Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt Uitgegeven op 01-10-2013 om 17:09 | link | bewaar | print
DEN OEVER - (advertentie) Nieuws van de Zeeverse Vismarkt.
Op zoek naar een lekker recept en wat meer informatie over zalm, kwam ik de website www.ishetgezond.nl tegen. Wat een
ontzettend handige website! Op de site kunt u van meerdere voedingsproducten vinden
of ze gezond zijn en waarom ze dan zo gezond zijn (of niet). Over
de zalm werd o.a. het volgende geschreven:
Zalm is erg gezond om regelmatig te eten, net als veel andere vissoorten. Zalm bevat
redelijk veel vetten, maar dit zijn goede vetten. In zalm zitten
veel omega 3 vetzuren. Deze zijn erg gezond voor mensen. Ze verkleinen o.a. de kans
op hart- en vaatziekten, artritis (ontsteking van gewrichten) en
depressies. Daarnaast zorgen ze voor een goede groei van het lichaam en zijn ze goed
voor onze hersenen, zenuwen, huid en ogen. lees hier meer ( http://www.ishetgezond.nl/index.php/vis/is-zalm-gezond#.UkrQvNnCTIW )!
Naast informatie over verschillende vissoorten vindt u ook informatie over
theesoorten, fruit, groente en andere producten. Leuk om eens een kijkje op
te nemen!
Deze gezonde vis is deze week bij ons in de aanbieding:
Zalmzijde voor € 14,00 per kilo (Ongeveer 1,6 kilo per stuk)
Ingrediënten:
8 plakjes roomboterbladerdeeg
1 dunne courgette
2 zalmfilets (ca. 250 gram)
versgemalen peper
150 gram rauwe ham (gesneden)
1 ei
4 takjes peterselie
125 ml crème fraîche
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
zout
bloem om te bestuiven
bereidingswijze:
Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Intussen
courgette wassen en met kaasschaaf over lengte in 8 à 12 dunne,
lange plakken schaven. Zalmfilets doormidden snijden en bestrooien met peper. Om
elke zalmfilet 2 à 3 courgettelinten wikkelen. Plakjes rauwe ham om
zalm met courgette wikkelen, zodat zalm en courgette geheel zijn bedekt.
Werkvlak met bloem bestuiven en hierop 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Met
deegroller bladerdeeg uitrollen tot vierkante lap van 20 bij 20 cm.
Rest van bladerdeeg ook op deze manier uitrollen. Zalmpakketjes in midden van
deeglapjes leggen. Deegpunten overdwars naar elkaar toe vouwen, punten
bovenop goed aandrukken. Deegranden tot vlak boven hoekjes goed dichtdrukken;
hoekjes openlaten, zodat vocht tijdens bakken kan ontsnappen. Bakplaat
met bakpapier bedekken en deegpakketjes erop leggen. Ei loskloppen, en met
losgeklopt ei bovenkanten van pakketjes bestrijken. Bakplaat in oven
schuiven en zalmpakketjes in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
Intussen peterselie zeer fijn hakken. 5 minuten voor einde van baktijd in pannetje
crème fraîche zachtjes verwarmen. Knoflook pellen en teentje met
knoflookpers boven crème fraîche uitknijpen. Peterselie toevoegen en geheel ca. 1
minuut goed roeren. Pan van vuur halen en citroensap erdoor
mengen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Zalmpakketjes op borden leggen en
saus apart serveren. Lekker met een groene, gemengde salade.
Eet smakelijk!!
Oh ja, het duurt misschien nog even maar het is wel handig om alvast in de agenda te
noteren, de kerstmarkt is dit jaar op vrijdagavond 20 december
van 18.00 tot 22.00 en op zaterdag 21 december zijn we ook geopend!