Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 03-09-2013 om 09:47  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.

We hebben wat goed te maken. Vorige week was er geen aanbieding en dat hebben veel mensen gemist! Daarom deze week niet 1 maar 2 aanbiedingen!

3 kilo schol middel voor € 9.90 met gratis bakje marinade

en/of

3 kilo verse handgebeugelde waddenkokkels voor € 20.00!


We kunnen ons voorstellen dat de meeste mensen wel weten wat voor lekkers ze kunnen bereiden met schol, maar voor de kokkels ligt dat waarschijnlijk iets moeilijker. Vandaar dat wij een lekker recept van Jamie Oliver voor u gevonden hebben. Mocht dat iets te ingewikkeld voor u zijn, u kunt de kokkels ook gaar stomen in de hapjespan op een bodem van tomaten, knoflook, ui en peterselie en witte wijn. Daarna lekker uit de schelp eten en wat boerenbrood erbij om in de saus te dippen!

Spaghetti met kokkels (recept van Jamie Oliver)

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg kleine kokkels-geschrobd
klein beetje verse bladpeterselie
4 tenen knoflook
10 kerstomaatjes
2 1/2 dl witte wijn
400 gr gedroogde spaghetti
zeezout en zwarte peper uit de molen
extra vierge olijfolie
1 à 2 gedroogde Spaanse pepers

Voorbereiding:
Breng een pan met water aan de kook en zoek intussen de schoongemaakte schelpjes uit. Als ze niet goed dicht zitten, moet je er een tikje op geven, sluit ze nog niet, weggooien. Zet een grote pan met deksel op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Hak de peterseliesteeltjes in kleine stukjes en houd ze apart. Snij de blaadjes in grove stukjes. Pel en hak de knoflook-tenen, snijd de tomaten in kwarten en zet de wijn alvast klaar.

Bereidingswijze:
Doe de pasta met een snufje zout in de pan met kokend water en kook hem volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking tot hij net al dente (beetgaar) is. Begin ongeveer 5 minuten voordat de pasta klaar is met de saus - ga hierbij heel vlug te werk.

Schenk 4 royale scheuten extra vierge olijfolie in de hete pan en doe de knoflook, peterseliesteeltjes, een flinke snuf peper en zout, de verkruimelde Spaanse peper en de gehakte tomaten erbij. Blijf continu roeren en doe er, zodra de plakjes knoflook bruin beginnen te worden, de schelpjes en de wijn bij.

Het zal flink spetteren en stomen, dus leg er gauw de deksel op en schud de boel flink door elkaar. Na 3 - 4 minuten beginnen de schelpjes open te gaan, maar blijf dan nog wel even schudden. Haal de pan van het vuur en gooi de schelpjes die niet open zijn gegaan weg.

Giet inmiddels de gare pasta af en doe hem met de gehakte blaadjes peterselie en een scheutje extra vierge olijfolie bij de schelpjes in de pan. Hussel of roer de hele boel een minuutje of twee door elkaar zodat het heerlijke sap van de schelpjes goed in de pasta worden opgenomen en ga zo snel mogelijk aan tafel.

U kunt hier uw kokkels, schol of andere vis bestellen!

Wist u trouwens dat het bestelformulier elke week vanaf maandagochtend t/m donderdagavond beschikbaar is via de website? U hoeft niet perse de nieuwsbrief af te wachten om een bestelling te plaatsen! U kijkt bovenaan de website in het horizontale menu, dan gaat u met de muis op “Bestellen” staan en als u er dan op klikt, krijgt u het bestelformulier!

Tot zaterdag!!
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Dorsman - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...