Ingezonden bericht door Theo Moras over de straatverlichting in Zijdewind
Uitgegeven op 04-11-2013 om 16:40  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Ingezonden bericht.


Overdag een pracht, bij nacht pikkedonker!

Theo Moras: De Gemeente Hollands Kroon denkt te bezuinigen op straatverlichting met weggegooid geld. Het verhaal is bekent, er zijn drie lantaarnpalen verwijderd die tevens diende als oriŽntatie verlichting langs de paralelweg.
De gemeente weigert vooralsnog deze palen terug te plaatsen ("zonder lichtmasten is het veiliger") langs deze door trimmers en kinderen druk begaanbare (vooral in de donkere winterperiode) beangstigende donker stuk weggedeelte. Door de bocht in die weg nabij Zijdewind is er vanaf het tankstation tot aan het begin van Zijdewind geen enkel licht en oriŽntatie puntje te bekennen.
De door bomen omzoomde geheel verlaten weg wordt door de vele passanten als angstaanjagend ervaren, maar wordt desondanks alle gegeven signalen en klachten nu voorzien van wegenverf alsof deze belijning in het aarde donker licht zal geven.
Het gezegde je kunt je geld beter in sloot gooien is hier dan ook geheel van toepassing.
Het plaatsen van drie lantaarnpalen zou 3000 euro bedragen, dit lijkt toch wel heel erg overdreven daar de vorige verwijderde palen zonder geen enkel probleem terug geplaatst kunnen worden.
Een plaatselijke gediplomeerde elektricien zou dit klusje zelfs ook nog wel belangeloos willen doen maar het is beschamend dat de gemeente Hollands Kroon zo met de sociale veiligheid van de burger durft om te gaan.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Ons Waterhoofd - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...