Koken met Magda te gast bij restaurant De Zingende WielenUitgegeven op 29-10-2013 om 20:38 |
link |
bewaar |
printOOSTERLAND - 'Koken met Magda' komt naar u toe! Op bezoek bij De Zingende Wielen waar vanaf maandag 28 oktober de dagschotel geserveerd wordt naar een recept van onze kokkin Magda Kuipers. Uiteraard was keukenhulp Wijb ook mee gekomen. Die trof het, de afwas werd deze keer voor hem gedaan!
Magda en Wijb komen vanaf nu op locatie koken. De eerste keer kreeg de familie Ott de eer, de volgende keer bereiden zij een gerecht bij Teetje's Vis en Dis in Hippolytushoef. Wilt u ook een keertje Koken met Magda bij u thuis of op uw bedrijf laten koken? Neem dan contact op met Magda of Henk-Jan Wittink
Rode bonenpot met shoarmavlees
De ingrediënten stonden al klaar, gesneden en wel, een makkie voor Wijb dus dit maal.
Rode bonenpot met shoarmavlees
500 gram gare kidney bonen
30 gram boter
250 gram shoarmavlees
300 gram boerensoepgroente
100 gram grofgeraspte wortel
1 dl tomatensap
2 sneetjes brood
50 gram oude geraspte kaas
peper en zout
Verhit de boter in een pan en roerbak het vlees bruin. Bak de soepgroente en wortel even mee en roer het tomatensap erdoor.
Stoof het vlees en de groenten zachtjes gaar in 10 minuten.
Martijn Ott doet de rode bonen er als laatste bij en in een mum van tijd is het gerecht gereed!
Snijd de sneetjes brood diagonaal door en bestrooi ze dik met de kaas. Leg ze op een bakblik en laat onder de grill smelten en lichtbruin worden in 3 minuten. Geef de kaassneetjes bij het bonenpotje.Ook lekker met uitgebakken vetspek en een frisse salade er bij.
een frisse salade.
Goedgekeurd!
Die hebben er alle vertrouwen in! De dagschotel is te koop voor nog geen tientje bij de Zingende Wielen! Maar daar hebben ze natuurlijk nog veel meer lekkere gerechten.
Het gemak dient de mens, de serveersters dienen het gerecht op. Eef eet een hapje mee.
Martijn prikte uiteraard ook een vorkje mee, net als de fotograaf en de koks die het gerecht zullen bereiden. Iedereen vond het heerlijk.
Tekst en fotografie, Henk-Jan Wittink.