Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 25-09-2013 om 19:46  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


zaterdag 5 oktober


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: Zalmzijde voor € 14,00 per kilo (Ongeveer 1,6 kilo per stuk). Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 5 oktober

Huiskamerconcerten

WIERINGEN - Op Westerklief, in Westerland en Hippolytushoef staan de deuren van drie huizen open om bezoekers binnen te laten die zich aanmelden voor de huiskamerconcerten. In elke woning musiceert een ensemble.Dit jaar zijn dat een blaaskwintet, een strijkkwartet en een klassiek geschoolde accordeonist. Elk ensemble speelt een half uur. De bezoekers fietsen daarna naar het volgende concert dat een half uur later begint. Ook is er bij elk huis voldoende parkeergelegenheid voor diegenen die niet met de fiets komen. Het eerste concert begint om 14.00 uur, het tweede om 15.00 uur en het derde weer een uur later. Op twee lokaties zal gratis een consumptie verstrekt worden. Het maximum aantal bezoekers per huis is 20 personen. De afstand tussen bezoekers en musici is daardoor klein. Je kunt de instrumenten van dichtbij bekijken en vragen zijn gemakkelijk te stellen.
De entree voor de drie concerten is € 10,- Opgave per e-mail iris@quant.nl of telefonisch 0227 591820. Iedereen die zich opgeeft ontvangt van te voren zo nodig een plattegrond van de te rijden route.


zaterdag 5 en zondag 6 oktober

Natuurexcursies in de Noordkop

Ook in de herfst is er in de natuur van alles te beleven. Dit weekeinde kunt u weer op allerlei plaatsen van de natuur genieten met de gids van Landschap Noord-Holland.

Op vrijdag 4 oktober kunt u van 19.00-20.30 uur in het Wildrijk bijzondere zoogdieren horen en zien: Vleermuizen.
Vertrekpunt: Belkmerweg 78, 1753 GD Sint Maartensvlotbrug.

Zaterdag 5 oktober staat van 16.30-18.00 uur de vogeltrek bij Mariëndal op het programma. We kijken ook naar vogels die hier de nacht doorbrengen.
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum De Helderse Vallei. Dat is te vinden aan de Jan Verfailleweg in Den Helder, tegenover nummer 620, bij parkeerplaats Donkere Duinen.

Op 5 oktober kunt u van 19.00-20.30 uur van nachtvlinders genieten in de Donkere Duinen. Die worden met kunstlicht en geurstoffen gelokt. Ook deze excursie vertrekt van het bezoekerscentrum De Helderse vallei.

Zondag 6 oktober kunt u van 13.30-15.00 uur een bezoek brengen aan de Nollen van Den Helder. Het is een geesteskind van Rudi van de Wint waar kunst en natuur samen gaan. Vertrekpunt: De parkeerplaats westzijde station Den Helder-Zuid aan de Burgemeester Ritmeesterweg.


Kruisspinnenwebben - foto Ger Tik

Zin om mee te gaan? Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Voor bijzonderheden kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). U kunt ook ter plaatse aansluiten en betalen. Kosten: € 6,50, Beschermers € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.


zondag 6 oktober

Oecumenische viering over Het lef om klein te zijn

OOSTERLAND - Vandaag is iedereen weer van harte welkom bij de maandelijkse viering van het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk. In de serie: Leven is meervoud van lef gaat het dit keer om Het lef om klein te zijn.

Een mooi thema in een tijd waarin je vooral meetelt als je groot bent, interessant, als je over van alles en nog wat mee kunt praten…Je zou bijna vergeten dat het ook een groot goed is om je niet te verschuilen achter grote gebaren en grote woorden…
In de viering staat het prentenboek Kleine man en God centraal. Een bijzonder kleinood over een mens en God, een mens en zijn spiegelbeeld. Over klein durven te zijn, maar ook over het hart hebben om kwetsbaar te zijn… Een hart om klein te zijn, een prentenboek te lezen en je daardoor te laten aanspreken. De werkgroep neemt ons mee op reis, op weg van het grote naar het kleine, zoekend naar de betekenis ervan in ons eigen leven… De prachtige beelden en tekst van het prentenboek worden beantwoord door eigen verhalen rond het thema en liederen die naadloos op de teksten aansluiten, waaronder een nieuw lied van Cees Luiten.
Het Museumkoor en de kindercantorij zingen voor en met de kerkgangers o.l.v. Kees Klein en het orgel wordt bespeeld door Dries Post m.m.v. Gerard Gerrtise, contrabas.
Aanvang: 10.30 uur. Vooraf worden de liederen geoefend.
Na afloop is er voor iedereen koffie/thee/limonade en is er gelegenheid na te praten met de werkgroep.


zondag 6 oktober

Jubileum ritmisch koor Timeless

NIEUWE NIEDORP - Timeless, het ritmisch koor van de Kloosterkerk, bestaat dit jaar 40 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. De historie van het vroegere jongerenkoor is in de eerste jaren van het bestaan even onderbroken en heeft in 1973 een doorstart gemaakt, vandaar dat 2013 wordt aangehouden voor het jubileum.

Wat hebben ze ondermeer beleefd in deze 40 jaar; het eerste drumstel in de kerk, beatmissen, eigen teksten schrijven op bekende melodieën, de musical “Een reis door het jaar”, samenstellen van jongeren/eigen liturgieën, de Musicarette in 1998, optredens in de gevangenis of in het MCA, deelnemen aan korenfestivals en andere concerten. Ook hebben ze door de optredens met “Big mama” mogen proeven aan gospels. Een groot gedeelte van deze 40 jaar heeft het koor onder leiding gestaan van Cis van Dam. Zij wist het koor met haar muzikaliteit, bevlogenheid, bezieling en enthousiasme te inspireren en tot bijzondere muzikale uitspattingen te brengen. En wat te denken van de supergezellige, maar o zo vermoeiende kampeerweekenden? De eerste keer in Burgh-Haamstede zouden ze de kerkviering op zondagochtend muzikaal opluisteren, maar hebben daar besloten dit nooit meer tijdens zo’n weekend te doen. Daarna werden ze, tijdens de kampeerweekenden, op zondagochtend uit hun bed gehaald voor een halfuurtje ochtendgymnastiek, dat beviel de meesten van hen beter. Het lijkt de leden leuk om samen met oud-leden herinneringen aan al deze belevenissen op te halen. Als er (oud-)leden zijn die nog oude foto’s hebben: neem ze mee!

Dit heugelijke feit wordt gevierd met een viering om 11.00 uur in de Kloosterkerk in Nieuwe Niedorp, Paadje 24. Alle parochianen, oud-leden en andere belangstellenden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Na afloop kan men in Onder de Kastanje onder het genot van een kop koffie en soep met een broodje nog even samen herinneringen ophalen aan de afgelopen 40 jaar.

De organisatie heeft aan de hand van oude ledenlijsten geprobeerd zoveel mogelijk oud-leden te achterhalen en deze uit te nodigen. Indien je niet persoonlijk benaderd bent, ben je toch van harte welkom. Iedereen heeft er zin in.


zondag 6 oktober

zondag 6 oktober

Dirk Bak 60 jaar trompettist

HIPPOLYTUSHOEF - Dirk Bak geeft een jubileumconcert samen met vrienden. Tijdens het concert gaat hij door zijn muzikale loopbaan als trompettist/zanger.

Hij wordt bijgestaan door personen die daarin een rol speelden:
Ronald van ’t Veen - Pianist/ Keyboardspeler
Simone Awhina - Zangeres
Sandra Mooy - Zangeres

Samen maken zij er een middag van vol variatie van. Van klassiek tot meezingers, voor iedereen wat wils. Iedereen is van harte welkom in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg.
De aanvang is 14.30 uur en de toegang is gratis.
Er staat een bus waarin vrijwillig een bijdrage voor de hulphond kan worden gedaan.


zondag 6 oktober
maandag 7 oktober

Informatieavond over Borderline

HOORN - GGZ Noord-Holland-Noord organiseert een informatieavond over borderlinepersoonlijkheidsstoornissen in Hoorn. Deze informatiebijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur en wordt gehouden bij GGZ NHN locatie Hoorn, Maelsonstraat 1 in Hoorn. Familieleden, mantelzorgers, patiënten en geïnteresseerden zijn van harte welkom!

De borderlinestoornis is een ernstige stoornis, die niet alleen een grote invloed op het leven van de persoon in kwestie heeft, maar ook op dat van zijn of haar omgeving. Veel mensen met een borderlinestoornis komen eerder of later in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg. Soms alleen voor gesprekken, soms volgt een psychiatrische opname. Dan ontstaat vaak een behoefte om antwoorden te krijgen op veel vragen. Daarom organiseren we deze informatieavond.

Wat is de borderlinestoornis eigenlijk? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Welke behandelmogelijkheden zijn er in de regio West-Friesland? Bestaan er medicijnen tegen de borderlinestoornis? En wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kunnen de familieleden en andere directbetrokkenen het beste met iemand met een borderlinestoornis omgaan? Waar kan men op zoek naar meer informatie? Deze vragen en nog veel meer zullen aan de orde komen tijdens deze informatieavond. Naast de inleiding is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

De sprekers van de avond zijn M. Kwakman GZ psycholoog werkzaam bij GGZ NHN, locatie Hoorn en een ervaringsdeskundige van het clientenbureau RCO de Hoofdzaak. .

Reserveren is gewenst via de receptie van GGZ NHN, locatie Hoorn via telefoonnummer: 0229 20 88 20.


dinsdag 8 oktober

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF – Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.). Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.

We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen. Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


dinsdag 8 oktober

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 9 oktober
donderdag 10 oktober

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


vrijdag 11 oktober
vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober

Kermis in Breezand


zaterdag 12 oktober

Palingdrive

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen organiseert de jaarlijkse palingdrive. De altijd gezellige palingdrive vindt zoals gebruikelijk plaats in café De Harmonie, Kerkplein 1.

Inschrijven is mogelijk voor zowel clubleden als niet-clubleden. De bridgeparen worden ingedeeld naar sterkte in lijnen. Het kaarten begint om 19.30 en de bridgers moeten om 19.00 uur aanwezig zijn. Het inschrijfgeld is 20 euro per paar; te betalen bij inschrijving aan de zaal.
Per lijn is er voor 50% van de deelnemers een palingprijs met voor de eerste plaatsen 1 kg gerookte paling per persoon. Als het bij het kaarten tegenzit valt er via een verloting nog paling te winnen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en dat kan tot en met 11 oktober. Aanmelden bij voorkeur via de website BissApp. Voor wie dat problemen oplevert mag telefonisch aanmelden eventueel ook: Siebrand Veenstra - 0227-592354.


zaterdag 12 oktober


Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn hele mooie (geld -)prijzen . Bij meer dan 40 en/of 60 personen worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op 16 november en 14 december.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 12 oktober

Bingo in Hotel de Haanzondag 13 oktober

Zwerven door Hollands Kroon

KOLHORN - De 5e editie van Zwerven door Hollands Kroon start vanuit Restaurant ’t Anker, De Strook 8.

Zwerven door Hollands Kroon leid je langs de mooiste plekjes in het prachtige polderlandschap. De erven van de boerderijen laten voorzichtig de eerste herfstkleuren zien, en de geur van het najaar ervaar je het beste wanneer je vroeg aan de wandel gaat.
Er wordt over zowel verharde als onverharde paden gelopen, en het is mogelijk 9, 15 of 20 kilometer te wandelen.Wij maken de wandeling extra aantrekkelijk door een beschrijving mee te geven over de bezienswaardigheden die je op de route tegenkomt.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@sportcampsandclinics.nl. Op de dag zelf kun je ook inschrijven bij restaurant t’ Anker (De Strook 8 in Kolhorn). Starten kan tussen 08.30 – 11.00 uur. De kosten zijn € 5,- p.p. inclusief stempelkaart.


zondag 13 oktober

Paddorit

ANNA PAULOWNA - Motorclub MIOS organiseert een rit met het thema natuur. Vandaag is de paddenstoelenrit ofwel de paddorit. Niets is zeker in deze wereld. Ook de paddenstoel rit heeft zich getuige de grote opkomst bij de eerste versies geëvolueerd tot een volwaardige rit binnen de club. Tijdens deze rit zullen bossen en duinen centraal staan.

Dit keer staan de lokale wegen in de omtrek van het clubgebouw centraal; kijken of hier nog wat paddo’s groeien! Tijdens deze rit zal voor de koffiestop een bezoek gebracht kunnen worden aan het AUTO Museum in Schagen. Ook met uitslapers is rekening gehouden, vanaf 12:00 is het Clubhuis open. Het auto museum is geopend van 13:00 tot 16:00. Het eerste deel van de route is 80km, daarna nog 40km. De route is op GPS beschikbaar (Garmin en Tomtom) en een Garmin Tekst route.
Vanaf 16.30 uur zal er in het clubhuis nog gelegenheid zijn om de welbekende ‘paddosoep’ of afhankelijk van het weer de ‘snert’ te nuttigen.


zondag 13 oktober
Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:

Nieuwe Niedorp, de Trambaan op de 1e en 3e dinsdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op de 1e en 3e woensdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op de 1e en 3e donderdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Anna Paulowna, Keijzershoff eens per maand op de woensdag: 14 augustus, 9.30-11.30 uur.
Wieringerwerf, Dukdalf elke woensdagochtend van 9.00-12.00 uur.

We verwelkomen u graag om een kop koffie of thee te komen drinken tijdens de inloopochtend in bij de Servicepunten van Wonen Plus Welzijn in Hollands Kroon.
U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen, anderen ontmoeten en met elkaar uit wisselen. Ook is het mogelijk wat te lezen of een spelletje te spelen.
Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie via de Servicepunten van Wonen Plus Welzijn: Hippolytushoef, telnr. 0227-591570, Wieringerwerf, telnr. 0227-600079, Anna Paulowna, telnr. 0223-535826, Nieuwe Niedorp 0224-542660 (allen bereikbaar in de ochtenduren). Of op de website: www.wonenpluswelzijn.nl.


maandag 14 oktober

Hoorzitting locatie transformatorstation

HOLLANDS KROON - Gemeente Hollands Kroon heeft op 1 oktober een aanvraag ontvangen om een omgevingsvergunning voor de realisatie van een nieuw transformatorstation. Liander en TenneT dienden de aanvraag gezamenlijk in voor een locatie tussen de Moerbeek en de Blockhuijsenlaan in 't Veld. Deze locatie is in het landschappelijk onderzoek van Reitsma Stedebouw en de inloopavond op 16 september gepresenteerd als B3-2.

College hoort inwoners
Het college van burgemeester en wethouders moet een besluit nemen over de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Het college is zich bewust van de persoonlijke betrokkenheid van veel inwoners bij deze aanvraag en vindt het daarom belangrijk deze inwoners de kans te geven zich uit te spreken over dit onderwerp. Dat doet het college vanavond in een hoorzitting. De informatie van de sprekers neemt het college dan mee in haar afwegingen die leiden tot een besluit over de aanvraag.

Lees verder...


dinsdag 15 oktober

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


woensdag 16 oktober

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 16 oktober

Themabijeenkomst mantelzorg en financiën

NIEUWE NIEDORP - Gehandicapten, chronisch zieken en hun mantelzorgers hebben vaak extra kosten als gevolg van handicap of ziekte. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen.
Tijdens de themabijeenkomst ‘mantelzorg en financiën’ geeft de mantelzorgmakelaar duidelijkheid over deze kosten en mogelijke vergoedingen.


Meestal hebben mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen te maken met een combinatie van kosten voor bijvoorbeeld zorg, hulpmiddelen en vervoer.
Er zijn verschillende regelingen voor vergoeding of compensatie van dergelijke kosten.
Het gaat dan om nationale en/of gemeentelijke vergoedingen maar ook vergoedingen via de zorgverzekeraars of via de belastingdienst.

De mantelzorgmakelaar geeft tijdens deze informatiebijeenkomst uitleg over :

- specifieke zorgkosten die aftrekbaar zijn
- belastingvoordelen voor mantelzorgers
- de eigen bijdrage
- tegemoetkomingen via de gemeente.

De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in De Trambaan aan de Koperwiek 30 te Nieuwe Niedorp. De bijeenkomst gaat door bij minimaal acht deelnemers.

Aanmelden voor woensdag 9 oktober is verplicht via mweel@mantelzorgcentrum.nl
of per tel. 0223-747009.


woensdag 16 oktober

Een rondreis door Klezmerland

HIPPOLYTUSHOEF - Jos Maas vertelt voor Vrouwen van Nu, als een reisgids, iets over klezmermuziek aan de hand van een presentatie met beeld en geluid.

Klezmermuziek is van oorsprong de muziek op feesten - in het bijzonder de bruiloft - van de Joden in Oost-Europa. De muziek is verwant aan de Oost-Europese volks- en zigeunermuziek. Vanaf 1900 zijn veel Joden naar Amerika geëmigreerd en hebben hun muziek meegenomen. In Amerika is de muziek beïnvloed door de populaire muziek van radio, jazz en dergelijke. In de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw was de belangstelling vrijwel verdwenen, maar in 1975 is er een rivival ontstaan. Sindsdien heeft klezmermuziek weer een grote vlucht genomen en is ook in onze West-Europese streken bij Jood en niet-Jood bekend en geliefd geworden.
De avond is in café De Harmonie, Kerkplein 1 en begint om 20:00 uur. De toegang is € 4,00 voor leden en € 7,50 voor niet-eden, inclusief consumpties.


woensdag 16 oktober
donderdag 17 oktober

Bedrijfsbezoek aan Woonzorggroep Samen

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu brengen een bedrijfsbezoek aan Woonzorggroep Samen in de Glazen zaal van Parkzicht.

Clustermanager Wieringen / Wieringermeer Irene Dekker geeft om 9:30 uur een presentatie over de geschiedenis en de toekomst van de ouderenzorg. Kosten € 4,00, inclusief koffie.


vrijdag 18 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 november 24 januari
15 november v 7 februari v
29 november 21 februari
13 december v 7 maart v
27 december 21 maart
10 januari v 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


vrijdag 18 oktober

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 20:00 uur is de tweede wedstrijd in de najaarscompetitie Keezen in café De Kasteleen.

De najaarskeezcompetitie gaat over vier avonden. De volgende keezavonden zijn op 22 november en 20 december. Elke avond worden vier spelletjes gespeeld. Van de in totaal 16 gespeelde spelletjes tellen de 12 best gespeelde mee voor de totale puntentelling. Dus ook al kun je één van de vier avonden niet, maak je evengoed nog kans. Op 20 december wordt de competitie afgesloten met de prijsuitreiking en iets speciaals voor iedereen die meegedaan heeft.Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50. Opgeven (het liefst in koppels) kan tot 17 oktober bij Jan Willem Cornelissen, jwcornelissen@quicknet.nl, 06 20362536 of bij Leen Kooij, l.kooij@quicknet.nl, 06 23419445.


vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zaterdag 19 oktober

Dag van de ouderen

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag wordt de dag van de ouderen gevierd in café de Harmonie.

Voor iedere 55 plusser is de entree gratis, voor deelname aan de broodmaaltijd kan op 8 oktober worden ingeschreven. Meer informatie over deze dag volgt in een later stadium.


zaterdag 19 oktober

Kienen

LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseer een kienavond, die onder de leiding staat van Ruilof Linstra.

Er zijn 8 rondjes te spelen en de kaartjes kosten slechts 1 euro per stuk. Elke volle kaart is er een mooie ronde prijs te winnen en in de 8e ronde is de hoofdprijs een Tom- Tom voor op de fiets. Daarna volgt er een gratis verloting om vleesprijzen voor iedereen die heeft mee gedaan. Kom zoveel mogelijk op de fiets, in verband met de beperkte parkeergelegenheid. De Kienavond zal worden gehouden in het clubgebouw De Luttershoek naast de speeltuin in de Plantsoendwarsstraat. De aanvang is 20.00 uur en de deuren gaan om 19.30 uur open. Deze kienavond is omstreeks 23.30 uur ten einde, natuurlijk kunt u na afloop nog even tot 01.00 uur wat nuttigen.
De opbrengst komt ten goede aan de jeugd van Lutjewinkel.

Bron: PeWi's Nieuwspagina


zondag 20 oktober

Zuiderzeemuseum bewijst laatste eer aan Wieringer visser

ENKHUIZEN - Vandaag is een begrafenisceremonie te zien in het Zuiderzeemuseum. Vanaf 13.30 uur trekt een indrukwekkende rouwstoet, gekleed in toepasselijke streekdracht, door de straten van het buitenmuseum. Alle aanwezigen verzamelen zich daarna samen met bezoekers in de kapel om hem een laatste eer te bewijzen.

Met de fictieve begrafenis toont het museum een deel van het immaterieel erfgoed binnen de Zuiderzeeregio. De symbolische afsluiting van het leven is voor veel gemeenschappen een belangrijk gebruik. De begrafenis werd eerder al in 1949 nagespeeld door het museum. De film die hiervan is gemaakt, is te zien in het filmhuis.

Rituelen
De rouwperiodes konden soms wel jaren duren waarbij de rituelen de onzekerheid rond de dood moesten bezweren. Zo werden spiegels omgedraaid of bedekt zodat de levenden niet via hun spiegelbeeld meegenomen konden worden. Klokken werden stilgezet, het raam werd met een laken geblindeerd en de bedsteedeuren en luiken op een kier na gesloten om doorgangen naar de andere zijde te blokkeren.

Opvallende rouwstoet
Rijke burgers werden eeuwenlang met pracht en praal in de kerk begraven. Voor de 'gewone mensen' rondom de Zuiderzee, zoals de vissers en boeren, was de teraardebestelling een stuk eenvoudiger.


Met een wagen werd de kist naar de begraafplaats gereden, waarna een opvallende rouwstoet langs het huis van overledene liep.


De rouwdracht uit Wieringen was daarbij erg bijzonder. De vrouwen uit de naaste familie droegen de ‘huik'; een soort lange, zwarte cape die met een spleet voor de ogen de draagster geheel omhulde. De andere vrouwen droegen een ‘bubbe-‘of ‘beppekaper'. Die bestond uit een zwarte kap met een stijve kartonnen voorkant met een satijnen rand, waarmee de hul bedekt werd.

(Foto's Reijer Zwart)


zondag 20 oktober
zondag 20 oktober

Concert Vilde Katshke

WIERINGERWERF - Klezmertrio Vilde Katshke geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier.

Klezmertrio Vilde Katshke - Jiddisch voor: wilde eend - is het beste te omschrijven als een vrolijke mix van klezmer en joodse volksverhalen. Klezmer is de feestelijke en melancholische muziek van joden uit Oost Europa. Dit trio werd begin 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor klezmer en joodse verhalen te combineren. Hij speelt klarinet en krijgt daarbij muzikaal tegenspel van Pit Hermans op cimbaal en Tessa Zoutendijk op viool. Tezamen zorgen deze drie wilde eenden voor veel feestelijk gesnater.
De entree is € 7,50.


zondag 20 oktobermaandag 21 oktober

Keezen

HARINGHUIZEN - Om 19:30 uur is er keezen in dorpshuis De Oude Stal.


woensdag 23 oktober

Jaarvergadering dorpsraad

HARINGHUIZEN - Om 20:00 uur is de jaarvergadering van de dorpsraad in dorpshuis De Oude Stal.


zaterdag 26 oktober

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Om 20:00 uur is er klaverjassen in dorpshuis De Oude Stal.


zaterdag 26 oktober
zondag 27 oktober

Open dag duikvereniging Zeus Faber

WIERINGERWERF - Duikvereniging Zeus Faber houdt de jaarlijkse open dag vanaf 14:00 uur in zwembad De Terp.Wie weet stond je afgelopen zomer aan de waterkant en dacht je: ‘Hoe zou het zijn om een duikje te wagen?’ Grijp dan nu je kans. Lijkt het je gewoon eens leuk om te duiken, wil je graag een duikcursus gaan volgen of wil je weten hoe gezellig onze duikvereniging is? Dan ben je natuurlijk van harte welkom!
Vanaf 14.00 uur staat een team van ervaren duikers klaar om een proefduik met je te maken. Kosten zijn 5 euro. Al het benodigde materiaal en de nodige informatie zijn deze dag natuurlijk aanwezig.

Na afloop is er ook nog tijd om even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje in ons sfeervolle clubhuis in zwembad de Terp in Wieringerwerf.

Meer informatie, of wil je je opgeven voor de proefduik? Dat kan via: dvzeusfaber@hotmail.com.
Let op, de plaatsen voor een proefduik zijn beperkt, dus geef je snel op!


zondag 27 oktober
(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


vrijdag 1 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
15 november v 7 februari v
29 november 21 februari
13 december v 7 maart v
27 december 21 maart
10 januari v 4 april v
24 januari 18 april prijsuitreiking
v = verloting


zaterdag 2 novemberHIPPOLYTUSHOEF - Stichting Netwerk Roemenië houdt een grote rommelmarkt in de Ankerkerk. Het aanbod is weer groot en velen zullen iets van hun gading kunnen vinden.

Wees er wel snel bij want de mooiste zaken zijn vaak het eerste verkocht.
En wellicht kunt u ook nu weer in onze koffie- en theehoek gaan proeven van het heerlijke Wieringer home- made gebak taart en cake.

Ditmaal is ook de stichting Springplak aanwezig en ook zij zullen handelswaar aanbieden.zaterdag 2 november

Opening expositie August Pruimboom

HIPPOLYTUSHOEF - August Pruimboom was een bekende Wieringer, die veel heeft bijgedragen aan het behoud van de Wieringer cultuur. Ook zijn tekeningen en schilderijen van vooral typische Wieringer landschappen en kerken trokken de aandacht. Dit deel van zijn nalatenschap wordt tentoongesteld in de Hippolytuskerk.

Wie kende op Wieringen August Pruimboom niet? Talloze malen trad hij op als gastheer bij de exposities in de boerderijmuseum van Jan Lont en de toer-in exposities in de Michaëlskerk te Oosterland. Bovendien kon hij schitterend vertellen over alle voorwerpen in een oude Wieringer boerderij. Bijvoorbeeld over de fraaie Keulse potten in de zomerstal.

Maar ook zijn tekeningen en schilderijen van vooral typische Wieringer landschappen en kerken trokken de aandacht. In 2000 overleed August en in 2011 zijn vrouw Sarin, die prachtig kon handwerken. Het huis werd verkocht en de schilderijen en tekeningen van August Pruimboom verhuisden naar de zolder van zoon Dirk.

De Werkgroep Exposities Hippolytuskerk kwam deze schilderijen op het spoor en besloot samen met zoon Dirk het werk van August Pruimboom te exposeren.
De opening van de expositie Pruimboom vindt plaats om 16:00 uur in de Hippolytuskerk te Hippolytushoef. Een aantal schilderijen van August is zelfs te koop!

Iedereen is welkom bij de opening van deze expositie. Het werk van August Pruimboom is tot en met 15 december te zien op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur.


zondag 3 november

Concert Canja Ensemble

WIERINGERWERF - Het Canja Ensemble geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier.

Valerie Colen, Erica Rasch en Tom Wolfs vormen samen het Canja Ensemble, een trio dat bestaat uit hobo, klarinet en fagot. Het ensemble viert in 2013 haar vijfjarig lustrum en heeft in de afgelopen jaren op uiteenlopende locaties van zich laten horen, variërend van de National Gallery in Schotland tot een daklozenopvang, van een huiskamer in Antwerpen tot de Grote Kerk in Naarden.


Het Canja Ensemble

Het Canja Ensemble werd in de lente van 2008 opgericht door Valerie Colen (hobo), Tom Wolfs (klarinet) en Erica Rasch (fagot). Zij leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij alle drie studeerden. “Canja” betekent riet, wat verwijst naar de instrumenten waar de drie leden op spelen. De kracht van het ensemble bestaat niet alleen uit muzikale kwaliteit, maar ook uit de chemie tussen de drie spelers op het podium. Door middel van korte toelichtingen tijdens het concert verkleint het ensemble de afstand tussen de musici en het publiek.
Door de kleine bezetting is het ensemble zeer flexibel en het speelde dan ook op allerlei uiteenlopende locaties; in Amsterdam bijvoorbeeld in de openbare bibliotheek, de Oude Kerk en de Penitentiaire Instelling in de Havenstraat. Dit laatste gebeurde in opdracht van Live Music Now, een stichting die concerten organiseert voor mensen die daar zelf niet heen kunnen. Namens deze stichting ging het ensemble in 2011 op tournee naar Schotland, waar het onder andere in de National Galleries of Scotland speelde. Ook speelde het ensemble in huiskamers door heel Nederland voor de Stichting Kunst in de Kamer en was het live te horen op Radio 4. Vorig jaar behaalde het ensemble een finale plaats in de Storioni Ensemble Wedstrijd, die plaats vond ter gelegenheid van het gelijknamige festival.

Het gespeelde repertoire loopt uiteen van Haydn en Beethoven tot hedendaagse muziek, zoals de in juni 2010 gespeelde wereldpremiere van een stuk dat speciaal voor hen is gecomponeerd door Bram Kortekaas. Het Canja Ensemble ontving lessen van o.a. Arno Piters (KCO), Jos de Lange (KCO), Walter van Hauwe en Bram van Sambeek.
De entree is € 7,50.


dinsdag 5 november
zondag 10 november

Rok en Lol

WESTERLAND - Rok en Lol met Chantal en Petra van 15:00 tot 21:00 uur in Beachbar Brandend Zand op het Lutjestrand.

Vetkuiven en petticoats meer dan welkom.
Heb je een bijzondere auto die bij het Rock & Roll thema past, dan ben je van harte welkom. We reserveren dan een parkeerplaats voor de deur.


woensdag 13 november

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


vrijdag 15 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
29 november 7 februari v
13 december v 21 februari
27 december 7 maart v
10 januari v 21 maart
24 januari 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


zaterdag 16 november


Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn hele mooie (geld -)prijzen . Bij meer dan 40 en/of 60 personen worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De laatste bingoavond van dit jaar is op 14 december.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 17 november
dinsdag 19 november

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 20 november

Bittere thee

HIPPOLYTUSHOEF - Schrijfster Corine Naranji geeft . voor Vrouwen van Nu een lezing over haar boek Bittere thee. Daarin wordt een duidelijk beeld gegeven van de islamitische revolutie in Iran en hoe de bevolking daar tegenover staat.

Het is vooral een verhaal van een Nederlandse en een Iranier, een grote interculturele liefde, die door de politiek onder druk komt te staan. Aan de hand van voorlees fragmenten uit het boek en een PowerPoint presentatie, met eigen foto's van Iran, hoort en ziet U haar verhaal uit Bittere thee.
De lezing is om 20:00 uur in café De Harmonie, Kerkplein 1. De toegang is € 4,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden, inclusief consumpties.


donderdag 21 november

Workshop kerstdecoratie

HIPPOLYTUSHOEF - Onder leiding van Jeanette Renooij en Alie Kool gaan leden van Vrouwen van Nu een mooie onderzetter maken.

De workshop begint om 9:30 uur in café De Harmonie, Kerkplein 1. Deelnemers wordt gevraagd een strijkijzer mee te nemen. Deelname kost € 12,00 uur, inclusief koffie.


vrijdag 22 november

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 20:00 uur is de derde wedstrijd in de najaarscompetitie Keezen in café De Kasteleen.

De najaarskeezcompetitie gaat over vier avonden. De laatste keezavond is op 20 december. Elke avond worden vier spelletjes gespeeld. Van de in totaal 16 gespeelde spelletjes tellen de 12 best gespeelde mee voor de totale puntentelling. Dus ook al kun je één van de vier avonden niet, maak je evengoed nog kans. Op 20 december wordt de competitie afgesloten met de prijsuitreiking en iets speciaals voor iedereen die meegedaan heeft.Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50. Opgeven (het liefst in koppels) kan tot 21 november bij Jan Willem Cornelissen, jwcornelissen@quicknet.nl, 06 20362536 of bij Leen Kooij, l.kooij@quicknet.nl, 06 23419445.


zondag 24 november

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur vlooienmarkt in Sporthal Wieringen aan de Belterlaan 1.


zondag 24 november

Fred Colli’s Karaokematinee

WESTERLAND - Show je zangtalenten onder leiding van Fred Colli van 15:00 tot 21:00 uur in Beachbar Brandend Zand op het Lutjestrand.


vrijdag 29 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
13 december v 21 februari
27 december 7 maart v
10 januari v 21 maart
24 januari 4 april v
7 februari v 18 april prijsuitreiking
v = verloting


zondag 1 december

Westerland Offroad Challenge

WESTERLAND - Stichting Vikingsport organiseert voor de 2e maal de Westerland Offroad Challenge. Start is om 10:30.

De race gaat weer over 1 uur + 1 ronde. Het parcours is vrijwel identiek aan vorig jaar. Hopelijk iets minder nat.
De permanance zal weer zijn bij Beachhouse en Beachbar Brandend Zand op het Lutjestrand. Bouwbedrijf Hollands Kroon is de hoofdsponsor van het evenement.

Lees verder…


zondag 8 decemberWESTERLAND - We kunnen en mogen er nog niets over zeggen.


Uniek optreden om 15:00 uur in Brandend Zand op het Lutjestrand.

vrijdag 13 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
27 december 21 februari
10 januari v 7 maart v
24 januari 21 maart
7 februari v 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


zaterdag 14 december


Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn hele mooie (geld -)prijzen . Bij meer dan 40 en/of 60 personen worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


woensdag 18 december

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 18 december

Kerstconcert

HIPPOLYTUSHOEF - In de sfeervolle Hippolytuskerk treden voor leden van Vrouwen van Nu om 19:30 uur de bekende Moonliners op met een kerstconcert.

Prachtige kerstliedjes en andere songs zullen zij ten gehore brengen. De toegang is € 6,00, inclusief consumpties.


woensdag 18 december

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


vrijdag 20 december


Kerstborrel

WESTERLAND - Op de (voor velen) laatste werkdag van het jaar. De nu al traditionele kerstborrel in Brandend Zand op het Lutjestrand.

Met DJ's (100%) Bert en (Blauwe) Bert(us) on tour. Bert & Bert dus...
Leuk met je collega's, het bedrijf, de vereniging of gewoon in je eentje.vrijdag 20 december

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 20:00 uur is de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie Keezen in café De Kasteleen.

De competitie wordt afgesloten met de prijsuitreiking en iets speciaals voor iedereen die meegedaan heeft.Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50. Opgeven (het liefst in koppels) kan tot 19 december bij Jan Willem Cornelissen, jwcornelissen@quicknet.nl, 06 20362536 of bij Leen Kooij, l.kooij@quicknet.nl, 06 23419445.


vrijdag 27 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
10 januari v 7 maart v
24 januari 21 maart
7 februari v 4 april v
21 februari 18 april prijsuitreiking
v = verloting


zaterdag 28 december
woensdag 1 januari

Nieuwjaarsduik

WESTERLAND - De zevende editie van de jaarlijkse nieuwjaarsduik in het Amstelmeer, bij Brandend Zand op het Lutjestrand.

Met dit jaar prijzen voor de mooiste creaties. Hoe ga jij dit jaar te water?
Brandend Zand is vanaf 11:00 uur open, duiken doen we om twaalf uur.
Met na afloop voor iedere duiker Unox snert, een vaantje en eeuwige roem.


vrijdag 10 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
24 januari 7 maart v
7 februari v 21 maart
21 februari 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


zondag 19 januari

Concert Trio Tangata

Trio Tangata bestaande uit 3 musici, reeds vele jaren in de Argentijnse tango gespecialiseerd. Zij vertolken op eigen wijze de tangomuziek van tango maestro’s zoals: Piazzolla, Plaza, Pugliese, Troilo, Salgan, Cobian etc..
Daarnaast speelt Trio Tangata eigen tango-composities, geschreven door de pianiste van het trio.
In 2008 won zij, Margreet Markerink, de eerste Choclo-compositieprijs voor nieuwe Argentijnse tango-muziek.


Trio Tangata

Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken van de voorstellingen van Trio Tangata een feest voor het oor. Samenwerking met de Argentijnse zanger José Rivero en de Nederlandse zangeres Jeannine Geerts geven de voorstellingen extra kleur en feest.
Trio Tangata heeft al op vele podia gespeeld, van tangofestivals tot en met concertzalen, Van Toscane tot en met Buenos Aires . Een reis naar Buenos Aires maakte het mogelijk om o.a. maestro Horacio Ferrer (fotogallerij) te ontmoeten en in dit hart van de tango op te treden.
De entree is € 7,50.


vrijdag 24 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
7 februari v 21 maart
21 februari 4 april v
7 maart v 18 april prijsuitreiking
v = verloting


vrijdag 7 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
21 februari 21 maart
7 maart v 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


zondag 16 februari

Concert Air Laut

WIERINGERWERF - Trio Tangata geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier.

Air Laut begint het jaar 2010 in een vernieuwde bezetting. Fluitiste Inge IJpelaar en zangeres Sherryl Careman geven de band een nieuwe adem, een net iets andere vernieuwende input aan de sound, terwijl het hart van de muziek van deze groep gehandhaafd blijft. Begin 2010 treedt de band in deze nieuwe bezetting aan met een tryout concert in het Stedelijk Museum Vianen. Voor de daaropvolgende concerten kan de agenda geraadpleegd worden.

De diverse achtergronden en invloeden ( o.a. West-Europese folk, jazz, klassiek, krontjong, bluegrass) van de bandleden zorgen voor de unieke sound van Air Laut. De Keltische invloed is het duidelijkst aanwezig in de muziek van deze voornamelijk eigen werk spelende band.
De entree is € 7,50.


Air Laut

Een half jaar na oprichting werd deze groep als volgt gerecenseerd in De Gelderlander:
“…Air Laut, Indonesisch voor ‘water van de zee’, zette in drie evenwichtige sets met veelal zelfgeschreven composities een fraai en vreugdevol concert neer. De benaming ‘folkgroep’ doet het zestal eigenlijk onrecht aan, want Air Laut heeft meer in zijn mars dan de traditionele volksliederen. Zo wisselden melancholieke, bijna filmische stukken zich af met gitaarballads of swingende, blijmoedige instrumentale nummers – altijd met een kop en een staart…” (J. Schwartz, 14-1-2002).


vrijdag 21 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
7 maart v 4 april v
21 maart 18 april prijsuitreiking
v = verloting


vrijdag 7 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
21 maart 4 april (verloting) 18 april prijsuitreiking


zondag 16 maart

Concert En Route

WIERINGERWERF - Het En Route trio geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier. Het trio speelt Franse musette en gypsy swing.

Virtuoos, swingend en meeslepend; muziek uit de straten en de oude jazzclubs van Germain des Pres in Parijs, met jazz-accordeon, viool en gitaar. Maar ook zigeunermuziek op melancholieke viool en virtuoze franse musettes.


En Route

De muziek werd oorspronkelijk (en nog steeds) gespeeld door jazzmusici en zigeuners (Manouches), in de Hot Club de France in de jaren 30 en 40, en op de speciale bal musettes.
Een belangrijk aandeel in het repertoire is muziek van meestergitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grappelli

De musici van En Route! speelden in concertzalen en schouwburgen, maar ook in muziekcafés en radio- en t.v.-uitzendingen.
En op 4 juli 2010 tijdens de doorkomst van de TOUR DE FRANCE in Goes!
De entree is € 7,50.


vrijdag 21 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 april (verloting) 18 april (prijsuitreiking)


vrijdag 4 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasavond van dit seizoen is op vrijdag 18 april. Dan is ook de prijsuitreiking.


vrijdag 18 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

Op deze laatste klaverjasavond van dit seizoen is ook de prijsuitreiking.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
13-07-2020 Fotowedstrijd
13-07-2020 Bouwvakvakantie
13-07-2020 Van biodiversiteitsverlies naar biodiversiteitsherstel
13-07-2020 Buddy, een leuke knuffelkat
12-07-2020 De raket van Jos Volkers
12-07-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
12-07-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
12-07-2020 Komeet Neowise en vallende ster in één plaatje
11-07-2020 Stichting Dorpshuizen Westerland ontvangt gift Rotary
11-07-2020 Succesvolle spelletjesdag bij Wieringermeerruiters
11-07-2020 Rabobank GameDay ook naar Wieringerwerf
11-07-2020 Overleden de heer Cees Borst
11-07-2020 Overleden de heer Piet Boerdijk
10-07-2020 Matchgroeplid helpt De Vrijheid de digitale snelweg op
10-07-2020 Blijf bewegen in de vakantie met Summerfun
10-07-2020 Personeel gezocht
10-07-2020 Onderzoeksresultaten toekomst agrarische sector
10-07-2020 100 Woorden
10-07-2020 Provincie helpt met 10 miljoen voor cultuur
10-07-2020 Zomerse animatie van Wooncompagnie
10-07-2020 Aanvraag urgentievergunning huurwoning via de gemeente
10-07-2020 Informatiemiddag Thuishuis Winkel
09-07-2020 Hulp nodig bij onze dienstverlening? Schrijft u zich in voor onze online uitleg
09-07-2020 Samen sterk voor vervolg Texel Academy
09-07-2020 Dankzij Rabobank een lekker bakkie bij Zweefvliegcentrum Noordkop
09-07-2020 Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet, doet u mee?
09-07-2020 Minder toeristenbelasting als gevolg van corona
09-07-2020 Collecte Hersenstichting verbreekt record
09-07-2020 Ruim helft Nederlanders meer moeite met vaste lasten
09-07-2020 Kerknieuws
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Boelhuis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...