Wieringers in het buitenland
Uitgegeven op 10-08-2013 om 11:38  |  link  |  bewaar  |  print

ZWEDEN - Peter en Corina van der Werf sturen hun ervaringen vanaf hun camping naar Wieringernieuws.

Peter en Corina: Nog anderhalve week en dan is of gaat iedereen weer aan het werk en wordt het weer rustiger op de camping.

Een geweldig seizoen gehad , mede door het weer. Afgelopen woensdag heeft de brandweer pas de waarschuwing van brandgevaar van het servicehuis gehaald. Meteen daarna zijn de jongeren en ook de ouders, ’s avonds weer begonnen met kampvuurtjes te maken. Geweldig om te zien dat de jeugd met weinig al tevreden kan zijn. Overdag zijn ze druk bezig takken te zoeken in het bos naast de camping. Ze zetten er zelfs bordjes bij, van deze stapel is van mij en dan de namen erbij natuurlijk, nogmaals prachtig om te zien.

(Hier mag je nog gewoon een vuurtje maken, zonder dat de brandweer op de stoep staat.)


Een paar foto’s erbij gedaan, de gasten komen met allerlei verschillende kampeermiddelen. De grote caravan, van 9,5 meter kwam uit Stockholm, was een familie met 1 dochter en een klein hondje. We hebben hem nog gesproken, vond het wel handig een beetje ruimte in de caravan!En dan de motoren, ze hadden er nog 3 thuis staan, en deze waren al meer dan 20 jaar oud, en zagen er als nieuw uit, net als de mustang met bijpassent caravanetje. Geweldig om te zien.


En 6 mannen met hun “auto”, kwamen voor een hamburger en een bakkie koffie en daarna weer heerlijk verder toeren. Nogmaals een geweldig seizoen gehad, ook de keuken heeft goed gedraaid, Corina had er ook deze zomer een geweldige hulp uit Hagfors bij (Zweedse).

Een prachtige mix van Hollanders, Belgen en Duitsers op de camping. Ook komen er steeds meer Noren in het hoogseizoen naar ons toe, mede doordat we al 2 jaar flink adverteren daar. Hadden in het voorjaar een grote advertentie gezet in een caravan blad hier in Zweden en daar hebben we ook veel gezinnen met kids van gehad .

Laatste weekend van augustus krijgen we nog een schoolklas uit Karlstad. Zij komen drie dagen, inclusief ontbijt, lunch en avondeten, 32 kids inclusief begeleiding.

Daarna in september alles weer rustig winterklaar maken.

Groetjes uit Zweden,

Peter, Corina, Paul, Mark en Linda oh ja, en Boris
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vatrop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...