De mooiste vogels zitten bij Jan Groet
Uitgegeven op 21-11-2013 om 07:42  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Komend weekend zijn het de voornamelijk de vogels die geluid maken in de showroom van Peugeotdealer Jan Groet aan de Baljuwstraat. Ruim 200 vogels bevolken de tentoonstellingskooien om hun beste eigenschappen te laten zien.Deze vogels worden tentoongesteld door de leden van de vogelvereniging “KANARIA”.
Dit is voor veel leden het hoogtepunt in het verenigingsjaar. Vanaf de geboorte van de jonge vogeltjes, worden dezen met veel liefde en kunde verzorgd om dit weekend misschien wel als beste vogel voor de dag te komen.Dit is niet zo eenvoudig voor de gecertificeerde keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers(kortweg de NBvV). Deze keurmeesters komen van heinde en verre naar Den Helder om de vogels te beoordelen. Daarvoor geven zij de vogels een aantal punten, welke op een keurlijst vermeld worden. Dit is voor de liefhebber eigenlijk een bewijs, of hij wel het juiste mannetje bij het juiste vrouwtje heeft gezet tijdens de kweek. Voor elk soort vogel zijn standaardeisen opgesteld, dit is een leidraad voor de liefhebber. En nu krijgt de keurmeester de taak om te kijken of de liefhebber de vogel heeft gekweekt, welke in de buurt van de ideaal voorgestelde vogel komt. Er kunnen in totaal 100 punten worden verdiend door een vogel. Doch dit wordt nooit gegeven. Tussen de 90 en 93 punten is echt een topvogel.

Voor elk soort vogel komt er een aparte keurmeester. Dezen hebben een opleiding van 2 jaren gehad om de vogels te mogen beoordelen. Iedere keurmeester bepaald welke bij “zijn” soort vogel de kampioen is. Dan gaan de keurmeesters samen nog een algemeen kampioen aanwijzen. Dit is voor hen zonder meer de moeilijkste opdracht. Want wordt het nu die goudvink, de kanarie met kuif of toch die gouldamadine met die mooie kleuren.

Het resultaat van de keuring en de vogels kunt u dus bewonderen in de showroom van Peugeotgarage Jan Groet aan de Baljuwstraat in Den Helder.
Er is ook een verkoophoek, waar de liefhebbers hun overtollige vogels aanbieden.
Mocht u informatie willen over de vereniging of de vogels, er is tijdens de tentoonstelling altijd een bestuurslid aanwezig.

De openingstijden zijn: vrijdag 22 nov. vanaf 20.00 uur opening en prijsuitreiking Zaterdag 23 nov. van 10.00-20.00 uur
Zondag 24 nov. van 10.00-15.00 uur
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Wieringer historie:
Wierschuur en nubo op Zandburen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...