Succes na 3-1 achterstand op karakter naar winst
Uitgegeven op 17-11-2013 om 18:37  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes won vanmiddag na een enerverend duel met 5-3 van De Koog. Vraag niet hoe, want na 60 minuten rommelig voetbal stond Succes met 3-1 achter.
De wet van het voetbal is ,,als je ondanks de vele kansen niet scoort, scoort de tegenstander’’.

Het eerste kwartier gebeurde er eigenlijk niets. Voor verre trappen van achteruit krijg je de handen van supporters niet op elkaar. Door onoplettendheid van de Succes achterhoede was het Brain Bakker die handig profiteerde, 0-1.
Na vele doelrijpe kansen voor de Succes aanvallers kwam de gelijkmaker tot stand. Jop van den Esschert werd op de middenstip aangespeeld en kreeg de ruimte om vrij op de Koog keeper af te lopen en te scoren, 1-1.
In de fase daarna gooiden de eilandbewoners meer fysiek in de strijd waardoor het te tamme spel van Succes werd ontregeld.

Tien minuten na de rust kwam De Koog op voorsprong. Bart Jan Grisnigt werd niets in de weg gelegd door de verdedigers en de Succes doelman. Op 3 meter voor doel mocht hij vrij inkoppen. 1-2
Tot dat moment floot de scheidsrechter een onopvallende wedstrijd, dus goed. Mede door het te harde spel van De Koog raakte hij zichtbaar een ietsje geprikkeld. Met gevolg 5 gele kaarten en zelfs een rode voor de assistent trainer van de Koog.
Daaraan vooraf kwam De koog nog op een 3-1 voorsprong door een omstreden strafschop.

Dat Succes goed kan voetballen werd daarna zichtbaar. Zeker ook door de wissels die trainer Marco Kuut toepaste. De meest opvallende invaller was wederom Merijn Kok. Deze talentvolle junior zorgt door zijn niet aflatende ijver dat de wedstrijd op gang komt.
Het werd al snel 2-3 toen de vrij gespeelde Stef de Koning na een prima aanval uit kon halen.
Vijf minuten later Maakte Jop van den Esschert 3-3, door vanaf de 16 meter lijn fraai langs de De Koog keeper te schieten.
Nu ging het snel, want De Koog spelers begonnen zich aan de scheidsrechter te ergeren en liepen tegen gele kaarten op.

De rapen waren gaar toen Merijn Kok binnen het strafschopgebied onderuit ging. De scheidsrechter gaf een strafschop, waar de eilanders het in woord en gebaar het absoluut niet mee eens waren. Jop van den Esschert liet dit buitenkansje echter niet onbenut en toen stond het zomaar 4-3 voor de thuisclub.

De na de rust ingevallen Dirk Scholte maakte aan alle spanning een einde. Deze ook talentvolle speler brak op rechts door en schoot de bal voor de voeten van de weer degelijk voetballende Jeroen Schuit die met een beetje mazzel de stand op 5-3 bracht.