Expositie August Pruimboom muzikaal geopend
Uitgegeven op 02-11-2013 om 22:06  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Oudste zoon Jan en kleinzoon Daan openden in de Hippolytuskerk de expositie van werk van hun (groot)vader August Pruimboom. In de schilderijen van de in 2000 overleden Wieringer staat het eiland Wieringen centraal.

De Werkgroep Exposities Hippolytuskerk kwam de schilderijen, die bij zoon Dirk op zolder lagen, op het spoor. De kinderen wilden een verkoopexpositie organiseren en zo kwamen beide partijen bij elkaar.
Jan Pruimboom haalde herinneringen op aan zijn jeugd en zijn ouders op Oosterklief, waar de kinderen hun jeugd doorbrachten. ,,Vader trad meer op de voorgrond dan moeder. Hij schilderde graag, soms tot diep in de kleine uurtjes..’’ Toen het echtpaar naar Hippolytushoef verhuisde, de tuin op Oosterklief was te bewerkelijk geworden, was de schildersloopbaan van August al voorbij.
Wat rest zijn schilderijen van zeegezichten, eendenkooien, boerderijen en landschappen op Wieringen. Helaas zijn de vele handwerkstukken van Sarin Pruimboom in de tentoonstelling wat onderbelicht.
Kleinzoon Daan luidde de expositie in met twee stukken op gitaar, een Spaans nummer en El condor pasa, bekend geworden door Simon & Garfunkel.

De expositie is tot en met 15 december op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur te zien in de Hippolytuskerk.
Meer informatie in het overzicht van exposities en musea op de pagina Op stap.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ ,-

Wieringer historie:
Luchtfoto De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...