Verslag Historische Vereniging Wieringen Flora 2013 plus uitslag prijsvraag
Uitgegeven op 04-09-2013 om 16:36  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De Historische Vereniging Wieringen was net als voorgaande jaren tijdens de visserijdagen present. Tiny van Teulingen stuurde ons een verslag.Tiny:
Zaterdagmiddag: Was het gezellig druk, maar de verkoop was minimaal.
Vanuit de map met foto’s van de Afsluitdijk kreeg ik een vraag over de sluis waarin een aantal oude zeilschepen lagen. Meneer vroeg zich af hoe oud de sluis was, de sluis in de Afsluitdijk bij Den Oever kon zo oud toch nog niet zijn, volgens hem. Toen ik hem erop attendeerde dat de Afsluitdijk in 1932 werd gesloten, kreeg hij een rood hoofd en zei, o, ja natuurlijk, dat is ruim tachtig jaar geleden, dus ja dan kan het toch wel.


Maandagmorgen: Was het gezellig druk tot het inschepen, toen viel het helemaal stil. Aan de kraam kwam een kleindochter van meester Spaander (vroeger hoofdonderwijzer van de openbare lagere school te Oosterland) met haar broer en schoonzus. Mevrouw woont al jaren in Hamburg en woonde vroeger in een keet op de haven van Den Oever. Mevrouw was een week bij haar broer en deze vroeg haar maandagmorgen: “Wat wil je vandaag gaan doen?” Mevr. vond het mooi weer en wilde wel weer eens in Den Oever kijken. Aangekomen op de Havenweg vroegen zij zich af, wat is hier aan de hand? Zoveel auto’s en dat op maandagmorgen? Mevrouw realiseerde zich dat haar Oma wel eens had verteld dat er in september Floradagen in Den Oever zijn. Bij onze kraam aangekomen was ze niet meer te stoppen, ze haalde allerlei leuke dingen aan en zat vol met vragen die wij haar konden beantwoorden. Broerlief vroeg haar op een gegeven ogenblik, zal ik hier maar een tentje voor je opzetten?Er kwamen ook drie Belgische dames aan onze kraam met de vraag of wij konden vertellen wanneer de volgende Floradagen zijn. Jaarlijks komen zij tijdens de Flora- en Visserijdagen naar Den Oever. Zij vinden het hier gezellig en willen volgend jaar weer komen, vertelde zij. Deze vraag konden we niet beantwoorden, maar hebben de dames het programmaboekje van de Flora- en Visserijdagen 2013 meegeven waarin de website staat vermeld, zodat zij dinsdagavond zelf kunnen kijken wanner het de volgende jaar Flora is.

Uiteindelijk hebben we leuk gedraaid met de verkoop van Wieringer boeken. Favoriet was de herdruk Winkels op Wieringen deel 1, Vissers van Wieringen, Bestemming Hippolytushoef en Wieringer Praet. Ook de verkoop van 2e hands boeken liep als een trein.
We kregen vele vragen over het boek Winkeltjes op Wieringen deel 2. Wat in november van dit jaar uitkomt en gepresenteerd wordt in Café De Harmonie te Hippolytushoef.

Voor verkoop van de boeken kunt u terecht tijdens de openingstijden van het archief en op onze webshop, zie www.historischwieringen.nl

Zelf heb ik als vrijwilliger achter de kraam ontzettend veel mensen gesproken, die ik lang niet had gezien en heb daarom bijzonder genoten van de Flora- en Visserijdagen bij Historische Vereniging Wieringen.


Prijsvraag
Latijnse Naamborden

Historische Vereniging Wieringen
Flora 2013

Prijswinnaar:

Inge de Haan
Oosterkruisweg 68
Den Oever
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Geertje Sprenkeling en Cees Russelman - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...