Wiron verliest in slotminuten van ALC
Uitgegeven op 08-09-2013 om 17:55  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron leek in de eerste wedstrijd van de competitie lange tijd op weg naar een overwinning tegen ALC. Halverwege leidde de thuisploeg met 2-0. Ver in de tweede helft kwamen de Abbekerkers binnen één minuut langszij. Kort voor het einde scoorden de bezoekers de beslissende treffer, 2-3.

De wedstrijd was zeker spannend, maar van beide elftallen niet hoogstaand en waren aan elkaar gewaagd. Veel onnauwkeurige passes en slordig balverlies droegen bij aan een slordige wedstrijd. Wiron schiep zich in de eerste helft meer kansen. Stefan Veldhuis gaf na bijna een kwartier vanaf rechts een goede voorzet, die door Richard Hegeman verzilverd werd, 1-0. ALC kwam bijna langszij na een slordige terugsppelbal van Mark Schouwenaar, die door de spits van de bezoekers werd onderschept. Stefan Veldhuis ging op diens schot gestrekt naar de hoek en redde ternauwernood. Nauwelijks een minuut later legde Veldhuis aan de andere kant de basis voor de tweede treffer, opnieuw met een voorzet vanaf rechts. Ditmaal drukte Sebas de Jong af, 2-0. Veldhuis scoorde zelf ook, maar stond buitenspel en zijn treffer werd afgekeurd. Wiron had nog verschillende scoringskansen, maar die werden niet in doelpunten omgezet. De thuisploeg ging weliswaar verdiend met voorsprong aan de thee, maar had eigenlijk te weinig rendement (doelpunten) uit de eerste helft gehaald. Dat zou de Oeverse voetballers in de tweede helft duur komen te staan.

ALC voerde in de tweede helft de druk op, maar dat leidde sporadisch tot doelrijpe kansen, die dan ook nog eens niet benut werden. Wiron counterde van tijd tot tijd, maar slaagde er evenmin in om de kansen te benutten. Twintig minuten voor tijd kwam er plotseling opnieuw spanning in de wedstrijd. Eerst pikte ALC-spits Jeroen Zut de bal op na slordig balverlies in de Wironverdediging. Hij pakte het cadeautje uit en scoorde de aansluitingstreffer, 1-2. Nog bijna in dezelfde minuut deed zich een vrijwel identieke situatie voor. Dit keer profiteerde Rens Zuurbier, 2-2.
Het laatste kwartier werd dan ook bijzonder spannend. ALC rook de overwinning en sloeg in de slotminuten toe. Een directe vrije trap raakte de lat. Dave Zut kreeg uit de rebound de bal voor zijn voeten en drukte de 2-3 af. Kort daarna werd Wiron verdediger Ricardo de Vries nog met rood van het veld gestuurd.