ZeeVers Vismarkt nieuws
Uitgegeven op 12-11-2013 om 09:30  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gezond nieuws van de ZeeVerse Vismarkt uit Den Oever



'In de haven van Den Oever ligt al sinds mensenheugenis een scheepsdok. Wij zijn erg blij en trots op het dok, we kunnen ons niet voorstellen dat het er niet meer is! Het geeft altijd reuring op de haven, bootjes die er in en uit gaan, gewoon voor onderhoud of omdat er een probleem is met schroef of de huid van het schip. Soms zijn het kleine bootjes, soms zijn het grote binnenvaartschepen! De oud-vissers fietsen er langs, maken een praatje en bekijken alles goed.'

En toen was er afgelopen zaterdag opeens een probleem met het dok! Een van de drijvers was gezonken! Er was even lichte paniek, want 2 bootjes die afgemeerd lagen naast het dok, moesten allerijl weggehaald worden, want stel dat ze kapseizen of mee naar de bodem gaan!

Gelukkig is dat niet gebeurd en zijn er ook geen persoonlijke ongelukken gebeurd, maar het wordt wel een hele operatie om alles weer te herstellen. Vandaag is er een grote, drijvende bok van Mammoet de haven binnengevaren, morgen gaan ze proberen om het dok te “liften”.

Op facebook en twitter vind u een paar foto’s.

En?? Krijgt u al trek als u onderstaande foto ziet??

gegrilde tong 1 20131111 1379309708

Dit weekend kunt u lekker het recept bereiden want de sliptong is in de aanbieding!

3 kilo sliptong voor € 27.00!!

Onderaan de nieuwsbrief vindt u het bijbehorende recept! U kunt de vis hier bestellen!

Wist u trouwens al dat u bij Hero, onze groenteman, ook terecht kan voor de champignons, cantharellen en andere paddenstoelsoorten van kwekerij Koolen. De cantharellen zijn scherp geprijsd, € 1.75 per 100 gram! Daarnaast heeft Hero nog een leuke actie, bij een aankoopbedrag van € 5.00 of meer krijgt u een zakje Opperdoezer ronde cadeau!*

Nog een tip van de week! Midden op de markt staat er altijd een grote tub met ijs. Als u een emmer, koelbox of dichte krat meeneemt en daar wat ijs in doet, dan kunt u uw gekochte vis altijd goed gekoeld mee naar huis nemen! Daarnaast blijft het dan lekker schoon in de auto!

Een fijne week en tot zaterdag!!

Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,


Esmeralda Loos-Dekker,
ZeeVerse Vismarkt Wieringen



Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus (4 pers)
•8 sliptongen
•4 eetlepels olijfolie
•1 ui, gesnipperd
•1 teentje knoflook, gehakt
•1 envelopje saffraan
•100 ml medium dry sherry
•250 ml visfond of visbouillon
•½ eetlepel bloem
•250 ml volle yoghurt
•zwarte peper, versgemalen
•1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
•2 theelepels gemalen komijn (djinten)
Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saffraan erdoor. Voeg de sherry en de bouillon toe en laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is. Meng de bloem door de yoghurt en voeg de yoghurt al roerende aan het uimengsel toe. Blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat en warm deze zachtjes nog enkele minuten door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Verwarm de ovengrill voor. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met de sinaasappelrasp, komijn, zout en royaal zwarte peper. Bestrijk de tongen met dit mengsel en schuif ze op een bakplaat onder het hete grillelement. Rooster de vissen in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege de grilltijd.

Leg de gegrilde tong op warme borden en schep er wat saffraansaus over. Garneer eventueel met wat verse koriander. Lekker met gebakken aardappeltjes en broccoli.

Maak de saffraansaus wat pittiger door met het uimengsel 1-2 theelepels chilipoeder mee te fruiten.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Cees Lont Vet - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...