ZAP en publiek winnaar bij ZAP - Maedilon-VZV
Uitgegeven op 10-11-2013 om 18:03  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - De confrontatie ZAP - VZV was weer een ontmoeting om in te lijsten. In een bomvolle Sporthal werden de toeschouwers maar liefst 69 doelpunten voorgeschoteld in de 60 speelminuten. De eindstand in de spannende wedstrijd was 35-34 voor ZAP.

ZAP en het publiek waren de grote winnaars in het duel

In de beginfase was het van beide kanten voornamelijk nog aftasten. Na 5 minuten pakte Maedilon/VZV een 3-4 voorsprong. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en Maedilon/VZV tilde de stand naar 6-7.
Het tempo werd opgeschroefd en het was ZAP dat een voorsprong wist te nemen, 11-9. Toch wist VZV na een 2 minuten straf in ondertal gelijk te komen 12-12.
Weer wist ZAP middels een strafworp en een razendsnelle uitbraak een 14-12 voorsprong te pakken.
Met nog 3 minuten te gaan voor het rustsignaal kreeg ZAP een 2 minuten straf en wist VZV door een strafworp de stand weer gelijk te trekken, 18-18. Maedilon/VZV wist een 19-20 voorsprong te nemen in de spannende, gelijk opgaande, maar vooral aantrekkelijke eerste helft.

De tweede helft scoorde ZAP de openingstreffer en werd het tempo nog eens behoorlijk opgeschroefd. Het werd een nog mooier schouwspel dan in de eerste episode. Beide teams vermaakten met snel hoogstaand op en neer vliegend spel het massaal aanwezige publiek. Er was ook nu weer een grote supportersschare van de gasten uit ‘t Veld naar de Zwaluwenluchthal waren gekomen.
Halverwege de tweede helft wist ZAP in de nog steeds gelijk opgaande strijd in ondertal zelfs weer op gelijke hoogte te komen 29-29. Het begon er op te lijken, dat het favoriete Maedilon/VZV beide punten mee naar huis zou kunnen nemen. Het team van Betty Plasmeyer liet echter enkele opgelegde scoringskansen onbenut en door wat slordigheden wist ZAP, gesteund door hun fanatieke luidruchtige supporters, zelfs een 33-30 voorsprong te nemen.
Toch wist VZV de in de Sporthal tot het kookpunt oplopende spanning terug te brengen door de stand weer gelijk te trekken 33-33.
ZAP gaf zich echter niet gewonnen en wist in de slotfase mede door een paar keer slordig en knullig balverlies aan VZV zijde uiteindelijk de verdiende winst toch naar zich toe te trekken.
De eindstand werd door nog eens 2 schitterende doelpunten van de thuisploeg op 35-34 gebracht in een wedstrijd waar de toeschouwers enorm genoten hebben van veel doelpunten, spanning en handbal van de bovenste plank. De terechte winst ging naar de meiden van trainer/coach Carla Molenaar-Tummers..

De dames van ZAP vieren feest na hun overwinning

Wederom wist ZAP deze onvervalste derby winnend af te sluiten en is Maedilon/VZV in deze fase al 4 punten achter op de koploper.
Er mogen nu geen punten meer worden gemorst of worden weggegeven anders kunnen ze hun titel aspiraties ook deze competitie vergeten.

Doelpunten Maedilon/VZV: Riekie Singer 10, Maaike Sneek 7, Liane Bleiendaal 5, Kim Groen 4, Lisanne Kolken 4, Lotte Houtenbos 2, Albertine Abube 1, en Linsey Perre 1

De volgende thuiswedstrijden zijn zaterdagavond 16 november; VZV Ds. 2 – DSO om 19.00 u. en VZV Ds. 1 – Westsite. Aanvanf 20.30 u. in Sporthal 't Zijveld.