YFU zoekt gastvrij gezin Noord-Holland
Uitgegeven op 12-07-2013 om 18:24  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Uitwisselingsorganisatie YFU (Youth for Understanding) is op zoek naar een gastvrij gezin in Noord-Holland dat huis en hart open wil stellen voor een buitenlandse student. Op 10 augustus 2013 komen 54 buitenlandse studenten van over de hele wereld naar Nederland. De studenten, 15-18 jaar, komen de Nederlandse taal leren en onze cultuur ontdekken. Zij volgen één schooljaar regulier onderwijs op een middelbare school en verblijven in een gastgezin.


Even voorstellen

“In the evening I often watch TV with my family and have a lot of fun with them.”

Luise is 16 jaar oud en komt uit Duitsland. Ze is vriendelijk, heeft humor en is open-minded. In het begin een beetje verlegen, maar dat verdwijnt snel als ze u leert kennen. Luise speelt al 8 jaar fluit en leert zichzelf nu piano te spelen. In haar vrije tijd speelt ze voetbal en zingt ze in een koor. Op school leert ze naast Engels ook Russisch. Luise komt voor 11 maanden naar Nederland.

"I would like to create my own t-shirts and other clothes!"

Arturs is 16 en komt uit Letland. Hij is helemaal gek van muziek en speelt graag gitaar. In de toekomst wil Arturs graag mode ontwerper worden en daar is hij nu al druk mee bezig. Het laatste jaar krijgt Arturs thuis les, maar daarvoor is hij altijd naar reguliere middelbare scholen geweest. Hij spreekt goed Duits, Engels en Russisch. Arturs komt voor 11 maanden naar Nederland en wil heel erg graag in een gezin wonen met huisdieren en kinderen.

“I love children and I love to spend a lot of time together.”

Viviana is 18 jaar en komt uit Ecuador. Ze danst graag en speelt voetbal. Viviana is ook lid van een tennis en golfclub. Ze eet vegetarisch (wel kip en vis) en woont het liefst in een gastgezin dat niet binnenshuis rookt. Ze geniet van muziek en gaat graag naar de bioscoop. Viviana is allergisch voor katten en paarden. Ze komt voor 11 maanden naar Nederland.

Om kennis te maken met alle studenten die in augustus 2013 naar Nederland komen kijkt u op de website van YFU: www.yfu.nl > Gastgezin > Even voorstellen.

Gastgezin worden?

YFU is een non-profit organisatie die al 50 jaar wereldwijd uitwisselingen organiseert voor jongeren. Alle gastgezinnen en studenten genieten professionele begeleiding. Een gastgezin kiest op basis van interesses en hobby’s zelf welk gastkind zij willen verwelkomen. Niet alleen gezinnen met oudere kinderen, maar ook gezinnen met kleine kinderen, eenoudergezinnen of echtparen zonder kinderen kunnen gastgezin zijn.

Unieke ervaring

Nederlandse gastgezinnen krijgen geen financiële vergoeding, maar ontdekken wel vanuit hun eigen huis een nieuwe cultuur. De student is zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld. Van u vragen wij kost en inwoning. Interesse? Neem contact op met YFU, telefoonnummer 0297-264 850 of per e-mail: info@yfu.nl
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lunchroom Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...