VVW 't Fortuin 1 - TonegidoKleine Sluis 1
Uitgegeven op 23-09-2013 om 11:35  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - VVW 't Fortuin 1 - Tonegido/Kleine Sluis 1

Ruststand 7-10, eindstand 20-20

Enigszins bevreesd begonnen de heren aan de wedstrijd. Op zaterdagavond twee oefenwedstrijden in de zaal gespeeld. Ruim na middernacht thuiskomen en dan de volgende dag de strijd aangaan tegen de winnaar van vorig jaar VVW. Ga er maar aan staan, drie wedstrijden binnen 20 uur tijd!

Na afloop kon de coach de spelers alleen maar complimenteren met niet alleen de veerkracht en het resultaat, maar ook hoe de wedstrijd conditioneel en tactisch gespeeld is. Als de scheidsrechter de laatste actie van Sietse Bakker op waarde had beoordeeld, was TonegidoKS nog in de gelegenheid geweest om de volle buit binnen te halen. De scheidsrechter beoordeelde de actie anders dan dat de spelers van Tonegido/Kleine Sluis dat deden. Jammer, maar het is niet anders. De scheidsrechter beslist!

De eerste minuten waren voor VVW, Tonegido/Kleine Sluis sloot aan en de 2-0 achterstand werd omgebogen naar 2-3. Hierna ontstond een wedstrijd, waarin vele kansen door beide ploegen werden gecreëerd. Echter beide keepers deden voortreffelijk hun werk, 10 minuten voor de wissel nam Tonegido/Kleine Sluis het initiatief. De verdediging zat potdicht en de kansen werden benut. Niels Borst op de rechterhoek verschalkte de keeper op mooie wijze. Tonegido/Kleine Sluis ging met een 7-10 voordeel rusten.

In de tweede helft werd de voorsprong behouden tot 13-15, maar VVW wist op fraaie wijze dit naar 16-15 om te buigen. De ploeg had een iets mindere fase, maar toonde eveneens veerkracht. De aanvallende accenten werden veranderd en bij 17-17 nam de ploeg een voorsprong 17-19. Sietse Bakker rondde menig fraaie aanval goed af. VVW kwam weer langszij 19-19, Sebas Jellema scoorde met een lob 19-20 met nog 1 minuut op de klok. Vlak voor einde wedstrijd benutte VVW een strafworp, Sietse bakker kwam nog in scoringspositie. Tonegido/Kleine Sluis claimde een strafworp, maar zoals gemeld beoordeelde de scheidrechter de situatie anders. Een mooie pot handbal voor spelers, scheidrechters en toeschouwers, die eindigde in een gelijke stand 20-20.