Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 04-09-2013 om 21:58  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


vrijdag 13 september

Een kijkje achter de schermen bij de eendenkooi ’t Zand

’t ZAND - Eendenkooien zitten vol geheimen. Overdag zit de kooiplas bij vol eenden, maar in de loop van de avond vliegen ze allemaal weg. Waar gaan ze heen? Van 19.00-20.30 uur kunt u het vertrek zelf mee maken en krijgt u te horen waar ze heen vliegen.

De eendenkooi is een vernuftige uitvinding van onze voorouders. Eenden genoeg in ons waterrijke land, maar hoe krijg je die te pakken? In de loop van de eeuwen is het idee van de eendenkooi ontstaan en werd de uitvinding steeds meer verbeterd. Zonder dat er een schot gelost hoefde te worden ving de kooiker bij ’t Zand zo in de loop van bijna 400 jaar duizenden eenden. Om ze te vangen nam hij altijd een kooikertje mee. Dit hondje laat zich zien aan de eenden en lokt ze de vangpijp in. Het vangen gebeurt nog steeds, maar tegenwoordig krijgen de eenden een ring om en daarna hun vrijheid terug. Dankzij het ringonderzoek komen we steeds meer aan de weet over het leven van de eenden. In de eendenkooi krijgt u een prachtig uitzicht over de kooiplas waar overdag altijd eenden rondzwemmen. U krijgt letterlijk een kijkje achter de schermen, want die zorgen er voor we ons ongezien kunnen verplaatsen. En u krijgt natuurlijk van alles te horen over de geheimen van de eendenkooi. Ook over het leven van de eenden en waar ze de nacht doorbrengen.
Deze excursie vindt ook plaats op 27 september.


Achter de schermen zijn bezoekers onzichtbaar voor de eenden op de kooiplas - Dutchphoto.

Heeft u zin in een bijzondere avond? Aanmelden is nodig en kan via www.gaatumee.nl. Meer informatie via 088-0064455 (tijdens kantooruren). Kosten: € 6,50, Beschermers betalen € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.
Vertrekpunt: Eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47a, 1756 CA ’t Zand.


zaterdag 14 september


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: 3 kilo tong 2 (sliptong) voor € 27.00.
Let op met bestellen! Als u 3 kilo wilt bestellen, geeft u aan 1 stuks, wilt u 6 kilo bestelt u 2 stuks etc. Prijs van € 9.00 per kilo alleen bij aankoop van 3 kilo of een veelvoud daarvan!
Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 14 september

Boerenboeldag

WESTERLAND - De eerste grote activiteit in het pas begonnen schooljaar op basisschool De Dentele is een Boerenboeldag. Er is van alles te koop en te doen op het schoolplein. De opbrengst komt ten goede aan de leerlingen.

De ouderraad van de school organiseert regelmatig activiteiten. Een daarvan is de Boerenboeldag. Jong en oud is welkom op het schoolplein. Voor de kinderen zijn er tal van spelletjes, zoals spijkerbroekhangen en sjoelen. De jongsten kunnen hun geluk beproeven bij een dame met een grabbeljurk. De volwassenen kunnen op koopjesjacht op de planten- en rommelmarkt. Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht. Koffie en thee, met of zonder taart, en poffertjes zijn enkele van de lekkernijen die te koop zijn. De Boerenboeldag rond de bekende vishond is van 11:00 tot 15:00 uur geopend.


zaterdag 14 september


Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op 12 oktober, 16 november en 14 december.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 14 september

Natuurexcursie in de Nollen van Abbestede

CALLANTSOOG - Vorig jaar is het natuurgebied de Nollen van Abbestede flink uitgebreid. Het water met ondiepe oevers trekt veel vogels. U kunt er van 09.00-10.30 uur met de gids van Landschap Noord-Holland naar vogels kijken.

Vroeger lagen er langs de duinen vaak terreintjes met lage duintjes en plasjes. Jammer genoeg is dat landschap op de meeste plaatsen verdwenen. In de Noordkop zijn er dikwijls percelen met bollen voor in de plaats gekomen en ook veel bungalowterreinen. Ten noorden van Callantsoog heeft Landschap Noord-Holland bij De Nollen van Abbestede de situatie van vroeger hersteld. Het natuurgebied ligt op de belangrijke trekroute langs de kust. Nu de najaarstrek van de vogels alweer flink op gang begint te komen zijn de plassen een ideale voedsel- en rustplek voor allerlei soorten. Het is altijd weer spannend om te kijken wat er zit. Vooral steltlopers hebben het er naar hun zin. Maar ook eenden zijn er vaak te vinden.
Gaat u mee om van de najaarstrek te genieten?


De zwarte ruiter, een steltloper die regelmatig bij de Nollen van Abbestede is te zien - foto Wil Doorn-Meijne

Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Meer informatie via 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk. Kosten: € 6,50, Beschermers betalen € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. We verzamelen bij de uitkijktoren aan de Voorweg bij Callantsoog.


zaterdag 14 september

Vleermuizen bekijken op klaarlichte dag

SINT-MAARTENSVLOTBRUG - U kunt een onderzoeker van 13.00-15.00 uur vergezellen tijdens z’n werkzaamheden in het Wildrijk bij Sint Maartensvlotbrug.

Vleermuizen zijn een interessante soort voor onderzoekers. Om die reden worden de kasten waarin ze in deze periode overdag in het Wildrijk verblijven regelmatig gecontroleerd. Zo ontstaat een beeld van de ontwikkelingen in de loop van de tijd.
De excursie begint met een power point presentatie over zoogdieren in de ontvangstruimte. Vervolgens mag u mee bij het controleren van de vleermuiskasten in het bos. Zijn ze bewoond en zo ja, om welke soort gaat het? Zo krijgt u eens een vleermuis overdag te zien...
Om te onderzoeken welke muizensoorten er in het Wildrijk leven staan er momenteel zogenaamde inloopkooien. Muizen worden gelokt met voedsel en eenmaal in zo’n kooi kunnen ze die niet meer verlaten. Natuurlijk komen ze weer vrij als er is vastgesteld welke soort het is. Ook dit onderdeel van het onderzoek in het Wildrijk kunt u beleven.


Tijdens het onderzoek wordt een vleermuis gewogen

Kosten € 6,50, Beschermers € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Voor extra informatie kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk, maar vol = vol!
Het Wildrijk is eenvoudig te vinden door vanaf het Noordhollandsch Kanaal richting Sint Maartenszee te rijden. Meteen links is een parkeerterrein. Even verderop rechts van de kruising Zeeweg/Belkmerweg is de ingang van het Wildrijk. Het adres is Belkmerweg 78, 1753 GD Sint Maartensvlotbrug.


zaterdag 14 en zondag 15 september
zaterdag 14 en zondag 15 september


In 1930 begon het allemaal met een huisvlijttentoonstelling. Inmiddels is de Floralia van Nieuwe Niedorp uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement. Ook dit jaar staan er langs de Niedorper Dorpstraat weer zo’n vijftig prachtige werkstukken gemaakt van fleurige dahlia opgesteld. Zoals elk jaar heeft het publiek twee dagen de tijd om al dit moois te komen bewonderen.

Ongeveer een miljoen dahlia’s worden gedurende de vrijdag voor het evenement op de werkstukken gespeld, geniet of geplakt. Deze dahlia’s komen niet uit de directe omgeving van Nieuwe Niedorp, maar uit Drenthe, Brabant en België. Lange tijd voor het evenement komen de verschillende groepen al bij elkaar om te brainstormen over een goed onderwerp voor hun werkstuk. Wordt het iets actueels of meer iets tijdloos? Door de bonte kleuren van de dahlia hebben alle werkstukken een sprekend karakter. In de avonduren van de 14e en 15e september zijn al deze werkstukken mooi uitgelicht zodat ze nog beter tot hun recht komen. Behalve de werkstukken is ook de Dorpsstraat prachtig verlicht wat het dorp een sprookjesachtige uitstraling geeft.

Naast de vele werkstukken van dahlia’s is er nog veel meer te beleven in het dorp. Een speciale commissie van het floraliabestuur zorgt voor straattheater door het gehele dorp en livemuziek op een podium op het centraal gelegen kerkplein. Tevens zal op zondagmiddag achter bloembinderij Pimpernel de “Floralia Fair” worden gehouden. Op deze markt staat creativiteit centraal.
Op de zondag zijn er, op het veld achter de Floralia Fair, ook demonstraties schapen drijven met Border Collies. Een unieke gelegenheid om dit samenspel van handler, hond en schapen van nabij mee te maken.

Floralia Nieuwe Niedorp ontvangt geen enkele subsidie, daarom wordt er een kleine vergoeding van de bezoekers gevraagd. Voor de volwassenen is de entree €5,- en voor de jeugd tot 12 jaar is de entree gratis! De openingstijden zijn op zaterdag 15 september van 15.00 uur tot en met 22.30 uur en op zondag 16 september van 10.00 uur tot 22.30 uur. Op de zondagmiddag is het tot 18.00 uur niet toegestaan om met de auto de route te rijden.


zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 september

Kermis in Kolhorn


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


zondag 15 september

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 10.00 uur : Oecumenische Vredesdienst in de Doopsgezinde Vermaning m.m.v. o.a. Ds. H. Broer en pastor I. Tilma en het Oeverse Koor o.l.v. Jos Glim.


zondag 15 september

Natuurexcursie in de Zandpolder

CALLANTSOOG - Landschap Noord-Holland heeft een paar jaar geleden een nieuw natuurgebied bij Callantsoog aangelegd. In de Zandpolder zorgt het voor een verbinding tussen twee bestaande natuurgebieden; de duinen en de Nollen van Abbestede. U kunt van 08.00-10.00 uur zien wat het werk tot nu toe heeft opgeleverd.

In Nederland worden natuurgebieden zoveel mogelijk met elkaar verbonden. Zo kunnen planten en dieren zich makkelijker van het ene naar het andere gebied verplaatsen. De Zandpolder vormt een schakel tussen de duinen en de landinwaarts gelegen natuur bij Callantsoog. De bovenste laag grond is bij de inrichting in 2011 weg gegraven. Die zat vol meststoffen door het agrarisch gebruik. De voedselarme bodem die zo ont-stond is een prima plek voor allerlei zeldzame planten. Tijdens de excursie gaan we op onderzoek om te zien wat er inmiddels is gaan groeien. Soms moet je ervoor door de knieën, want dan is pas goed te zien hoe bij-zonder sommige er uit zien. We nemen ook een kijkje bij de ondiepe plassen die er liggen. Nu het trektijd is zullen er ongetwijfeld allerlei vogels naar voedsel zoeken of rusten.


2011 - volop werkzaamheden in de Zandpolder - foto Saskia Bloemen

Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met 088-0064455 (tij-dens kantooruren). Ter plaatse aanmelden en betalen is ook mogelijk. Kosten € 6,50 per persoon, Beschermers en kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Vertrekpunt: De Voorweg bij Callantsoog. In de haakse bocht van de weg bij het hek van het nieuwe natuurterrein Zandpolder.


zondag 15 september

Natuurexcursie in de Grafelijkheidsduinen

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord-Holland gaat van 13.30 - 15.00 uur op stap in de Grafelijkheidsduinen. We gaan op zoek naar parnassia, een plant die veel bewonderaars heeft.

Over de schoonheid van parnassia is al veel geschreven. Er zijn zelfs gedichten over deze schitterende plant gemaakt! De bloemen van de parnassia zijn dan ook heel bijzonder. Als u goed kijkt is precies te zien hoeveel dagen een bloem al bloeit. De gids zal het haarfijn uitleggen. Ook de piepkleine nectarbolletjes die er goudkleurig uitzien zijn prachtig. In het midden van de bloem zit een soort bommetje waaruit na rijping de minuscule zaden weg dwarrelen. Kortom, alleen al de parnassia is een reden aan de excursie deel te nemen. Maar er is ook aandacht voor andere planten die nu bloeien. En natuurlijk letten we onderweg op de trekvogels die langs komen.


Parnassia heeft prachtige bloemen - foto Henk van Bruggen

Zin om mee te gaan? Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Voor bijzonderheden kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). U kunt ook ter plaatse aansluiten en betalen. Kosten: € 6,50, Beschermers € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.
We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei. Dat is te vinden aan de Jan Verfailleweg in Den Helder, tegenover nummer 620, bij parkeerplaats Donkere Duinen.


maandag 16 september

Informatieavond transformatorstation

'T VELD - Wilt u meer weten over de plannen, de procedure en actuele ontwikkelingen rond de locatiekeuze voor een nieuw transformatorstation in Hollands Kroon? Bezoek dan de informatieavond.

U bent van harte welkom tussen 19:30 en 21:30 uur in dorpshuis De Harmonie, Zwarteweg 8/a in ’t Veld. De avond heeft het karakter van een inloopavond. Dat betekent dat u op elk gewenst moment tussen 19.30 en 21:30 kunt binnen lopen.

Lees verder...


maandag 16 september

Keezen

HARINGHUIZEN - Om 19:30 uur is er keezen in dorpshuis De Oude Stal.


Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:

Nieuwe Niedorp, de Trambaan op de 1e en 3e dinsdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op de 1e en 3e woensdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op de 1e en 3e donderdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Anna Paulowna, Keijzershoff eens per maand op de woensdag: 14 augustus, 9.30-11.30 uur.
Wieringerwerf, Dukdalf elke woensdagochtend van 9.00-12.00 uur.

We verwelkomen u graag om een kop koffie of thee te komen drinken tijdens de inloopochtend in bij de Servicepunten van Wonen Plus Welzijn in Hollands Kroon.
U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen, anderen ontmoeten en met elkaar uit wisselen. Ook is het mogelijk wat te lezen of een spelletje te spelen.
Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie via de Servicepunten van Wonen Plus Welzijn: Hippolytushoef, telnr. 0227-591570, Wieringerwerf, telnr. 0227-600079, Anna Paulowna, telnr. 0223-535826, Nieuwe Niedorp 0224-542660 (allen bereikbaar in de ochtenduren). Of op de website: www.wonenpluswelzijn.nl.


dinsdag 17 september

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF – Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.). Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.

We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen. Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


dinsdag 17 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


dinsdag 17 september

Biodanza

WIERINGERWERF - Heerlijk genieten en bewegen op muziek uit alle windstreken kan op de Dijkgatshoeve. Op dinsdagavond 17 september om 20.00 -21.30 uur start onder leiding van Isolde Jans in de grote zaal van Dijkgatshoeve aan de Noorderdijkweg 24 een bijzondere Biodanzagroep. De groep is bedoeld om mensen met, en mensen zonder een verstandelijke handicap samen Biodanza te laten beleven. Iedereen kan Biodanza doen. Heerlijk genieten en bewegen op muziek uit alle windstreken. Je hoeft geen pasjes te leren.

Volgens Isolde Jans is Biodanza een methode voor persoonlijke groei en ontwikkeling die je helpt om meer leven, lichtheid en liefde in jezelf toe te laten, de kwaliteit van leven te verhogen en genietend te groeien! Het maakt het levende deel in je wakker en dat werkt door in je dagelijkse leven. Het bevordert zelfvertrouwen, meer durven genieten en dat laten zien, geeft een grotere vitaliteit, vermindert stress, je gaat er beter van slapen etc...

De lessen duren 1,5 uur waarvan de eerste 45 minuten in een gemengde groep wordt gedanst. De laatste 45 minuten zijn specifiek bestemd voor de mensen zonder een verstandelijke beperking.

Deelname aan een les bedraagt 15 euro pp. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen ook via een PGB of een CIZ indicatie deelnemen. Trek kleding aan waar je gemakkelijk op kunt bewegen. De deur is open vanaf 19.45. Alle info vind je op: Facebook: Hollands Kroon danst zichzelf vitaal www.appetit-for-life.nl. Opgave en vragen: Isolde Jans 06 33 163 610.


dinsdag 17 september

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 18 september

Rollatorkeuring

HIPPOLYTUSHOEF - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Zorgcentrum Noorderlicht.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


woensdag 18 september

Cursus Peuter in Zicht

MIDDENMEER - Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin Hollands Kroon start de gratis oudercursus ’Peuter in Zicht’. Dit is een cursus over het opvoeden van peuters en is bedoeld voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten in het Centrum voor Jeugd en Gezin Middenmeer, Poststraat 16.

Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen. Een peuter wordt steeds zelfstandiger en wil de wereld ontdekken. Op ontspannen en praktische wijze leren ouders/opvoeders inspelen op het gedrag van hun kind. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Bovendien herkennen ouders/opvoeders veel in de verhalen van collega-ouders/opvoeders.

De cursusavonden zijn op woensdag 18 en 25 september, 2 en 9 oktober.

Aanmelden en meer informatie
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden door middel van het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl/Cursussen. Voor meer informatie en vragen kan men ook op deze website terecht of contact opnemen met het cursusbureau van GGD Hollands Noorden, telefoonnummer: 088-0100557.

Iedere ouder/opvoeder kan gebruik maken van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin, ook van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin in omliggende gemeenten. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé vraagbaak voor (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren. Verschillende instellingen en beroepskrachten in de gemeente doen mee aan Positief Opvoeden zoals bij de Opvoedspreekuren in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Voor meer informatie kan men terecht op www.ggdhn.nl en www.positiefopvoeden.nl.


woensdag 18 september

Week van de smaak

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu, afdeling Wieringen start het seizoen met De week van de smaak. Het is hét jaarlijkse evenement waarin gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht wordt gebracht van een breed publiek, met nadruk op ambachtelijke, seizoens- en streekgebonden, natuurzuivere en duurzame producten.

Het evenement wordt sinds 1992 gehouden en vindt dit jaar plaats van 28 september tot en met 6 oktober. Als de lekkerste week van het jaar verbindt het producenten, bedrijfsleven, non-profit organisaties en overheden. ‘Smaak’ is hierbij het verbindende element.

Tijdens deze avond zullen een aantal Wieringer ondernemers, die allen met ambachtelijke voeding bezig zijn, informatie geven over hoe er lekker, goed en gezond kan worden gegeten. De Week van de Smaak is dé ontdekkingstocht naar pure producten en culinaire authenticiteit. De avond begint om 20.00 uur en is alleen toegankelijk voor leden. Locatie café de Harmonie te Hippolytushoef. Entree € 4,=, dit is inclusief koffie of thee vooraf en consumptie in de pauze.


donderdag 19 september

Bingo

DEN OEVER - Bingoclub Bezige Bijtjes organiseert een bingo in het Vikingschip.

Zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Er worden 10 rondjes gespeeld en een geldronde. Er zijn vele leuke prijzen waaronder, bakkerspakket, vleesschotels, rollade.
Kosten zijn € 4.00 voor 10 rondjes, geld rondje kost € 1.00.
De volgende bingo is op donderdag 3 oktober.


donderdag 19 september

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


vrijdag 20 september

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 oktober 10 januari v
18 oktober v 24 januari
1 november 7 februari v
15 november v 21 februari
29 november 7 maart v
13 december v 21 maart
27 december 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


vrijdag 20 september

Natuurexcursie in de Noordduinen

DEN HELDER - In de Noordduinen kunnen we regelmatig konijnen zien. Het is altijd leuk om ze tegen te komen en bovendien zijn ze belangrijk voor allerlei andere dieren en planten. De gids van Landschap Noord-Holland laat het u van 19.00-20.30 uur graag zien.

In de Middeleeuwen zijn konijnen in ons land ingevoerd. Door hun spectaculaire voortplantingsvermogen leefden er vooral in de duinen soms enorme aantallen. Door allerlei ziekten zien we ze tegenwoordig minder dan in het verleden. Ongeveer tien jaar geleden stak een nieuwe virus bij deze dieren de kop op. Op het oog gezonde exemplaren sterven daardoor binnen korte tijd. Door het grazen zorgen konijnen er voor dat allerlei grassen niet de overhand krijgen. Daardoor ontstaat ruimte voor een soort als het duinviooltje. Dat zorgt hier en daar voor kleurrijke veldjes en die zijn belangrijk voor de zeldzame parelmoervlinder. Dat dier zet de eitjes af op de stengels van het duinviooltje. Na het uitkomen vormen die voedsel voor de rupsen. Zo zijn er meer planten en ook dieren afhankelijk voor het konijn. Tijdens de excursie zult u begrijpen waarom natuurbeheerders zo enthousiast zijn over het dier. Behalve konijnen is er ook natuurlijk ook volop aandacht voor andere zaken onderweg. In de natuur is altijd wat bijzonders te beleven…


Foto Henk van Bruggen

Deelname kost € 6,50 per persoon, Beschermers € 3,50, kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Bel 088-0064455 voor meer bijzonderheden (tijdens kantooruren). We verzamelen op het parkeerterrein hoek Middenvliet/Zanddijk, Julianadorp. Ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.


zaterdag 21 september

Vogeltrekexcursie op het Balgzand

DEN HELDER - De vogeltrek is weer begonnen en op het Balgzand is dat prachtig te bekijken. Het is altijd weer spannend wat er op het wad is te zien. Laat u verrassen en neem deel aan de excursie van 09.00 - 10.30 uur.

De najaarstrek begint inmiddels alweer flink op gang te komen. Dat levert soms grote groepen vogels op boven het Balgzand. Duizenden vogels die magische kunsten in de open ruimte vertonen. Snel bewegende wolken die plotseling van kleur verschieten. Alleen die prachtige beelden zijn al een reden om mee te gaan. Maar het is natuurlijk ook leuk om met de verrekijker te speuren naar de individuele vogels. Soorten als kanoetstrandloper en rosse grutto zijn in grote aantallen aanwezig. Ze rusten hier uit en zoeken voedsel om energie te verzamelen voor het vervolg van hun tocht naar het zuiden. We krijgen met wat geluk ook verschillende soorten sterns, zwarte ruiter, krombekstrandloper en slechtvalk te zien. Een prachtige ervaring!
Ook voor beginnende vogelaars en kinderen is dit een leuke excursie. Als u op tijd aanwezig bent staat de koffie en thee klaar.


Strandlopers boven het Balgzand - foto Leo Hofland

Er zijn fietsen beschikbaar, maar het is ook mogelijk dat we gaan wandelen. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Bel voor bijzonderheden met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plaatse aansluiten en betalen is ook mogelijk.
Kosten: € 6,50, Beschermers € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Neem een verrekijker mee als u die heeft en trek stevige schoenen aan.
We verzamelen bij informatiepunt ‘t Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en met borden goed aangegeven.


zaterdag 21 september

Op zoek naar vleermuizen in het Wildrijk

SINT MAARTENSVLOTBRUG - In de schemering fladderen ze af en toe langs. Voor je ’t weet zijn ze weer verdwenen: Vleermuizen. In het Wildrijk laat de gids van Landschap Noord-Holland ze zien en horen. U komt van 19.30-21.00 uur van alles aan de weet over deze bijzondere zoogdieren.

Over vleermuizen worden enge verhalen verteld. Maar het zijn in werkelijkheid kwetsbare dieren, waarover veel leuks is te vertellen.
In de schemering verlaten ze hun schuilplaats en gaan op jacht naar insecten. Omdat vleermuizen dagelijks een kwart tot een derde van hun lichaamgewicht moeten aanvullen maken ze veel vlieguren. Ze vangen soms wel 300 muggen en andere insecten in een nacht. Daarbij laten ze een geluid horen dat weerkaatst op voorwerpen en insecten die rondvliegen. Zo kunnen ze hun prooi localiseren en vangen. Voor het menselijk oor is het geluid te hoog om waar te nemen. De gids maakt het voor ons hoorbaar met een apparaat dat hij bij zich heeft, de batdetector. Omdat iedere soort een eigen geluid voorbrengt kunnen we ze op naam brengen. Met wat geluk zullen we deze avond meerdere soorten vleermuizen ontmoeten. Ook voor kinderen een indrukwekkende ervaring om mee te maken!
Op 4 oktober is er nog een excursie over vleermuizen in het Wildrijk.

Kosten € 6,50, Beschermers € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Voor extra informatie kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk. Het Wildrijk is eenvoudig te vinden door vanaf het Noordhollandsch Kanaal richting Sint Maartenszee te rijden. Meteen links is een parkeerterrein. Even verderop rechts van de kruising Zeeweg/Belkmerweg is de ingang van het Wildrijk.
Het adres is Belkmerweg 78, 1753 GD Sint Maartensvlotbrug.


zaterdag 21 september

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Om 20:00 uur is er klaverjassen in dorpshuis De Oude Stal.


zondag 22 september

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur : Ds.G. Toes (Hoorn) in de Hippolytuskerk.


zondag 22 septemberWINKEL - Al vanaf 1906 is het Bloemencorso een feit. Het corso wordt omlijst door kermis, een markt / braderie en een muziekpodium. De festiviteiten beginnen om 10:00 uur.

In 1906 was het Bloemencorso nog een optocht van versierde platte wagens, fietsen en verklede mensen, maar in de loop van de jaren is dit Corso uitgegroeid tot hét dorpsfeest van Winke. Letterlijk en figuurlijk gegroeid, de Corsowagens worden ieder jaar weer mooier en groter. Waar ruim een eeuw geleden een enkele bloem of een paar stukken fruit de wagens en fietsen sierden worden tegenwoordig ruim 1,3 miljoen dahlia’s gebruikt.
De Corsowagens werden en worden nog steeds voortbewogen door de -onzichtbare- mannen en vrouwen onder de (soms wel 1000 kg wegende!!) wagens… er komt geen motor aan te pas.
Inmiddels een onmisbaar onderdeel van het Bloemencorso: het Kindercorso! De kinderen worden vanaf het 100-jarig bestaan actief betrokken bij het Corso. De kinderen maken -vaak met hulp van hun ouders- lieve en ontroerende Corsowagentjes. Zij lopen één rondje door het dorp, voorafgaand aan het Corso. Het enthousiasme en de deelname van de kinderen is nog steeds groeiend.

Op deze feestdag is er ‘s morgens vanaf 10.00 uur kermis en een markt / braderie in het dorp. Ongeveer 100 kramen met o.a. streekproducten en een keur aan andere lekkere, mooie en leuke ‘hebbedingen’… Ook aan de inwendige mens is gedacht, op diverse plaatsen kunt u de honger en dorst stillen.

Programma
Om 10:00 uur gaan de kassa’s open en beginnen de markt / braderie en de kermis. Het Bloemencorso start om 13:00 uur. De wagens rijden drie rondes. Na het Corso worden de wagens in het dorp opgesteld ter bezichtiging. De prijsuitreiking is om 20:00 uur in het Parfumflessenmuseum.


zondag 22 september
dinsdag 24 september

Openbare fractievergadering Senioren Hollands Kroon

BARSINGERHORN - De fractie van Senioren Hollands Kroon houdt van 10:00 tot 12:00 uur een openbare vergadering in Café de Fortuin, Heerenweg 144.

Aan de orde de agenda van de raadsvergadering van 26 september. Mocht u willen inspreken, meldt u zich dan bij de fractiesecretaris Peter C. Meijer, meijerpc@quicknet.nl of 0227-503559.


woensdag 25 september

Rollatorkeuring

’t VELD - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Woonzorgcomplex Maria Mater.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


donderdag 26 september

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
- Inspreken burgers
- Onderwijshuisvesting
- Burgerparticipatieprojecten
- Bestemmingsplan Paadje 12 te Nieuwe Niedorp
- Verordening Forensenbelasting
- Verordening Toeristenbelasting
- Vervanging tankautospuit brandweer
- Winkeltijdenverordening

Klik hier voor de volledige agenda van de raadsvergadering.

De raadsvergadering is in beeld en geluid rechtstreeks te volgen op de website van Hollands Kroon.


vrijdag 27 september

Open dag op Dijkgatshoeve

WIERINGERWERF - Van 10.30 - 12.30 uur heeft zorgboerderij Dijkgatshoeve aan de Noorderdijkweg 24b in Wieringerwerf, speciaal voor mensen die op zoek zijn naar een geschikte woon- en werkplek, een open dag. Er wordt een rondleiding gegeven. Er is plek voor drie mensen. Ook mensen die op zoek zijn naar dagbesteding zijn van harte welkom.

Volgens leidinggevende Klara Volwerk is zorgboerderij Dijkgatshoeve een unieke plek voor mensen met heel verschillende zorgvragen. Er zijn twee woongroepen van elk zes mensen én vier appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. Behalve deze woongroepen zijn er negen appartementen voor mensen met een psycho-sociale hulpvraag. De boer woont er ook samen met vrouw en kinderen. Voor belangstellenden zijn er logeer mogelijkheden.

Op Dijkgatshoeve wordt ambachtelijk gewerkt. Welke werkzaamheden zijn er zoal: de koeien verzorgen, zoals melken en eten geven, stal uitmesten, kaas, kwark en ijs maken, bomen snoeien, grasmaaien, groente verbouwen, winkelwerkzaamheden zoals inpakken en afwegen, klanten bedienden, koffie en thee serveren, en nog veel meer....

Een bewoner aan het woord
,,Hier kan ik mijn rust vinden’’, aldus een van de bewoners. Hij is 28 jaar en inmiddels 12 keer verhuisd. Vanaf zijn derde tot zijn tiende woonde hij in een pleeggezin. Daarna verbleef hij in diverse instellingen. Hij woont in één van de twee woongroepen en denkt op Dijkgatshoeve nu echt zijn plek te hebben gevonden. ,,Hier heb ik het gevoel dat het goed is. Mijn familie woont in de buurt en dat is heel prettig. Het is ook wel wennen natuurlijk. Je zit hier afgelegen; geen dorp of stad in de buurt. Maar ik hou van de natuur en in de natuur werken. Hier kan ik mijn rust vinden.’’ Zijn werkzaamheden bestaan ondermeer uit het werken in de groentetuin en het onderhouden van het omliggende natuurgebied.


vrijdag 27 september

Een kijkje achter de schermen bij de eendenkooi ’t Zand

’t ZAND - Eendenkooien zitten vol geheimen. Overdag zit de kooiplas bij vol eenden, maar in de loop van de avond vliegen ze allemaal weg. Waar gaan ze heen? Van 19.00-20.30 uur kunt u het vertrek zelf mee maken en krijgt u te horen waar ze heen vliegen.

De eendenkooi is een vernuftige uitvinding van onze voorouders. Eenden genoeg in ons waterrijke land, maar hoe krijg je die te pakken? In de loop van de eeuwen is het idee van de eendenkooi ontstaan en werd de uitvinding steeds meer verbeterd. Zonder dat er een schot gelost hoefde te worden ving de kooiker bij ’t Zand zo in de loop van bijna 400 jaar duizenden eenden. Om ze te vangen nam hij altijd een kooikertje mee. Dit hondje laat zich zien aan de eenden en lokt ze de vangpijp in. Het vangen gebeurt nog steeds, maar tegenwoordig krijgen de eenden een ring om en daarna hun vrijheid terug. Dankzij het ringonderzoek komen we steeds meer aan de weet over het leven van de eenden. In de eendenkooi krijgt u een prachtig uitzicht over de kooiplas waar overdag altijd eenden rondzwemmen. U krijgt letterlijk een kijkje achter de schermen, want die zorgen er voor we ons ongezien kunnen verplaatsen. En u krijgt natuurlijk van alles te horen over de geheimen van de eendenkooi. Ook over het leven van de eenden en waar ze de nacht doorbrengen.


Achter de schermen zijn bezoekers onzichtbaar voor de eenden op de kooiplas - Dutchphoto.

Heeft u zin in een bijzondere avond? Aanmelden is nodig en kan via www.gaatumee.nl. Meer informatie via 088-0064455 (tijdens kantooruren). Kosten: € 6,50, Beschermers betalen € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.
Vertrekpunt: Eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47a, 1756 CA ’t Zand.


zaterdag 28 september

West Wad Race

DE HAUKES - In 2012 moest de West Wad race vanwege te harde wind worden afgelast, maar vandaag gaan de organiserende verenigingen Koninklijke Marine Jacht Club en de Watersport vereniging Amstelmeer opnieuw proberen om de zeilers de West Wad Race te laten zeilen. In deze zeilwedstrijd moeten de deelnemers na hun start om 09.00 uur in 8 uur tijd zoveel mogelijk mijlen afleggen.

De organisatie stelt de deelnemers een zogenaamde rakken lijst ter beschikking waaruit men zelf een keuze qua volgorde kan maken. Aan de hand van stroom en wind richting kan men een tactiek uitzetten die moet leiden naar het hoogste aantal gezeilde mijlen. Dat zal blijken als de formulieren zijn ingeleverd na de finish om 17.00 uur. De deelnemer die voor 16.00 uur of na 18.00 uur over de finish komt wordt gediskwalificeerd. Een jacht dat na 17.00 uur de wedstrijd beëindigd krijgt een straf in mijlen, terwijl een jacht dat voor deze tijd arriveert wellicht minder mijlen aflegt dan mogelijk was.Kortom een wedstrijd die de zeilers de gelegenheid bied hun boot nog een keer uit te laten voor het winteronderhoud begint en van hun vaardigheid op het gebied stroomzeilen en tactiek te laten blijken.

De prijsuitreiking is zo spoedig mogelijk na 18.00 uur in de kantine van de Kon. Marine Jacht Club.

Wedstrijdbepalingen zijn te downloaden via de site van de KMJC www.kmjc.eu in de pagina wedstrijdkalender.
Inschrijfgeld is vastgesteld op 12,50 euro per deelnemend jacht.
Inschrijving is mogelijk via e-mail tljsouren@quicknet.nl met vermelding van de
- naam van de schipper
- adres en telefoonnummer
- Scheepsnaam
- type jacht
- SW factor ( conform de lijst uitgegeven voor 2013)
- Storting van het inschrijfgeld op rekening 3705304 t.n.v. T.L.J.Souren

Indien op zaterdag 28 september de windkracht meer dan 6 Beaufort is, wordt de wedstrijd uitgesteld tot zondag 29 september.

De inschrijving sluit op Zondag 22 sept. ten 18.00 uur en wordt aan de hand van het aantal inschrijvingen bepaald of het evenement door gaat. Dit is gesteld op minimaal 10 deelnemers.
Voor inschrijvingen na deze datum wordt het inschrijfgeld 25 euro. Indien het evenement niet doorgaat vanwege weersomstandigheden of te weinig deelnemers wordt het inschrijfgeld minus gemaakte kosten teruggestort.


zondag 29 september

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur : Ds. H. Broer in de Ankerkerk.


zondag 29 september
zondag 29 september

Duo Sans Souci

HIPPOLYTUSHOEF - Duo Sans Souci geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuyskerk.

Duo Sans Souci bestaat uit Annoesjka Cabo (viool) en Frans van Dalen (piano).
'A la recherche du temps perdu' is de titel van het programma dat dit bevlogen duo deze middag ten gehore brengt. Muziek die is gespeeld in salons door de eeuwen heen, van 1700 - 1920, van componisten als Wolfgang Amadeus Mozart, Frédéric Chopin, Johannes Brahms, Maurice Ravel, Edward Elgar, Fritz Kreisler en Vittorio Monti. Een alleszins aangename opening van het seizoen in de sferen van weleer.


maandag 30 september

Opfriscursus theorie auto rijden

HIPPOLYTUSHOEF - Jeroen Luidinga geeft een workshop/opfriscursus theorie auto rijden voor de leden van Vrouwen van Nu.

Op alle terreinen veranderen de regels met enige regelmaat dus ook in het verkeer. Door de vele wijzigingen en de snelheid waarmee de regels en verkeersborden in het verkeer veranderen is het prettig om deze theoretische kennis zo af en toe eens bij te spijkeren. De Opfriscursus theorie wordt gegeven door autorijschoolhouder Jeroen Luidinga. De workshop is alleen toegankelijk voor leden. Meer informatie en aanmelden voor deze workshop kan bij Grietje Halfweeg, telefoon 0227-511318 of doerakie@planet.nl. Locatie café de Harmonie, tijd 9.30 -11.30 uur. Kosten € 6,-, dit is inclusief koffie of thee.


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


woensdag 2 oktober

Borstvoeding doe je samen

ANNA PAULOWNA - Sinds 1992 vindt elk jaar wereldwijd Wereld Borstvoeding Week plaats. In Nederland is dit in week 40 (uiteraard gekozen met een knipoog naar de gemiddelde zwangerschapsduur van veertig weken). Vandaag is er van 14:30 tot16:00 uur een bijeenkomst in CJG Anna Paulowna, Burgemeester Mijnlieffstraat 8a.

Het Borstvoedingsplatform Hollands Noorden wil aandacht aan dit onderwerp schenken. Het platform organiseert daarom in verschillende Centra voor Jeugd en Gezin bijeenkomsten voor moeders die borstvoeding geven. Tijdens deze bijeenkomst kunnen vrouwen met elkaar praten over hun ervaring met borstvoeding geven.


vrijdag 4 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 oktober v 24 januari
1 november 7 februari v
15 november v 21 februari
29 november 7 maart v
13 december v 21 maart
27 december 4 april v
10 januari v 18 april prijsuitreiking
v = verloting


vrijdag 4 oktober

Op zoek naar vleermuizen in het Wildrijk

SINT MAARTENSVLOTBRUG - In de schemering fladderen ze af en toe langs. Voor je ’t weet zijn ze weer verdwenen: Vleermuizen. In het Wildrijk laat de gids van Landschap Noord-Holland ze zien en horen. U komt van 19.30-21.00 uur van alles aan de weet over deze bijzondere zoogdieren.

Over vleermuizen worden enge verhalen verteld. Maar het zijn in werkelijkheid kwetsbare dieren, waarover veel leuks is te vertellen.
In de schemering verlaten ze hun schuilplaats en gaan op jacht naar insecten. Omdat vleermuizen dagelijks een kwart tot een derde van hun lichaamgewicht moeten aanvullen maken ze veel vlieguren. Ze vangen soms wel 300 muggen en andere insecten in een nacht. Daarbij laten ze een geluid horen dat weerkaatst op voorwerpen en insecten die rondvliegen. Zo kunnen ze hun prooi localiseren en vangen. Voor het menselijk oor is het geluid te hoog om waar te nemen. De gids maakt het voor ons hoorbaar met een apparaat dat hij bij zich heeft, de batdetector. Omdat iedere soort een eigen geluid voorbrengt kunnen we ze op naam brengen. Met wat geluk zullen we deze avond meerdere soorten vleermuizen ontmoeten. Ook voor kinderen een indrukwekkende ervaring om mee te maken!

Kosten € 6,50, Beschermers € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Voor extra informatie kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk. Het Wildrijk is eenvoudig te vinden door vanaf het Noordhollandsch Kanaal richting Sint Maartenszee te rijden. Meteen links is een parkeerterrein. Even verderop rechts van de kruising Zeeweg/Belkmerweg is de ingang van het Wildrijk.
Het adres is Belkmerweg 78, 1753 GD Sint Maartensvlotbrug.


zaterdag 5 oktober

Huiskamerconcerten

WIERINGEN - Op Westerklief, in Westerland en Hippolytushoef staan de deuren van drie huizen open om bezoekers binnen te laten die zich aanmelden voor de huiskamerconcerten. In elke woning musiceert een ensemble.Dit jaar zijn dat een blaaskwintet, een strijkkwartet en een klassiek geschoolde accordeonist. Elk ensemble speelt een half uur. De bezoekers fietsen daarna naar het volgende concert dat een half uur later begint. Ook is er bij elk huis voldoende parkeergelegenheid voor diegenen die niet met de fiets komen. Het eerste concert begint om 14.00 uur, het tweede om 15.00 uur en het derde weer een uur later. Op twee lokaties zal gratis een consumptie verstrekt worden. Het maximum aantal bezoekers per huis is 20 personen. De afstand tussen bezoekers en musici is daardoor klein. Je kunt de instrumenten van dichtbij bekijken en vragen zijn gemakkelijk te stellen.
De entree voor de drie concerten is € 10,- Opgave per e-mail iris@quant.nl of telefonisch 0227 591820. Iedereen die zich opgeeft ontvangt van te voren zo nodig een plattegrond van de te rijden route.zondag 6 oktober
vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober

Kermis in Breezand


zaterdag 12 oktober


Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op 16 november en 14 december.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 13 oktober
dinsdag 15 oktober

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 16 oktober

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 16 oktober

Themabijeenkomst mantelzorg en financiën

NIEUWE NIEDORP - Gehandicapten, chronisch zieken en hun mantelzorgers hebben vaak extra kosten als gevolg van handicap of ziekte. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen.
Tijdens de themabijeenkomst ‘mantelzorg en financiën’ geeft de mantelzorgmakelaar duidelijkheid over deze kosten en mogelijke vergoedingen.


Meestal hebben mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen te maken met een combinatie van kosten voor bijvoorbeeld zorg, hulpmiddelen en vervoer.
Er zijn verschillende regelingen voor vergoeding of compensatie van dergelijke kosten.
Het gaat dan om nationale en/of gemeentelijke vergoedingen maar ook vergoedingen via de zorgverzekeraars of via de belastingdienst.

De mantelzorgmakelaar geeft tijdens deze informatiebijeenkomst uitleg over :

- specifieke zorgkosten die aftrekbaar zijn
- belastingvoordelen voor mantelzorgers
- de eigen bijdrage
- tegemoetkomingen via de gemeente.

De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in De Trambaan aan de Koperwiek 30 te Nieuwe Niedorp. De bijeenkomst gaat door bij minimaal acht deelnemers.

Aanmelden voor woensdag 9 oktober is verplicht via mweel@mantelzorgcentrum.nl
of per tel. 0223-747009.


woensdag 16 oktober

Een rondreis door Klezmerland

HIPPOLYTUSHOEF - Jos Maas vertelt voor Vrouwen van Nu, als een reisgids, iets over klezmermuziek aan de hand van een presentatie met beeld en geluid.

Klezmermuziek is van oorsprong de muziek op feesten - in het bijzonder de bruiloft - van de Joden in Oost-Europa. De muziek is verwant aan de Oost-Europese volks- en zigeunermuziek. Vanaf 1900 zijn veel Joden naar Amerika geëmigreerd en hebben hun muziek meegenomen. In Amerika is de muziek beïnvloed door de populaire muziek van radio, jazz en dergelijke. In de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw was de belangstelling vrijwel verdwenen, maar in 1975 is er een rivival ontstaan. Sindsdien heeft klezmermuziek weer een grote vlucht genomen en is ook in onze West-Europese streken bij Jood en niet-Jood bekend en geliefd geworden.
De avond is in café De Harmonie, Kerkplein 1 en begint om 20:00 uur. De toegang is € 4,00 voor leden en € 7,50 voor niet-eden, inclusief consumpties.


donderdag 17 oktober

Bedrijfsbezoek aan Woonzorggroep Samen

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu brengen een bedrijfsbezoek aan Woonzorggroep Samen in de Glazen zaal van Parkzicht.

Clustermanager Wieringen / Wieringermeer Irene Dekker geeft om 9:30 uur een presentatie over de geschiedenis en de toekomst van de ouderenzorg. Kosten € 4,00, inclusief koffie.


vrijdag 18 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 november 24 januari
15 november v 7 februari v
29 november 21 februari
13 december v 7 maart v
27 december 21 maart
10 januari v 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zaterdag 19

Dag van de ouderen

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag wordt de dag van de ouderen gevierd in café de Harmonie.

Voor iedere 55 plusser is de entree gratis, voor deelname aan de broodmaaltijd kan op 8 oktober worden ingeschreven. Meer informatie over deze dag volgt in een later stadium.


zondag 20 oktober
zondag 20 oktober

Concert Vilde Katshke

WIERINGERWERF - Klezmertrio Vilde Katshke geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier.

Klezmertrio Vilde Katshke - Jiddisch voor: wilde eend - is het beste te omschrijven als een vrolijke mix van klezmer en joodse volksverhalen. Klezmer is de feestelijke en melancholische muziek van joden uit Oost Europa. Dit trio werd begin 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor klezmer en joodse verhalen te combineren. Hij speelt klarinet en krijgt daarbij muzikaal tegenspel van Pit Hermans op cimbaal en Tessa Zoutendijk op viool. Tezamen zorgen deze drie wilde eenden voor veel feestelijk gesnater.
De entree is € 7,50.


maandag 21 oktober

Keezen

HARINGHUIZEN - Om 19:30 uur is er keezen in dorpshuis De Oude Stal.


woensdag 23 oktober

Jaarvergadering dorpsraad

HARINGHUIZEN - Om 20:00 uur is de jaarvergadering van de dorpsraad in dorpshuis De Oude Stal.


zaterdag 26 oktober

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Om 20:00 uur is er klaverjassen in dorpshuis De Oude Stal.


vrijdag 1 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
15 november v 7 februari v
29 november 21 februari
13 december v 7 maart v
27 december 21 maart
10 januari v 4 april v
24 januari 18 april prijsuitreiking
v = verloting


zondag 3 november

Concert Canja Ensemble

WIERINGERWERF - Het Canja Ensemble geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier.

Valerie Colen, Erica Rasch en Tom Wolfs vormen samen het Canja Ensemble, een trio dat bestaat uit hobo, klarinet en fagot. Het ensemble viert in 2013 haar vijfjarig lustrum en heeft in de afgelopen jaren op uiteenlopende locaties van zich laten horen, variërend van de National Gallery in Schotland tot een daklozenopvang, van een huiskamer in Antwerpen tot de Grote Kerk in Naarden.


Het Canja Ensemble

Het Canja Ensemble werd in de lente van 2008 opgericht door Valerie Colen (hobo), Tom Wolfs (klarinet) en Erica Rasch (fagot). Zij leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij alle drie studeerden. “Canja” betekent riet, wat verwijst naar de instrumenten waar de drie leden op spelen. De kracht van het ensemble bestaat niet alleen uit muzikale kwaliteit, maar ook uit de chemie tussen de drie spelers op het podium. Door middel van korte toelichtingen tijdens het concert verkleint het ensemble de afstand tussen de musici en het publiek.
Door de kleine bezetting is het ensemble zeer flexibel en het speelde dan ook op allerlei uiteenlopende locaties; in Amsterdam bijvoorbeeld in de openbare bibliotheek, de Oude Kerk en de Penitentiaire Instelling in de Havenstraat. Dit laatste gebeurde in opdracht van Live Music Now, een stichting die concerten organiseert voor mensen die daar zelf niet heen kunnen. Namens deze stichting ging het ensemble in 2011 op tournee naar Schotland, waar het onder andere in de National Galleries of Scotland speelde. Ook speelde het ensemble in huiskamers door heel Nederland voor de Stichting Kunst in de Kamer en was het live te horen op Radio 4. Vorig jaar behaalde het ensemble een finale plaats in de Storioni Ensemble Wedstrijd, die plaats vond ter gelegenheid van het gelijknamige festival.

Het gespeelde repertoire loopt uiteen van Haydn en Beethoven tot hedendaagse muziek, zoals de in juni 2010 gespeelde wereldpremiere van een stuk dat speciaal voor hen is gecomponeerd door Bram Kortekaas. Het Canja Ensemble ontving lessen van o.a. Arno Piters (KCO), Jos de Lange (KCO), Walter van Hauwe en Bram van Sambeek.
De entree is € 7,50.


woensdag 13 november

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


vrijdag 15 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
29 november 7 februari v
13 december v 21 februari
27 december 7 maart v
10 januari v 21 maart
24 januari 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


zaterdag 16 november


Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De laatste bingoavond van dit jaar is op 14 december.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


dinsdag 19 november

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 20 november

Bittere thee

HIPPOLYTUSHOEF - Schrijfster Corine Naranji geeft . voor Vrouwen van Nu een lezing over haar boek Bittere thee. Daarin wordt een duidelijk beeld gegeven van de islamitische revolutie in Iran en hoe de bevolking daar tegenover staat.

Het is vooral een verhaal van een Nederlandse en een Iranier, een grote interculturele liefde, die door de politiek onder druk komt te staan. Aan de hand van voorlees fragmenten uit het boek en een PowerPoint presentatie, met eigen foto's van Iran, hoort en ziet U haar verhaal uit Bittere thee.
De lezing is om 20:00 uur in café De Harmonie, Kerkplein 1. De toegang is € 4,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden, inclusief consumpties.


donderdag 21 november

Workshop kerstdecoratie

HIPPOLYTUSHOEF - Onder leiding van Jeanette Renooij en Alie Kool gaan leden van Vrouwen van Nu een mooie onderzetter maken.

De workshop begint om 9:30 uur in café De Harmonie, Kerkplein 1. Deelnemers wordt gevraagd een strijkijzer mee te nemen. Deelname kost € 12,00 uur, inclusief koffie.


vrijdag 29 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
13 december v 21 februari
27 december 7 maart v
10 januari v 21 maart
24 januari 4 april v
7 februari v 18 april prijsuitreiking
v = verloting


vrijdag 13 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
27 december 21 februari
10 januari v 7 maart v
24 januari 21 maart
7 februari v 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


zaterdag 14 december


Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


woensdag 18 december

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 18 december

Kerstconcert

HIPPOLYTUSHOEF - In de sfeervolle Hippolytuskerk treden voor leden van Vrouwen van Nu om 19:30 uur de bekende Moonliners op met een kerstconcert.

Prachtige kerstliedjes en andere songs zullen zij ten gehore brengen. De toegang is € 6,00, inclusief consumpties.


woensdag 18 december

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


vrijdag 27 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
10 januari v 7 maart v
24 januari 21 maart
7 februari v 4 april v
21 februari 18 april prijsuitreiking
v = verloting


vrijdag 10 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
24 januari 7 maart v
7 februari v 21 maart
21 februari 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


zondag 19 januari

Concert Trio Tangata

Trio Tangata bestaande uit 3 musici, reeds vele jaren in de Argentijnse tango gespecialiseerd. Zij vertolken op eigen wijze de tangomuziek van tango maestro’s zoals: Piazzolla, Plaza, Pugliese, Troilo, Salgan, Cobian etc..
Daarnaast speelt Trio Tangata eigen tango-composities, geschreven door de pianiste van het trio.
In 2008 won zij, Margreet Markerink, de eerste Choclo-compositieprijs voor nieuwe Argentijnse tango-muziek.


Trio Tangata

Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken van de voorstellingen van Trio Tangata een feest voor het oor. Samenwerking met de Argentijnse zanger José Rivero en de Nederlandse zangeres Jeannine Geerts geven de voorstellingen extra kleur en feest.
Trio Tangata heeft al op vele podia gespeeld, van tangofestivals tot en met concertzalen, Van Toscane tot en met Buenos Aires . Een reis naar Buenos Aires maakte het mogelijk om o.a. maestro Horacio Ferrer (fotogallerij) te ontmoeten en in dit hart van de tango op te treden.
De entree is € 7,50.


vrijdag 24 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
7 februari v 21 maart
21 februari 4 april v
7 maart v 18 april prijsuitreiking
v = verloting


vrijdag 7 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
21 februari 21 maart
7 maart v 4 april v
v = verloting 18 april prijsuitreiking


zondag 16 februari

Concert Air Laut

WIERINGERWERF - Trio Tangata geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier.

Air Laut begint het jaar 2010 in een vernieuwde bezetting. Fluitiste Inge IJpelaar en zangeres Sherryl Careman geven de band een nieuwe adem, een net iets andere vernieuwende input aan de sound, terwijl het hart van de muziek van deze groep gehandhaafd blijft. Begin 2010 treedt de band in deze nieuwe bezetting aan met een tryout concert in het Stedelijk Museum Vianen. Voor de daaropvolgende concerten kan de agenda geraadpleegd worden.

De diverse achtergronden en invloeden ( o.a. West-Europese folk, jazz, klassiek, krontjong, bluegrass) van de bandleden zorgen voor de unieke sound van Air Laut. De Keltische invloed is het duidelijkst aanwezig in de muziek van deze voornamelijk eigen werk spelende band.
De entree is € 7,50.


Air Laut

Een half jaar na oprichting werd deze groep als volgt gerecenseerd in De Gelderlander:
“…Air Laut, Indonesisch voor ‘water van de zee’, zette in drie evenwichtige sets met veelal zelfgeschreven composities een fraai en vreugdevol concert neer. De benaming ‘folkgroep’ doet het zestal eigenlijk onrecht aan, want Air Laut heeft meer in zijn mars dan de traditionele volksliederen. Zo wisselden melancholieke, bijna filmische stukken zich af met gitaarballads of swingende, blijmoedige instrumentale nummers – altijd met een kop en een staart…” (J. Schwartz, 14-1-2002).


vrijdag 21 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
7 maart v 4 april v
21 maart 18 april prijsuitreiking
v = verloting


vrijdag 7 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
21 maart 4 april (verloting) 18 april prijsuitreiking


zondag 16 maart

Concert En Route

WIERINGERWERF - Het En Route trio geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier. Het trio speelt Franse musette en gypsy swing.

Virtuoos, swingend en meeslepend; muziek uit de straten en de oude jazzclubs van Germain des Pres in Parijs, met jazz-accordeon, viool en gitaar. Maar ook zigeunermuziek op melancholieke viool en virtuoze franse musettes.


En Route

De muziek werd oorspronkelijk (en nog steeds) gespeeld door jazzmusici en zigeuners (Manouches), in de Hot Club de France in de jaren 30 en 40, en op de speciale bal musettes.
Een belangrijk aandeel in het repertoire is muziek van meestergitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grappelli

De musici van En Route! speelden in concertzalen en schouwburgen, maar ook in muziekcafés en radio- en t.v.-uitzendingen.
En op 4 juli 2010 tijdens de doorkomst van de TOUR DE FRANCE in Goes!
De entree is € 7,50.


vrijdag 21 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 april (verloting) 18 april (prijsuitreiking)


vrijdag 4 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasavond van dit seizoen is op vrijdag 18 april. Dan is ook de prijsuitreiking.


vrijdag 18 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

Op deze laatste klaverjasavond van dit seizoen is ook de prijsuitreiking.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
13-07-2020 Fotowedstrijd
13-07-2020 Bouwvakvakantie
13-07-2020 Van biodiversiteitsverlies naar biodiversiteitsherstel
13-07-2020 Buddy, een leuke knuffelkat
12-07-2020 De raket van Jos Volkers
12-07-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
12-07-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
12-07-2020 Komeet Neowise en vallende ster in één plaatje
11-07-2020 Stichting Dorpshuizen Westerland ontvangt gift Rotary
11-07-2020 Succesvolle spelletjesdag bij Wieringermeerruiters
11-07-2020 Rabobank GameDay ook naar Wieringerwerf
11-07-2020 Overleden de heer Cees Borst
11-07-2020 Overleden de heer Piet Boerdijk
10-07-2020 Matchgroeplid helpt De Vrijheid de digitale snelweg op
10-07-2020 Blijf bewegen in de vakantie met Summerfun
10-07-2020 Personeel gezocht
10-07-2020 Onderzoeksresultaten toekomst agrarische sector
10-07-2020 100 Woorden
10-07-2020 Provincie helpt met 10 miljoen voor cultuur
10-07-2020 Zomerse animatie van Wooncompagnie
10-07-2020 Aanvraag urgentievergunning huurwoning via de gemeente
10-07-2020 Informatiemiddag Thuishuis Winkel
09-07-2020 Hulp nodig bij onze dienstverlening? Schrijft u zich in voor onze online uitleg
09-07-2020 Samen sterk voor vervolg Texel Academy
09-07-2020 Dankzij Rabobank een lekker bakkie bij Zweefvliegcentrum Noordkop
09-07-2020 Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet, doet u mee?
09-07-2020 Minder toeristenbelasting als gevolg van corona
09-07-2020 Collecte Hersenstichting verbreekt record
09-07-2020 Ruim helft Nederlanders meer moeite met vaste lasten
09-07-2020 Kerknieuws
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Wiggers - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...