K.V.G. 't Veld Zijdewind viert 60 jarig bestaan
Uitgegeven op 16-09-2013 om 10:40  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD ZIJDEWIND - K.V.G. 't Veld/Zijdewind viert 60 jarig bestaan! Opgericht 25 sept. 1953.Het K.V.G. (Katholieke Vrouwen Gilde) is opgericht om voor de vrouwen met veelal grote gezinnen 1 X per maand een vooral gezellige en leerzame avond te verzorgen.

Ze werden destijds opgehaald door een bus van Cees Slijkerman, met breiwerk (want de handen moesten gaan) en een eigen koppie voor de thee of koffie. De avonden vonden plaats in het caf van Tante Nel in Zijdewind.De dames van het eerste uur waren: Presidente, (zo noemde men toen de voorzitter) was de vrouw van de burgemeester mevrouw Kalb. Bestuursleden waren mevr. Wit - Jannes, mevr. v. Schagen Mes, Dora Berkhout, mevr. Ligthart Portegijs en Trien Mak.

Maar de tijden zijn veranderd, het nieuwe Dorpshuis de Harmonie is nu het onderkomen. Het breiwerk wordt thuis gelaten, en ze proberen voor de 60 leden, 8 dinsdagavonden, een actueel onderwerp te organiseren, iets met muziek en voordrachten of knutselen, dus iets leuks. Maar vooral bijpraten natuurlijk, HEEL belangrijk voor vrouwen .

Dinsdag 24 sept. hebben zij van 16.00 uur tot 20.30 uur een feestje om dit heugelijke feit met elkaar te vieren.

Het Bestuur bestaat uit; Ria de Jong, Marian Breed, Ans Klaver, Jolanda v. d. Fluit en Alie v. d. Stoop.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
En van de drie complexen van 5 uitwateringssluizen te Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...