Kaartverkoop kerstnacht start zaterdag a.s. De komst van de Liefdesbaby volgens Lucas en MattheŁs
Uitgegeven op 27-11-2013 om 10:22  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - In de sfeervol versierde vroegmiddeleeuwse MichaŽlskerk van Oosterland zal op kerstavond een wonderschoon kerstverhaal herleven. Bijbelse figuranten uit Wieringen en omstreken brengen de geboorte van de Liefdesbaby namelijk op bijzondere wijze voor het voetlicht. Aankomende zaterdag, 30 november, start om 17.00 uur de kaartverkoop.


Foto Remco Zwart

Dit jaar nemen de evangelisten MattheŁs (Bert Hermans) en Lucas (Stefan Meilink) de taak op zich om het kerstverhaal te schrijven en te bedenken. In de viering 'De komst van de Liefdesbaby volgens MattheŁs en Lucas' springen zij op geheel eigen wijze en buitengewoon handig om met de tijd waarin wij leven ťn de tijd waarin de Bijbel werd geschreven. Ze vertellen waarom ze Jezus' geboorte elk op geheel eigen wijze hebben opgeschreven. De Heilige Familie, engelen, herders, Herodes en de drie koningen komen in een bonte stoet langs en geven het verhaal van de twee schrijvers een eigen gezicht. Een heerlijke belevenis aan het begin van het kerstfeest!

De gemÍleerde werkgroep is al maanden bezig de ontroerende, af en toe dolkomische maar bovenal sfeer- en betekenisvolle kerstnachtviering vorm te geven. Uitgangspunt is dat rekening wordt gehouden met symboliek die in de oeroude verhalen verborgen zit. Niet alleen de bestaande liturgie, maar ook het leven zelf wordt tegen het licht van de oude (bijbelse) verhalen gehouden. Ook dit jaar werd het kerstverhaal weer omgewerkt tot een verrassend en boeiend spel waarbij tal van attributen uit de kast zijn getrokken.

Het MichaŽlskoor, de kindercantorij, het Teschemacherorgel en het barokorkest verzorgen, tezamen met vocale solisten, de muzikale invulling met feestelijke kerstliederen die niet alleen perfect bij het spel passen, maar ook gemakkelijk zijn mee te zingen. De vieringen beginnen op 24 december om 20.30 uur en om 22.30 uur. De kaartverkoop vindt op 30 november klokslag 17.00 uur plaats in de MichaŽlskerk. Alleen als er kaarten over zijn, zijn die op zondag 1 december achterin de kerk te verkrijgen en daarna via ocm@michaelskerk.org of kempeneers@hetnet.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Bezetters gearresteerd - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...