Miljoenen voor Groen in de Kop
Uitgegeven op 06-11-2013 om 23:58  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland hebben besloten miljoenen vrij te maken voor het programma "Groen in de Kop". De totale investering is ruim 8,6 miljoen euro. Het geld wordt geïnvesteerd in projecten gericht op het beter benutten van de landschappelijke kwaliteiten.

Het programma "Groen in de Kop" bestaat uit een twintigtal projecten die bijdragen aan aantrekkelijker en toegankelijker maken van het landschap. Waar mogelijk zijn koppelingen gemaakt met economische activiteiten, waardoor via landschappelijke investeringen ook het ondernemersklimaat te verbetert.

De lijst met projecten is divers en bestaat uit grote en kleine activiteiten. Een project waarin fors wordt geïnvesteerd is het versterken van de groene en recreatieve potentie van Den Helder. Daarbij is de aandacht onder meer gericht op uitbreiding van de recreatieve mogelijkheden in de Noordduinen en de Helderse Vallei. Een soortgelijk project is gericht op versterking van de positie van de gemeente Schagen als knooppunt voor watertoerisme en wandelnetwerken. Een voorbeeld van een klein project is de realisatie eind 2014 van vijf oplaadpunten voor de elektrische fiets langs de fietsroute Den Helder – Den Oever.

Quick wins
"Groen in de Kop" is een gezamenlijk initiatief van de provincie en de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Gedeputeerde Jaap Bond is enthousiast over de wijze waarop de partijen elkaar in het programma gevonden hebben. “Groen in de Kop is tot stand gekomen dankzij een goede en intensieve regionale samenwerking. Belangrijk uitgangspunt is de ‘quick wins’ gedachte. Dit betekent dat de projecten uiterlijk in 2020 gerealiseerd moeten zijn.”

Bron: www.dekopwerkt.nl
(advertentie)
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
De Kapel - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...