Nieuwe video Wieringer band The Fikings
Uitgegeven op 17-11-2013 om 17:47  |  link  |  bewaar  |  print


De Wieringer band The Fikings, bestaande uit Ronald Glim, Henk Boersen, Patrick Kostwinder en Ruud Deijkers, heeft de nieuwe videoclip voor hun nieuwe song The Chase online gezet. De videoclip is een eerbetoon aan de herkenbare jaren '70 films met snelle Amerikaans auto's, spannende achtervolgingen en verleidelijke blondines.


De titel The Chase verwijst naar het boek The Chase van Richard Unekis, wiens boek werd verfilmd tot de filmklassieker Dirty Mary, Crazy Larry met in de hoofdrol Hollywoodlegende Peter Fonda.

Zanger Patrick Kostwinder over het ontstaan van The Chase: 'Terwijl we de muziek voor The Chase schreven, dacht ik meteen aan die gave films uit de jaren '70. De gitaarriff deed mij denken aan Amerikaanse politieauto's en achtervolgingen. We zijn allemaal opgegroeid met films als Smokey and the Bandit en Gone in 60 Seconds. Dat opgejaagde vuige sfeertje van die films wilden we graag terughoren in de muziek en zien in de video'. De video werd door de zanger en videomaker zelf geproduceerd.

De band heeft de reputatie alles rondom audio en video zoveel mogelijk zelf te creëren. De muziek en tekst werden door de band zelf geschreven. 'Het werkt voor ons goed om tijdens een jamsessie nieuwe nummers te schrijven. We kunnen dan lekker vrijuit spelen en kijken wat goed werkt', zegt drummer Henk Boersen. 'De tekst hebben Patrick, Ruud en ik samen geschreven. Het zou kunnen gaan over een snelle achtervolging, maar dan meer in een relatie dan op de snelweg', aldus de drummer.

De muziek werd opgenomen in de Mupo-studio van Chromesound Audio, van gitarist Ronald Glim. Glim: 'Het voordeel van het zelf produceren van de muziek is dat we op deze manier 100% controle hebben over wat het eindresultaat gaat worden'. Volgens bassist Ruud Deijkers werd de band voor dit nummer geïnspireerd door bands als Triggerfinger en Queens of the Stone Age. 'We waren op zoek een rauwe sound, iets met een stevige bite en een lekkere groove. Volgens mij is dat goed gelukt!', aldus Deijkers.

The Chase is nu te zien en horen! The Fikings volg je via de eigen website van de band.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Wieringer historie:
Kaartje tijdens inhuldiging 1980 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...