Palingstroperij
Uitgegeven op 08-11-2013 om 01:15  |  link  |  bewaar  |  print

IJSSELMEER - De politie Noord-Holland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben in een gecombineerde actie op woensdag 7 november aanhoudingen verricht in verband met illegale vangst van paling op het IJsselmeer.

1100 kilo paling
Bij de actie werden drie beroepsvissers uit Enkhuizen in de leeftijd van 60, 35 en 23 jaar aangehouden. Bij hen werd 400 kg paling aangetroffen. Ook werden drie beroepsvissers uit Hoorn in de leeftijd van 31, 25 en 20 jaar aangehouden, die 700 kg paling aan boord van hun boot hadden. Zij hadden ook ondermaatse snoekbaars en baars aan boord. De ruim 1100 kilo vis werd teruggezet in het water.

Beschermde diersoort
De palingvangst is in de maanden september, oktober en november verboden op grond van Europese wetgeving en de Flora- en Faunawet. Op basis van deze regelgeving is de paling tot beschermde diersoort verklaard en mag deze in die maanden niet gevangen. Juist in deze periode onderneemt de paling de trek naar de Sargassozee om te paaien. Deze maatregelen zijn genomen om de Europese palingstand, die de laatste jaren sterk terugloopt, te stimuleren.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Marie Vroone en Kees de Boer 1930 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...