Oud-burgemeester Titia Lont start Jobclub voor bijstandsvrouwen
Uitgegeven op 04-11-2013 om 15:52  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Loopbaancoach voor bestuurders Titia Lont start op dinsdag 5 november een Jobclub voor bijstandsvrouwen. Zij ontvangt iedere eerste dinsdagochtend van de maand, aan haar keukentafel in Westerland, zes Wieringer vrouwen die al enige tijd werkloos zijn. NB In deze groep is nu nog plek voor twee deelnemers.Zij is dit initiatief gestart vanuit haar stichting Pro Deo Productions. Titia Lont zegt hierover: “Ik heb veel ervaring op het gebied van loopbaanbegeleiding, en daarnaast een gouden netwerk in de regio.” Ik verdien mijn geld als coach voor bestuurders, maar wil ook graag op pro deo basis mensen helpen die geen cent te makken hebben.”

Het doel is dat Titia Lont de vrouwen tot het met het voorjaar van 2014 maandelijks een ochtend gaat begeleiden. Tijdens de bijeenkomsten is gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen, concrete loopbaantips en creatief bezig zijn, dit alles in een ontspannen sfeer. Lont zegt hierover: “Ik ga natuurlijk niet direct met een zoekprofiel of CV aan de slag. Het belangrijkste is dat de vrouwen weer eigenwaarde krijgen en hun unieke kwaliteiten kunnen benoemen. Stap 2 is dat we aan de slag gaan om samen met de vrouwen vrijwilligerswerk of een baan te vinden.”

Overigens hebben ook bijstandsvrouwen uit Anna Paulowna en de Wieringermeer belangstelling getoond. Het kan zijn dat Titia Lont binnenkort aan een andere keukentafel met een tweede groep vrouwen gaat starten. Info: 0227 511 777
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Wieringer historie:
Het Hoekje jaren zeventig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...