Zalmverkoop Soroptimistclub Wieringerland
Uitgegeven op 24-11-2013 om 13:50  |  link  |  bewaar  |  print


WIERINGEN - Inmiddels bekend bij een grote groep afnemers; de jaarlijkse verkoop van zalmpakketten voor het goede doel door de Soroptimistclub Wieringerland. Er is keuze uit vier pakketten zalm die in feestelijke geschenkverpakking worden geleverd.

Nieuw is de speciale editie, uitermate geschikt als (relatie)geschenk of kerstpakket; een dienblad met wijn, toast en natuurlijk de dungesneden zalm voor Ç 25,-.
Met de opbrengst steunt de club het goede doel 3FM Serious Request 2013. Zij vragen aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Het Rode Kruis helpt met het regelen schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen en met training en informatie over het belang van goede hygiŰne. Dagelijks sterven 2200 kinderen aan diarree. Via de site www.zalmverkoop.nl kunt u bestellen en tegelijkertijd het goede doel steunen!

Soroptimisten
Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. Soroptimisten maken deel uit van de serviceČorČgaČniČsaČtie 'Soroptimist International' en kennen een wereldwijd netwerk van bijna 100.000 vrouwen verspreid over een groot aantal landen in alle con-tinenten. In Nederland zijn in vele steden en regio's clubs gevestigd met tevens een club in Curašao en Suriname. De clubs zijn actief en organiseren vele fundraisingacties om goede doelen, nationaal en internationaal, te steunen die binnen de doelstelling van het Soroptimisme vallen. Club Wieringerland organiseert jaarlijks naast deze zalmactie een culturele middag, de Wieringer Tuin- en fietsronde (in 2014 vindt deze plaats op zondag 15 juni) en sinds een paar jaar de Wieringer Wandelvierdaagse. Ook zet de vrouwenclub zich in voor de stichting Present uit Den Helder.

Serviceclubs Wieringen/Wieringermeer
Op donderdag 21 november was er een gezamelijke avond van de serviceclubs van Wieringen/Wieringermeer. De Lions Club Wieringermeer organiseerde dit jaar voor de Soroptimistclub Wieringerland en de Rotary Wieringen een gezellige en interessante bijeenkomst in het voormalig Joods Werkdorp in Slootdorp. De heer Kees Vendrig zorgde daarbij voor tekst en uitleg tijdens de rondleiding door het historische gebouw met unieke geschiedenis. De Lions promootten de Lionswijn van dit jaar en ook de Soroptimistclub kreeg ruimte voor het presenteren van de zalmactie. De Rotary maakt het project 'Marietje Kessels' mogelijk door de bekende gele kledingbakken in de omgeving, zij faciliteert daarmee weerbaarheidstrainingen op regionale basisscholen.

Wil u meer infomatie over de zalmverkoop, belt u dan met Ellen Huijbers te bereiken op 06 - 13 48 13 88.
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
(advertentie)
Occasions
Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Cyril de Maesschalck - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...