Sinterklaas onder grote belangstelling ingehaald in Zijdewind
Uitgegeven op 17-11-2013 om 19:18  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Onder grote belangstelling werd Sinterklaas met z地 Pieten onthaald op het plein van Droog aan de ringvaart in Zijdewind waar hij per boot arriveerde.Het paard Amigo was daar door twee zwartepieten alvast naar toegebracht, zodat Sinterklaas op z地 Schimmel voorafgegaan door de Fanfare door Zijdewind via de veel besproken Paralelweg waar hij met opgeven armen zijn ongeloof en machteloosheid liet blijken richting 't Veld koerste.
Voor de eerste keer werd hij verwelkomt in de sportzaal van de nieuwe Bredeschool Veldzicht in 't Veld , over de Rijderstraat via de Oranje Laan waar hij ook nu weer z地 traditionele ronde deed over het plein bij Maria Mater richting Dorpshuis de Harmonie waar alle kinderen door twee paardentrams en hun ouders inmiddels luid zingend de Sint verwelkomden.
Ongeveer een uur hebben de Sint en z地 Zwarte Pieten de uitgelaten jeugd daar vermaakt, een groep kinderen had zelfs al zingend en dansend een lied ingestudeerd en naar voren gebracht wat luidkeels mee werd gezongen. Voor de kleurplaten wedstrijd waren enkele prijzen beschikbaar die onder grote hilariteit met en door de Pieten aan de winnaars werden overhandigd.
Toen de Sint al zijn plichtplegingen had volbracht vertrok hij weer naar z地 volgende afspraak en werd er nog even gezellig nagepraat door vele ouders over deze zeer geslaagde gebeurtenis.
Voor de jeugd was er in de Sportzaal een groot springkussen geplaatst zodat ook zij deze dag al-springend en met veel plezier konden afsluiten.

Het was dan ook een zeer geslaagd evenement georganiseerd door de Evenementencommissie uit deze dorpen. (met dank aan Theo Moras)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Visser Sport en Schoenmode - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...