Wereldwinkel reikt cheque uit voor rugtasjesproject
Uitgegeven op 25-11-2013 om 11:49  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Afgelopen zomer hield de Wereldwinkel een actie i.v.m. de dag tegen de kinderarbeid op 12 juni. Alle kinderen van de basisschool konden lege statiegeldflessen inleveren in de winkel, de opbrengst kwam ten goede aan het rugtasjesproject van Simbolica een importeur waarbij de Wereldwinkel producten inkoopt. De opbrengst van de statiegeldactie was geweldig, mede door de bijdrage van de Protestantse Gemeente en Katholieke kerk. De jongens van de Dentele school mochten de cheque met een bedrag van €625,- uitreiken.


Leerlingen van de Dentele overhandigen de cheque

Daarnaast had de Wereldwinkel aan de inwoners van Hollands Kroon een verzoek gedaan om hotelzeepjes, verpakt, naar de winkel te brengen. De opbrengst was enorm, er werden tassen en dozen vol aangeleverd. Aldine kan heel veel vrouwen in Mexico en Guatemale blij maken met een zeepje.
Aldine vertelde dinsdagavond enthousiast over "haar" producenten en de kinderen die naar school konden gaan middels het rugtasjesproject. Ruim zestig toehoorders luisterden geboeid naar haar verhaal. Ondersteund met beeldmateriaal was het een zinvolle avond.
Door middel van de donatie worden kinderen in Mexico en Guatamala in de gelegenheid gesteld om ononderbroken hun lagere en middelbare school te volgen. Tevens kunnen zij een vervolgopleiding, voor bijvoorbeeld zilversmid, volgen met de donatie. Zo word de kans op de arbeidsmarkt nog groter en kunnen zij een onafhankelijk bestaan opbouwen met toekomstperspectief.

Zie voor meer foto’s www.wieringen.wereldwinkels.nl
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Redacteur/fotograaf Michael de Jong - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...