Huurderskoepel biedt betaalbaarheidsonderzoek aan
Uitgegeven op 24-11-2013 om 11:16  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Amper een week na de presentatie van het betaalbaarheidsonderzoek door de Nederlandse Woonbond is de Huurderskoepel Schagen en Omstreken naar Den Haag afgereisd om het onderzoeksrapport aan te bieden aan de Vaste kamer commissie Wonen en Rijksdienst. Uit het onderzoek kwam naar voren dat huurders van Wooncompagnie het water tot aan de lippen staat.

De Huurderskoepel Schagen en Omstreken is de eerste van nog 5 andere huurdersverenigingen/koepels in Nederland die een betaalbaarheidsonderzoek onder huurders hebben gedaan. De andere huurdersverenigingen presenteren hun onderzoeken later deze maand. Inmiddels is wel bekend dat de conclusies hetzelfde zullen zijn; namelijk dat grote groepen huurders hun woonlasten nog amper kunnen dragen.
Dit wekte de aandacht van leden van de Tweede Kamer.

Voor de huurders in de regio Schagen geld dat 27% van hen, na het betalen van de huur, nog amper geld overhoudt om van te leven (Nibudnormen). Ofwel onder de armoedegrens leven. De huurderskoepel had deze signalen al eerder opgevangen, vandaar dat ze de Nederlandse Woonbond hebben gevraagd om specifiek deze regio te onderzoeken.


v.l.n.r. Kamerleden: Roald v.d. Linde (VVD), Raymond Knops (CDA), Jaques Monasch (PvdA) en voorzitter van de huurderskoepel Henk van Gameren

Op dinsdag 19 november ontving de commissie Wonen en Rijksdienst uit handen van Henk van Gameren, voorzitter van de Huurderskoepel, het betaalbaarheidsonderzoek. In de toelichting aan de Tweede Kamerleden vroeg men oog te hebben voor grote groepen huurders die langdurig op of onder de armoedegrens verkeren. De indruk dat het binnen hurend Nederland goed geregeld is, en er een vangnet is d.m.v. huurtoeslag, is onjuist. Grote groepen “kwetsbare huurders” vallen er buiten. Maar ook het gebrek aan betaalbare huurwoningen ,voor starters en huurders die willen muteren naar een goedkopere woning, vraagt aandacht.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Echtpaar Scheltus Stapel - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...