Winkels op Wieringen - deel 2 is uit
Uitgegeven op 16-11-2013 om 08:59  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Historische Vereniging Wieringen trapte in café De Harmonie de verkoop af van het tweede deel van het boek Winkels op Wieringen. Jannes Bosker warmde het in groten getale opgekomen publiek op met twee oude films. Na de pauze reikte voorzitter Gerard Numeijer de eerste exemplaren van het boek uit.


Jannes Bosker omlijstte zijn films met prachtige anekdotesOud Wieringer Jannes Bosker draaide films over carnaval en de Wieringer kermis. Carnaval was begin jaren zeventig van de vorige eeuw een waar dorpsfeest. Skarreklessen (buutreednen in Wierings dialect), de optocht en de Dansmariekes kwamen voorbij. Het in die jaren populaire duo Vok en Sok (het meest sexuele duo) speelde een nummer tijdens het carnaval in Noorderlicht. De oh’s en de ah’s waren niet van de lucht als iemand zichzelf of een bekende zag, zoals dorpsfiguur Jantje Wiggers.
De kermis, toen volksfeest nummer één, was in beeld gebracht met fraaie opnamen vanuit de toren van de Hippolytuskerk en het reuzenrad (door de Wieringers Turkse Skop genoemd). Het feest werd vooral gevierd in de cafés, zoals Hotel Kaan en Hotel de Haan. Naast uitbaters Paul Kaan en Evert Super doken veel bekenden op in de deinende massa. Velen dachten met weemoed terug aan het eerste deuntje op maandagochtend in Hotel de Haan, waar het steevast bomvol was.


Henk de Graaff kreeg in het zieknhuis zijn eerste exemplaar uit handen van Gerard Numeijer

Na de pauze reikte voorzitter Gerard Numeijer het 1e exemplaar van het nieuwe boek Winkels op Wieringen 2 uit. Het boek vertelt, samen met het eerste deel, de geschiedenis van winkels op Wieringen. ,,Je ziet de ontwikkeling van hondenkar naar paard en wagen, bakfiets en kleine bestelauto.’’
Numeijer had de eerste twee exemplaren graag aan twee mensen uitgereikt, namelijk Nel Fijnheer en penningmeester Henk de Graaff. Nel Fijnheer kon het boek zelf in ontvangst nemen. Henk de Graaff lag echter in het ziekenhuis. De voorzitter was daarom eerder op de dag met enkele bestuursleden afgereisd naar het ziekenhuis en verraste de penningmeester daar met het boek. Dankzij foto’s van deze overhandiging was De Graaff er toch een beetje bij.

Na de officiële uitreiking ging de verkoop van start. De boeken gingen als zoete broodjes over de toonbank. Zaterdag wordt Winkels op Wieringen - 2 van 10:00 tot 16:00 uur ook te koop aangeboden in de DEKA markt.
Zaterdag werden er ook veel boeken verkocht in de DEKA. Tijdens de openstelling van het archief zijn de boeken ook te koop.


Joop Visser spoedde zich naar voren, hij was dan ook de eerste koper


De zaal was tot de laatste stoel en barkruk gevuld en de boeken werden grif verkocht

Het boek kost € 30,00 en is ook verkrijgbaar via de webshop op www.historischwieringen.nl.
Bij de volgende bestuursleden kan het boek besteld worden:
Loet van Zoonen - tel. 0227563606; Siem Doorn - tel. 0649762716; Corrie Hagedoorn - tel. 0615669037 en Gea Wiegman - tel. 0650441952.


Bestuursliud Siem Doorn ging met twaalf boeken voor de doorverkoop naar huis


Ook cineast Jannes Bosker mocht een boek in ontvangst nemen


Nel Fijjnheer
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Wieringer historie:
Kaasfabriek Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...