Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 06-11-2013 om 08:15 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.
We zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse kerstmarkt. Het
belooft wederom een hele gezellige avond te worden, met een hapje
en drankje en uiteraard kerstliedjes!
Noteer maar vast in de agenda, vrijdagavond 20 december van 18.00 tot 22.00 ZeeVerse
Kerstmarkt! Zaterdag 21 december zijn we dan gewoon geopend van
9.00 tot 12.00.
Het lijkt allemaal nog ver weg, maar voor we het weten steken we het vuurwerk weer
af en proosten we op een mooi 2014. En dat begint voor de ZeeVerse
Vismarkt ook goed, want….vanaf volgende jaar zijn we het hele jaar geopend!
Uiteraard wordt het assortiment de 1e maanden van het jaar wel aangepast aan het
seizoen.
De schol is nu van een superkwaliteit met lekker veel vis op de graat. Om u er nog
lekker van te laten genieten, hebben we de schol deze week in de
reclame:
3 kilo schol groot voor € 10.00!! *
U kunt de schol hier ( http://www.versevis.nl/bestellen ) bestellen!
Ingrediënten voor 2 personen:
2 grote of 4 kleine scholfilets
(zee)zout
witte peper uit de molen
ca. 2 eetl. limoensap bij voorkeur vers geperst
1 1/2 eetl. allesbinder
1 eierdooier
4 eetl. kookroom
1/2 theel. fijne rasp van limoenschil
1 limoentje, schoongeboend in partjes gesneden
eventueel enkele toeven waterkers
Bereidingswijze:
Spoel de filets onder stromend koud water. Maak ze droog met keukenpapier en wrijf
ze aan weerszijden in met wat zout en peper. Rol de filets met de
huidzijde naar boven gekeerd op. Steek de rolletjes vast met houten prikkers.
Breng in een wijde pan 1 liter water aan de kook. Voeg een beetje zout en 1 1/2
eetlepel limoen- of citroensap toe. Leg de scholrolletjes in het hete
vocht. Houd alles 6 - 7 minuten tegen de kook aan. Laat de rolletjes daarna even
uitlekken. Houd ze warm.
Zeef het pocheervocht en meet 3 deciliter af. Breng het in een pannetje met dikke
bodem aan de kook. Strooi allesbinder er over en roer alles krachtig
door. Voeg 1 theelepel limoensap en limoenrasp toe. Houd alles tegen de kook aan.
Roer in een kommetje eierdooier en room los. Voeg 2 - 3 eetlepels van het inmiddels
licht gebonden pocheervocht toe. Roer alles door de rest van het
gebonden pocheervocht. Proef de nu verkregen saus en corrigeer de smaak door er zout
en/of peper aan toe te voegen.
Lekker met een gekookte Opperdoezer rondje en worteltjes bij Hero vandaan en loop
eens bij Ben langs voor een lekker wijntje erbij!
Een fijne week en tot zaterdag!!
Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker,
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
* te bestellen per stuk van 3 kilo. Dus voor 3 kilo 1 stuk, voor 6 kilo 2 stuks etc.
Recept afkomstig van smulweb.