Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 18-11-2013 om 11:33  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


donderdag 28 november

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur.


Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
- Inspreken burgers
- Verzoek om zienswijze transformatorstation
- Subsidieplafond 2014
- Onderwijshuisvestingsprogramma en overzicht 2014
- Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen
- Havenverordening en Verordening Havengeld
- Ambtelijke bijstand en fractievergoeding

Klik hier voor de volledige agenda van de raadsvergadering.

De raadsvergadering is in beeld en geluid rechtstreeks te volgen op de website van Hollands Kroon.


vrijdag 29 november

Spreekuur Visio bij KopGroep Bibliotheken

WIERINGERWERF - Vandaag houdt Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, van 14.00 tot 16. 00 uur spreekuur in de bibliotheek. Daar kan men langskomen voor advies of het uitproberen van hulpmiddelen. Het spreekuur is bedoeld voor volwassenen en kinderen die zelf slechtziend of blind zijn, maar ook mensen die professioneel of persoonlijk betrokken zijn kunnen bij Visio terecht.

In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Vaak gaan mensen pas op latere leeftijd slechter zien. Dit kan zorgen voor verminderde activiteit en een grotere afhankelijkheid van anderen.
Sommige mensen zijn slechtziend of blind vanaf de geboorte. Ook kan het gezichtsvermogen langzaam achteruit gaan of kan het iemand acuut overkomen. Dat levert verschillen op in de manier waarop een visuele beperking beleefd wordt en welke vragen er spelen.

Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis.


vrijdag 29 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
13 december v 21 februari
27 december 7 maart v
10 januari v 21 maart
24 januari 4 april v
7 februari v 18 april prijsuitreiking
v = verloting


zaterdag 30 november


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: 3 kilo Hollandse Ongepelde Garnalen voor € 15.00. Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 30 november

Kerk-Markt

HIPPOLYTUSHOEF - Daar is ie dan: de laatste markt in november. Een goede aanloop naar de feestelijke decembermaand. In de Hippolytuskerk op het Kerkplein in Hippolytushoef, is van alles te beleven.

In de morgen accordeonmuziek, 's middags een optreden van mandoline orkest Oost Wieringen. Lekker luisteren met een kopje koffie of thee met een cakeje, of met een glaasje glühwein. Er branden kaarsjes, er staan bakjes pepernoten; kortom een sfeervol geheel.
Op de markt is een divers aanbod, variërend van edelstenen tot Poolse sokken. Verder schapenvachten, brocante, jam van Wieringer bodem. Ook kunt u keramiek kopen of glas in lood, windlichten, boeken, lp's en cd's. Er zijn woonaccessoires, mooie pentekeningen, aquarellen en sieraden.
Neem een kijkje bij het rek met kleding of in de snuffelhoek met prettig geprijsde artikelen.

De markt is open van 11.00 tot 16.00 uur. Kom langs, leuker kan de zaterdag niet worden!

Een deel van de opbrengst is bestemd voor de aanpassing van entree, toiletten, consistoriekamer en keuken, zodat het kerkgebouw beter benut kan worden voor allerlei activiteiten.
zaterdag 30 november

Canvassen PvdA

HIPPOLYTUSHOEF - De PvdA Hollands Kroon gaat vanaf 11:00 uur langs de deuren in Hippolytushoef om te horen wat er speelt.

PvdA Hollands Kroon vindt het belangrijk om te horen wat de bewoners van hun eigen dorp vinden en wat er kan worden verbeterd. Dit is nuttige informatie die de PvdA-fractie meeneemt naar de gemeenteraad. Ook zaken die spelen in Den Haag kunnen worden besproken en deze informatie zal PvdA Hollands Kroon doorsturen naar de fractie in Den Haag. Tweede Kamerlid Sjoera Dikkers zal de PvdA ondersteunen bij het canvassen.


zaterdag 30 november
zaterdag 30 november

Kaartverkoop Kerstnachtviering

OOSTERLAND - Op Kerstavond, dinsdag 24 december, zijn om.20.30 en 22.30 uur de jaarlijkse vieringen in de Michaëlskerk.

Kaartverkoop voor deze vieringen vandaag om 17.00 uur in de kerk of morgen na de viering om 12.00 uur.
Daarna via ocm@michaelskerk.org of kempeneers@hetnet.nl.


zaterdag 30 novemberzaterdag 30 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat om 20:00 uur weer klaverjassen in Dorpshuis Hippolytushoef.

Dit is de 2e klaverjasavond van in totaal 6 avonden in het seizoen 2013-2014. Van deze 6 ronden zijn er 5 die meetellen voor de wintercompetitie. Van deze 5 ronden moet je er minimaal 4 meedoen om mee te doen aan de competitie.

Voor verdere info: A. de Vries tel. 0227591879 of A. van Bodegom tel. 0227593391.

De volgende klaverjasavonden zijn op 25 januari, 1 maart, 5 april en 10 mei.


zaterdag 30 november

Keezen

NIEUWE NIEDORP - Er is weer keezen in dorpshuis de Prins Maurits (Dorpsstraat 79). Aanvang 20.00 uur.

De entree is 3,00. Dit wordt besteed aan hapjes en leuke prijsjes voor de beste keezers. Het spelplezier staat bovenaan.
Wil iedereen een beetje op tijd komen. We spelen ongeveer 4 spelletjes op een avond, net hoe snel of het gaat.
We gaan ervanuit dat iedereen de spelregels weet. Zo niet dan moet je thuis nog even oefenen.

Je kunt je met een partner opgeven bij onderstaande personen.
Nel Kort: shorty27@online.nl - 0224-542223 of Petra Benit: benit1@quicknet.nl - 0224-542168.
Geef even door wie je partner is, je mobiele nummer, of je een Keezbord mee kan nemen.

Bron: PeWi's Nieuwspagina


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


zondag 1 december

Dromen in de Michaëlskerk

OOSTERLAND - Om 10.30 uur is er weer een oecumenische viering in de Michaëlskerk van Oosterland. Onder de titel Het lef om te dromen vertellen de tien deelnemers van de werkgroep die dit heeft voorbereid, hun verhalen die bol staan van dromen en verwachting.

Het was een gouden greep om een werkgroep met gemengde leeftijden samen te stellen, want het blijkt dat jongeren totaal andere dromen en verwachtingen hebben dan ouderen. ‘
,,Als je negenenzeventig bent dan heb je niet zoveel toekomstdromen meer,’’ verzucht een oudere die hoort wat de jongeren allemaal bij elkaar dromen.
Het hele eerste deel van de viering is opgedeeld in drie blokken: materiële wensen en verlangens; als je maar gelukkig wordt en dromen voor de wereld.

Jos van Steen - de theoloog van het OCM vertelt over Jozef, de zoon van Jakob, die van een egoïstische dromer door schade en schande wijs wordt en verandert in een dromer voor anderen.

Omdat het begin december is wordt voor de kinderen een kostelijk spel opgevoerd over de droom van Sinterklaas. De arme Sint gaat in vliegend storm weer met de stoomboot ten onder, maar wordt gered. Drijfnat en ontredderd wordt hij naar Nederland gebracht. Daar wacht hem een verrassing: tot zijn grote vreugde blijkt het de kinderen toch niet alleen om de cadeautjes te gaan!

Aan het eind van de viering ontvangen drie kinderen het cantorijkruis, een kostbaar kleinood als bewijs van een jarenlange inzet voor het kinderkoor.
Solisten, Museumkoor en Kindercantorij zorgen voor de muzikale aankleding van de viering.

Op Kerstavond, dinsdag 24 december, zijn om.20.30 en 22.30 uur de jaarlijkse vieringen in de Michaëlskerk.
Kaarten voor deze vieringen kunnen na de viering om 12.00 uur in de kerk worden gekocht.
Daarna via ocm@michaelskerk.org of kempeneers@hetnet.nl.


zondag 1 december

Westerland Offroad Challenge

WESTERLAND - Stichting Vikingsport organiseert voor de 2e maal de Westerland Offroad Challenge. Start is om 10:30.De race gaat weer over 1 uur + 1 ronde. Het parcours is vrijwel identiek aan vorig jaar. Hopelijk iets minder nat.
De permanance zal weer zijn bij Beachhouse en Beachbar Brandend Zand op het Lutjestrand. Bouwbedrijf Hollands Kroon is de hoofdsponsor van het evenement.


zondag 1 december
zondag 1 december

Inloopmiddag


HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo houdt een inloopmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De locatie bevindt zich aan de Bijlstraat 25a.

De middag is voor leden en niet-leden, om een partijtje te biljarten of gewoon even bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Deelname vanaf 15 jaar, tevens kan men les krijgen in de biljartsport. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Voor meer informatie: de heer van Wendel (0227-724044), de heer Slijkerman (0227-592629) of de heer de Jong (0227-592745).


maandag 2 en dinsdag 3 december

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).

Tijdens de openingstijden is het boek Winkels op Wieringen - 2 te koop.
Het boek is ook verkrijgbaar bij damesmodezaak Embrace en boekhandel Burghout in Hippolytushoef, bij C.I.V. en Bij de Kade in Den Oever.
Het boek kost € 30,00 en kan ook besteld worden via de webshop van www.historischwieringen.nl.


Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:

Nieuwe Niedorp, de Trambaan op de 1e en 3e dinsdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op de 1e en 3e woensdag van de maand van 10.30-12.00 uur.
Anna Paulowna, Keijzershof op de 3e woensdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op de 1e en 3e donderdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Wieringerwerf, Dukdalf elke woensdagochtend van 9.00-12.00 uur.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660.


dinsdag 3 december

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF - Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.). Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.

We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen. Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


dinsdag 3 december

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


dinsdag 3 december
woensdag 4 december

Herhalingsles Reanimatie en AED

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken geeft in het Westfries Gasthuis een herhalingsls Reanimatie en AED.

De aanvang is 19:20 uur. Aanmelden kan via de website www.reanimatie-westfriesland.nl.
Geen PC, dan bellen met 0229-236729. Diploma is 1 jaar geldig! Neem deze mee.


donderdag 5 december

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


zaterdag 7 december

Vogelexcursie

DEN HELDER - De omgeving van Den Helder is een prachtige plek om vogels te bekijken. Landschap Noord-Holland organiseert daarom van 13.30-15.00 uur een excursie in het nieuwe natuurgebied Nollen-Zuid.

Het aantal mensen dat er regelmatig op uit trekt om naar vogels te kijken neemt toe. Vooral met een verrekijker valt er veel te genieten van het gedrag en de kleuren. Bij Den Helder zit een vogelliefhebber op een goeie plek want de stad ligt op een drukke trekroute en er is gelukkig veel groen te vinden.
Het natuurgebied Nollen-Zuid is recent aangelegd en op de plassen die er liggen zijn altijd vogels te vinden. We gaan op stap met een eersteklas vogelkenner. Met vogels weet je het maar nooit; ineens duikt er een bijzondere soort op.


Foto Jan Zijp

Aanmelden is wenselijk en kan via www.gaatumee.nl. Bel voor meer bijzonderheden met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plaatse aansluiten en betalen is ook mogelijk.
Kosten: € 6,50, voor Beschermers € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Neem een verrekijker mee als u die heeft en trek stevige schoenen of laarzen aan.
Vertrekpunt: De parkeerplaats aan de westzijde van het station Den Helder-zuid aan de Burgemeester Ritmeesterweg.


zondag 8 december

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur : Ds. H. Broer in de Ankerkerk, Avondmaalsviering.


zondag 8 december
zondag 8 decemberWESTERLAND - We kunnen en mogen er nog niets over zeggen.


Uniek optreden om 15:00 uur in Brandend Zand op het Lutjestrand.

zondag 8 december

Vogelexcursie

DEN HELDER - De omgeving van Den Helder is een prachtige plek om vogels te bekijken. Landschap Noord-Holland organiseert daarom van 9.00-10.30 uur een excursie bij het Balgzand.

Het aantal mensen dat er regelmatig op uit trekt om naar vogels te kijken neemt toe. Vooral met een verrekijker valt er veel te genieten van het gedrag en de kleuren. Bij Den Helder zit een vogelliefhebber op een goeie plek want de stad ligt op een drukke trekroute en er is gelukkig veel groen te vinden.
Het Balgzand ligt aan de rand van de Waddenzee waar duizenden vogels bij laag water hun voedsel kunnen vinden. De excursie vindt plaats als het water opkomt en de vogels naar het land terugkeren om er te rusten. Vanaf de dijk hebben we een prachtig overzicht . Voor en na de excursie kunt u rondkijken in ’t Kuitje. U kunt er gratis koffie of thee krijgen en allerlei informatie. Er draait ook een diaserie over het wad.


Foto Jan Zijp

Aanmelden is wenselijk en kan via www.gaatumee.nl. Bel voor meer bijzonderheden met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plaatse aansluiten en betalen is ook mogelijk.
Kosten: € 6,50, voor Beschermers € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Neem een verrekijker mee als u die heeft en trek stevige schoenen of laarzen aan.
Vertrekpunt: Informatiepunt ‘t Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 bij Den Helder.


vrijdag 13 december

Wieringer dj’s 24 uur in Glazen Huis

HIPPOLYTUSHOEF - Vooruitlopend op de jaarlijkse nationale actie 3FM Serious Request, ter bestrijding van een stille ramp ergens in de wereld, zullen drie Wieringer dj’s zich voor 24 uur laten opsluiten in een Glazen Huis. Dat gebeurt op het plein voor de katholieke kerk aan de Hoofdstraat.

Het is vandaag Christmas Shopping Night. De winkeliers in het dorp zijn extra geopend van 18.00 tot 22.00 uur. Ook komen er kraampjes te staan met allerlei lekkernijen en artikelen die met de kerst en de winter te maken hebben.

De actie van de dj’s duurt van vandaag 17.00 uur tot morgen 17.00 uur. De opbrengst van de actie wordt op deze site bekend gemaakt en het bedrag zal vervolgens in het Glazen Huis van 3FM Serious Request, dat ditmaal in Leeuwarden staat, worden aangeboden.


Achteraan de drie dj's Dennis den Hollander, Harm-Jan Barelds en Bert Boontjes, omringd door Anja Kossen, Lisanne Kossen, Sasja Rorije en Mark van Elselo.


vrijdag 13 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
27 december 21 februari
10 januari v 7 maart v
24 januari 21 maart
7 februari v 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december

Provinciale Kleindierenshow

WINKEL - De Provinciale Noord-Hollandse Kleindierenshow wordt gehouden in in de Niedorphal aan de Hartweg. Op deze grote tentoonstelling zijn konijnen, cavia’s, hoenders, watervogels, sierduiven en lachduiven en kwartels te zien.

De kleindierenfokkers van Noord-Holland gaan de competitie aan voor het kampioenschap van de provincie in de verschillende diergroepen.
Er zijn zo’n 1.000 vertegenwoordigers van genoemde diersoorten van dichtbij te bekijken.

Openingstijden:
Vrijdag van 20.30 uur tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 uur tot 22.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 is er de manifestatie Kind en zijn of haar dier, waarbij kinderen in de basisschoolleeftijd (of daar pas van af) de gelegenheid hebben hun lievelingsdier te komen laten zien aan dierenkenners, die hen verzorgingstips kunnen geven en waarvan ze misschien ook wel een prijsje kunnen winnen.
Verder is er zaterdagavond om 20.00 uur een grote BINGO onder leiding van Ruilof Linstra, met zeer veel aantrekkelijke prijzen.

Bron: PeWi's Nieuwspagina


zaterdag 14 december


Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn hele mooie (geld -)prijzen . Bij meer dan 40 en/of 60 personen worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


zondag 15 december

Snertloop

’t VELD - TAV80 organiseert voor de tweede keer de Snertloop. Het is een prachtige route door een afwisselend landschap, o.a door de Moerbeek en de Leijer polder. Start en finish zijn op het sportpark de Kogge in ’t Veld.

De Snertloop (voorheen de Groetpolderloop) is een traditie die in ere gehouden dient te worden. De loop wordt al meer dan 20 jaar met succes georganiseerd. Vooral de wisselende weersomstandigheden in deze tijd van het jaar maken de loop verrassend.
Afstanden zijn 11 km en 16,1 km. De start is om 10.30.

De lopers kunnen zich inschrijven vanaf 9.30 uur voor de 11 km. of voor de 10 Engelse mijlen in de kantine van sportpark de Kogge in ’t Veld.
De inschrijfkosten zijn 5.00 Euro . Alle deelnemers krijgen na de loop de bekende ambachtelijk snert.
Er is kleed en douche gelegenheid aanwezig.

Meer informatie? kijk op www.tav80.nl.
zondag 15 december

Kerstconcert

OOSTERLAND - Het Haarlems vocaal ensemble Tout Venant geeft een concert in kerstsfeer in de Michaëlskerk. Onder de titel LUX AETERNA - Advents- en Kerstmuziek door de eeuwen heen - heeft het ensemble voor dit concert ingetogen muziek uitgekozen.

Tout Venant bestaat uit twaalf geschoolde zangers die tijdens dit concert onder leiding zullen staan van gastdirigent Christiaan Winter.
Tout Venant is opgericht in 2010 met als doelstelling om op een zo goed mogelijk niveau te musiceren. Men repeteert zonder dirigent en gaat harmonisch- en melodisch ingewikkeld werk niet uit de weg. Het ensemble trad in het voorjaar ook al op in de Michaëlskerk en maakte toen grote indruk door een perfecte souplesse, dictie, muzikaliteit en klankevenwicht, versterkt door de fraaie akoestiek van de vestingkerk. Men concerteerde ondermeer tijdens concertseries in de Oude Kerk te Heemstede, de vespers in de Oude Kerk Amsterdam, de Koorbiënnale in Haarlem en Peterborough Cathedral in Engeland.

Het programma vermeldt grote namen uit de koortraditie uit heden en verleden. Zo wordt o.a. Es ist ein Ros entsprungen uitgevoerd van Michaël Praetorius, maar ook in een hedendaags concept van Alban Berg. Van de omstreeks 1505 geboren beroemde Engelse componist Thomas Tallis klinkt het acht-stemmig motet Ave Maria, gratia plena; van Francis Poulenc zijn Quatre motets pour le temps de Noël. Ook hedendaags werk voor de kersttijd van Tavener en Witacre staan op het -qua opbouw zeer afwisselende- programma. Tout Venant staat garant voor een boeiende middag in een sfeervolle omgeving. De organisatie is in handen van Stichting Culturele Kring Wieringen.Tout Venant bestaat uit sopranen Janneke Boeser, Rosalie Meulenkamp, Janneke Verloop, alten Aline Alphenaar, Véronique Breeuwsma, Janneke Blankevoort, tenoren Raphael Braakhuis, Pieter de Goede, Erik van Halderen, bassen Frank Dijkstra, Gerard Smits, Peter Wieringa

Het concert in de Michaëlskerk in Oosterland - Wieringen (bij Den Oever) begint om 16:00 uur. De entree is € 10.- voor volwassenen en € 5.- voor kinderen.


zondag 15 december

Winterconcert voor de Zonnebloem

DEN HELDER - Den Helder en de Noordkop hebben de meeste zonuren , wat je in de donkere dagen voor Kerst bijna zou vergeten . Maar muziekvereniging Winnubst zorgt met haar concert een zonnige zondagmiddag in de Vredeskerk aan de Torplaan. Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. de regio Hollands Noorden van De Zonnebloem.

Het harmonieorkest onder leiding van dirigent Bert Willemsen speelt een afwisselend repertoire , van licht klassieke muziek tot swingende nummers.
Natuurlijk staat er ook sfeervolle kerstmuziek op het programma. Het vijftigkoppige orkest wordt afgewisseld door ensembles uit de eigen gelederen.
Want Winnubst , daar zit muziek in!De muzikale middag begint om 14.30 uur , de zaal is open om 14.00 uur.
De toegangsprijs bedraagt 7 euro , inclusief koffie of thee in de pauze.
Het concert duurt ongeveer anderhalf uur en wordt onderbroken door een korte pauze.

Zowel leden als niet/leden van De Zonnebloem worden van harte uitgenodigd om dit sfeervolle concert bij te wonen.
Aanmeldingen graag telefonisch op 511881 of 0613201725. Ton Berkhout


maandag 16 en dinsdag 17 december

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


woensdag 18 december

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 18 december

Kerstconcert

HIPPOLYTUSHOEF - In de sfeervolle Hippolytuskerk treden voor leden van Vrouwen van Nu om 19:30 uur de bekende Moonliners op met een kerstconcert.

Prachtige kerstliedjes en andere songs zullen zij ten gehore brengen. De toegang is € 6,00, inclusief consumpties.


woensdag 18 december

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


vrijdag 20 december


Kerstborrel

WESTERLAND - Op de (voor velen) laatste werkdag van het jaar. De nu al traditionele kerstborrel in Brandend Zand op het Lutjestrand.

Met DJ's (100%) Bert en (Blauwe) Bert(us) on tour. Bert & Bert dus...
Leuk met je collega's, het bedrijf, de vereniging of gewoon in je eentje.vrijdag 20 december

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 20:00 uur is de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie Keezen in café De Kasteleen.

De competitie wordt afgesloten met de prijsuitreiking en iets speciaals voor iedereen die meegedaan heeft.Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50. Opgeven (het liefst in koppels) kan tot 19 december bij Jan Willem Cornelissen, jwcornelissen@quicknet.nl, 06 20362536 of bij Leen Kooij, l.kooij@quicknet.nl, 06 23419445.


maandag 23 december

Nieuwe training Reanimatie en AED

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken start in het Westfries Gasthuis een nieuwe cursus Reanimatie en AED.

De aanvang is 18:50 uur. Aanmelden kan via de website www.reanimatie-westfriesland.nl.
Geen PC, dan bellen met 0229-236729. De cursus gaat door bij voldoende deelname.


dinsdag 24 december

Kerstnachtvieringen

OOSTERLAND - Vanavond zijn om.20.30 en 22.30 uur de jaarlijkse vieringen in de Michaëlskerk.

Kaartverkoop via ocm@michaelskerk.org of kempeneers@hetnet.nl.


donderdag 26 december (tweede kerstdag)

Midwinterhoorn Wandeling

REGIO - Op 2e Kerstdag organiseert de Sportwandelschool voor de vierde keer de Midwinterhoornwandeling in Oostelijk Westfriesland. Er zijn 3 afstanden. Een 6,12 en 20 km wandeling. Er kunnen maximaal 400 deelnemers meedoen i.v.m. de veiligheid.

De wandelroutes gaan richting Lutjebroek en het Streekbos en komen over het Weelenpad. De 20 km route gaat nog verder door met een verzorgingspost op camping “de Gouwe Stek”.
Onderweg bent u in de gelegenheid om diverse versnaperingen te kopen voor de inwendige mens. Een broodje worst, Erwtensoep, Limonades, maar ook Koffie en Thee.

Het start- en eindpunt is in het clubgebouw Odeon van de muziekvereniging Dr. Nuijens in Hoogkarspel. Vertrek tussen 10.00 en 11.00 uur. Deelnemen kost € 3,50 p.p. Adres: Sluisweg 7, 1616 RT Hoogkarspel. Gratis parkeerplaats.
Inschrijven via internet: www.inschrijven.nl. Of contant bij de start. Telefoon 0229-239447.


donderdag 26 december (tweede kerstdag)

Kerst bridgedrive

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag organiseert Bridgeclub Wieringen een gezellige Kerstdrive in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De aanvang is 13.30 uur (graag om 13.00 uur aanwezig zijn). Het inschrijfgeld is 10 euro per paar (betalen aan de zaal) en er is voor iedereen een prijs.
Graag digitaal aanmelden via de website van BissApp.
Op deze website is ook de deelnemerslijst in te zien. Als u zich via BissApp hebt aangemeld, dan kunt u ook zelf de aanmelding weer intrekken of wijzigen.
Wie dit allemaal te lastig vindt mag zich natuurlijk ook via de telefoon aanmelden bij Siebrand Veenstra: 0227-592354.

Meer informatie op de clubwebsite.


vrijdag 27 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
10 januari v 7 maart v
24 januari 21 maart
7 februari v 4 april v
21 februari 18 april prijsuitreiking
v = verloting


zaterdag 28 december
dinsdag 31 december (oudjaar)

Oudejaars bridgedrive

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag organiseert Bridgeclub Wieringen een gezellige Oudejaarsdrive in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De aanvang is 13.30 uur (graag om 13.00 uur aanwezig zijn). Het inschrijfgeld is 10 euro per paar (betalen aan de zaal) en er is voor iedereen een prijs.
Graag digitaal aanmelden via de website van BissApp.
Op deze website is ook de deelnemerslijst in te zien. Als u zich via BissApp hebt aangemeld, dan kunt u ook zelf de aanmelding weer intrekken of wijzigen.
Wie dit allemaal te lastig vindt mag zich natuurlijk ook via de telefoon aanmelden bij Siebrand Veenstra: 0227-592354.

Meer informatie op de clubwebsite.


woensdag 1 januari

Nieuwjaarsduik

WESTERLAND - De zevende editie van de jaarlijkse nieuwjaarsduik in het Amstelmeer, bij Brandend Zand op het Lutjestrand.

Met dit jaar prijzen voor de mooiste creaties. Hoe ga jij dit jaar te water?
Brandend Zand is vanaf 11:00 uur open, duiken doen we om twaalf uur.
Met na afloop voor iedere duiker Unox snert, een vaantje en eeuwige roem.


maandag 6 en dinsdag 7 januari

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


woensdag 8 januari

Nieuwjaarsreceptie

NIEUWE NIEDORP - Bedrijvengroep Niedorp houdt haar nieuwjaarsreceptie bij de Prins Maurits vanaf 20.00 uur.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt de winnaar van de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2013 bekend gemaakt, maar ook wordt het Ondernemerspakket uitgereikt welk wordt aangeboden door leden van de Bedrijvengroep Niedorp.
Daarnaast zal de Rabobank deze avond de Rabo Startersprijs uitreiken.


vrijdag 10 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
24 januari 7 maart v
7 februari v 21 maart
21 februari 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


zondag 19 januari
zondag 19 januari

Concert Trio Tangata

Trio Tangata bestaande uit 3 musici, reeds vele jaren in de Argentijnse tango gespecialiseerd. Zij vertolken op eigen wijze de tangomuziek van tango maestro’s zoals: Piazzolla, Plaza, Pugliese, Troilo, Salgan, Cobian etc..
Daarnaast speelt Trio Tangata eigen tango-composities, geschreven door de pianiste van het trio.
In 2008 won zij, Margreet Markerink, de eerste Choclo-compositieprijs voor nieuwe Argentijnse tango-muziek.


Trio Tangata

Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken van de voorstellingen van Trio Tangata een feest voor het oor. Samenwerking met de Argentijnse zanger José Rivero en de Nederlandse zangeres Jeannine Geerts geven de voorstellingen extra kleur en feest.
Trio Tangata heeft al op vele podia gespeeld, van tangofestivals tot en met concertzalen, Van Toscane tot en met Buenos Aires . Een reis naar Buenos Aires maakte het mogelijk om o.a. maestro Horacio Ferrer (fotogallerij) te ontmoeten en in dit hart van de tango op te treden.
De entree is € 7,50.


vrijdag 24 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
7 februari v 21 maart
21 februari 4 april v
7 maart v 18 april prijsuitreiking
v = verloting


zaterdag 25 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat om 20:00 uur weer klaverjassen in Dorpshuis Hippolytushoef.

Dit is de 3e klaverjasavond van in totaal 6 avonden in het seizoen 2013-2014. Van deze 6 ronden zijn er 5 die meetellen voor de wintercompetitie. Van deze 5 ronden moet je er minimaal 4 meedoen om mee te doen aan de competitie.

Voor verdere info: A. de Vries tel. 0227591879 of A. van Bodegom tel. 0227593391. Tot ziens namens activiteitencommissie Noordervenne.

De volgende klaverjasavonden zijn op 1 maart, 5 april en 10 mei.


maandag 3 en dinsdag 4 februari

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


vrijdag 7 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
21 februari 21 maart
7 maart v 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


zondag 16 februari

Concert Air Laut

WIERINGERWERF - Trio Tangata geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier.

Air Laut begint het jaar 2010 in een vernieuwde bezetting. Fluitiste Inge IJpelaar en zangeres Sherryl Careman geven de band een nieuwe adem, een net iets andere vernieuwende input aan de sound, terwijl het hart van de muziek van deze groep gehandhaafd blijft. Begin 2010 treedt de band in deze nieuwe bezetting aan met een tryout concert in het Stedelijk Museum Vianen. Voor de daaropvolgende concerten kan de agenda geraadpleegd worden.

De diverse achtergronden en invloeden ( o.a. West-Europese folk, jazz, klassiek, krontjong, bluegrass) van de bandleden zorgen voor de unieke sound van Air Laut. De Keltische invloed is het duidelijkst aanwezig in de muziek van deze voornamelijk eigen werk spelende band.
De entree is € 7,50.


Air Laut

Een half jaar na oprichting werd deze groep als volgt gerecenseerd in De Gelderlander:
“…Air Laut, Indonesisch voor ‘water van de zee’, zette in drie evenwichtige sets met veelal zelfgeschreven composities een fraai en vreugdevol concert neer. De benaming ‘folkgroep’ doet het zestal eigenlijk onrecht aan, want Air Laut heeft meer in zijn mars dan de traditionele volksliederen. Zo wisselden melancholieke, bijna filmische stukken zich af met gitaarballads of swingende, blijmoedige instrumentale nummers – altijd met een kop en een staart…” (J. Schwartz, 14-1-2002).


vrijdag 21 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
7 maart v 4 april v
21 maart 18 april prijsuitreiking
v = verloting


zaterdag 1 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat om 20:00 uur weer klaverjassen in Dorpshuis Hippolytushoef.

Dit is de 4e klaverjasavond van in totaal 6 avonden in het seizoen 2013-2014. Van deze 6 ronden zijn er 5 die meetellen voor de wintercompetitie. Van deze 5 ronden moet je er minimaal 4 meedoen om mee te doen aan de competitie.

Voor verdere info: A. de Vries tel. 0227591879 of A. van Bodegom tel. 0227593391. Tot ziens namens activiteitencommissie Noordervenne.

De volgende klaverjasavonden zijn op 5 april en 10 mei.


maandag 3 en dinsdag 4 maart

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


vrijdag 7 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
21 maart 4 april (verloting) 18 april prijsuitreiking


zondag 16 maart

Concert En Route

WIERINGERWERF - Het En Route trio geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier. Het trio speelt Franse musette en gypsy swing.

Virtuoos, swingend en meeslepend; muziek uit de straten en de oude jazzclubs van Germain des Pres in Parijs, met jazz-accordeon, viool en gitaar. Maar ook zigeunermuziek op melancholieke viool en virtuoze franse musettes.


En Route

De muziek werd oorspronkelijk (en nog steeds) gespeeld door jazzmusici en zigeuners (Manouches), in de Hot Club de France in de jaren 30 en 40, en op de speciale bal musettes.
Een belangrijk aandeel in het repertoire is muziek van meestergitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grappelli

De musici van En Route! speelden in concertzalen en schouwburgen, maar ook in muziekcafés en radio- en t.v.-uitzendingen.
En op 4 juli 2010 tijdens de doorkomst van de TOUR DE FRANCE in Goes!
De entree is € 7,50.


vrijdag 21 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 april (verloting) 18 april (prijsuitreiking)


vrijdag 4 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasavond van dit seizoen is op vrijdag 18 april. Dan is ook de prijsuitreiking.


zaterdag 5 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat om 20:00 uur weer klaverjassen in Dorpshuis Hippolytushoef.

Dit is de 5e klaverjasavond van in totaal 6 avonden in het seizoen 2013-2014. Van deze 6 ronden zijn er 5 die meetellen voor de wintercompetitie. Van deze 5 ronden moet je er minimaal 4 meedoen om mee te doen aan de competitie.

Voor verdere info: A. de Vries tel. 0227591879 of A. van Bodegom tel. 0227593391. Tot ziens namens activiteitencommissie Noordervenne.

De laatste klaverjasavond is op 10 mei.


maandag 7 en dinsdag 8 april

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


vrijdag 18 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

Op deze laatste klaverjasavond van dit seizoen is ook de prijsuitreiking.


zaterdag 10 mei

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat om 20:00 uur weer klaverjassen in Dorpshuis Hippolytushoef.

Dit is de laatste klaverjasavond van in totaal 6 avonden in het seizoen 2013-2014. Van deze 6 ronden zijn er 5 die meetellen voor de wintercompetitie. Van deze 5 ronden moet je er minimaal 4 meedoen om mee te doen aan de competitie.

Voor verdere info: A. de Vries tel. 0227591879 of A. van Bodegom tel. 0227593391. Tot ziens namens activiteitencommissie Noordervenne.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Concordia - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...