan maakt u heel veel mensen blij met de feestdagen. Uw gift zal in RoemeniŽ (opnieuw) buitengewoon worden gewaardeerd. De SNR wenst u gezegende kerstdagen toe.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Dikbille Polka - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...