Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 30-06-2013 om 19:08  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


zaterdag 13 juli
zaterdag 13 julizaterdag 13 juli

Kermis in Barsingerhorn

Vanmiddag kinderspelen en vanavond om 17.30 voetbal Wieringerwaard - Kolhorn - Schagen - Winkel – Barsingerhorn.
Na afloop JukeBox in café de Fortuin.


zaterdag 13 en zondag 14 juli

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - "Top in de Kop' is een open weekend met tuinen, kwekerijen en kunst.


Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, een van de deelnemers aan Top in de Kop

De tuineigenaars/kunstenaars/kwekerijen zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend.
De deelnemers en adressen zijn te vinden op www.topindekop.nl.


zondag 14 juli

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. H. Broer in de Ankerkerk.


zondag 14 juli

Taandag

STROE - Het Wieringer Eilandmuseum ”Jan Lont” organiseert haar traditionele Taandag en Rommeldag. Entree: € 4,- inclusief koffie, thee of limonade.

Om ongeveer 12 uur heeft Klaas de Haan het vuur onder de ketel op temperatuur en geeft hij weer een aantal demonstraties van het tanen van netten en fuiken zoals in vroegere tijden gebeurde om de katoenen fuiken en netten te conserveren voor gebruik in zoet en zout water.
Ook kunt u als vanouds genieten, tegen geringe betaling, van een gerookt of gebakken visje en van ouderwetse, op een houtvuur klaargemaakte, maaltijden.Rondom het bezoekerscentrum is een markt met tweede hands spullen en in de boerderij worden demonstraties gegeven van oude ambachten zoals kantklossen e.d. In het bezoekerscentrum is een thema tentoonstelling over het verblijf van de Duitse Kroonprins op Wieringen van 1918 tot 1923.


zondag 14 juli

Kermis in Barsingerhorn

Vanmiddag om 15.00 uur Polderse puzzeltocht. Om ongeveer 19.00 uur laatste onderdelen sterkste man, vrouwdrukken en stenens tapelen onder leiding van Nederlands kampioen 2011 Jan Wagenaar. Na afloop Niels Mul.


zondag 14 juli
maandag 15 juli

Kermis in Barsingerhorn

Vanmorgen tobbevaren om 10.30 uur. Om 15.00 uur bingo en katknuppelen.
Vanavond nog nooit vertoond op een kermis: racen met een waterscooter en banaanvaren. Daarna JukeBox in café de Fortuin


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


dinsdag 16 juli

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF – Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.). Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.

We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen. Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:

Nieuwe Niedorp, de Trambaan op de 1e en 3e dinsdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op de 1e en 3e woensdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op de 1e en 3e donderdag van de maand van 10.00-12.00 uur.
Anna Paulowna, Keijzershoff eens per maand op de woensdag: 14 augustus, 9.30-11.30 uur.
Wieringerwerf, Dukdalf elke woensdagochtend van 9.00-12.00 uur.

We verwelkomen u graag om een kop koffie of thee te komen drinken tijdens de inloopochtend in bij de Servicepunten van Wonen Plus Welzijn in Hollands Kroon.
U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen, anderen ontmoeten en met elkaar uit wisselen. Ook is het mogelijk wat te lezen of een spelletje te spelen.
Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie via de Servicepunten van Wonen Plus Welzijn: Hippolytushoef, telnr. 0227-591570, Wieringerwerf, telnr. 0227-600079, Anna Paulowna, telnr. 0223-535826, Nieuwe Niedorp 0224-542660 (allen bereikbaar in de ochtenduren). Of op de website: www.wonenpluswelzijn.nl.


woensdag 17 juli

Rollatorkeuring

BREEZAND - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Woonzorgcomplex De Carrousel.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


woensdag 17 juli

Open tuinen

HIPPOLYTUSHOEF - Ada Baijs-Verschoor en Tineke Poortman-Mels stellen hun tuinen open voor het publiek. De open tuinen zijn op korte loopafstand van elkaar, respectievelijk aan Slingerweg 127 en Slingerweg 89.

Ada Baijs-Verschoor is twintig jaar geleden begonnen is met haar eigen tuinontwerp aan De Zonnehoek. Vanaf het begin heeft zij veel gelet op het lijnenspel in de tuin, dat vooral in het voorjaar uitstekend tot zijn recht komt. Ook de tuin van Tineke Poortman-Mels is een bezoekje zeker waard.
De tuinen staan in volle bloei en zien er weer heel anders uit dan enkele weken geleden. Rozen verspreiden hun geur door de tuin. Echt zomers dus en dat gaat men vieren. Men begint altijd met een welkomstdrankje van eigen fabricaat uit de tuin en brengen een toost uit op het welzijn van de tuin en de zomer.Een bezoek aan de tuinen wordt opgeluisterd door muziek. Een uitgebreide collectie muziekstukken, variërend van oude klassiekers tot de altijd sensationele en dramatisch klinkende Schotse en Ierse liederen werden ten gehore gebracht.
De tuinen zijn open vanaf 17.00 uur. De toegangsprijs is € 3,00, inclusief koffie of thee.
Groepen kunnen op afspraak (0227-608777) ook een bezoek brengen aan de tuinen.


donderdag 18 juli
donderdag 18 juli


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 8 en 22 augustus.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 19 juli

Bouwvak BBQ & Borrel

HIPPOLYTUSHOEF – Vandaag start de bouwvak, een mooi moment om dit gezamenlijk in te luiden onder het genot van een hapje en een drankje. Daarom organiseert café de Harmonie een gezellige borrel.

Na het afsluiten van de laatste werkdag staat een we;komstdrankje naar keuze klaar. Omstreeks 17.30 uur wordt de barbecue aangestoken en kunt U genieten van een heerlijk barbecue buffet. Nadat iedereen zijn honger heeft gestild, zal er gezellige live muziek klinken van zanger/entertainer STEEF V.

De kosten voor het welkomstdrankje en de barbecue bedragen € 10.00 per persoon, verdere drankjes zijn voor eigen rekening. U kunt zich voor deze borrel aanmelden via info@deharmonie.nu of bellen met 0227-591510.


vrijdag 19 juli

Nachtmarkt Kolhorn

KOLHORN - Tijdens de nachtmarkt zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt is van 19.00 tot 24.00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 20 juli


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 20 juli
zaterdag 20 juli

Flugel Tropical Party

WIERINGERWERF - Vanavond is in Café Bij de Buren aan de Brinkweg 15 een Flugel Tropical Party. Het feest begint om 22.00 uur en de toegang is vrij.


zaterdag 20 juli

Vogelexcursie

ANNA PAULOWNA - De gids van Landschap Noord-Holland verzorgt van 13.30 tot 15.00 uur een excursie in het Kruiszwin. Dit nieuwe natuurgebied is nog volop in ontwikkeling. Vooral op de natte plekken zijn allerlei vogels te zien.

Voor sommige vogels is de trektijd alweer begonnen en dat levert misschien leuke soorten op. Wie weet zien we het witgatje of de groenpootruiter. Beide zijn steltlopers die met hun lange poten handig door het water kunnen stappen. In de bodem is altijd wel wat eetbaars te vinden. Een hele grote steltloper is de lepelaar die hier ook regelmatig is te zien. Nog maar kort geleden een zeldzame vogel, maar deze soort heeft de wind mee. De vogels profiteren van de vele nieuwe natuurgebieden, bijvoorbeeld langs het IJsselmeer. Het aantal broedvogels is daardoor spectaculair toegenomen! In het Kruiszwin hebben we ook een goede kans op roofvogels. In de ruigte leeft van alles en de bruine kiekendief komt regelmatig langs om te jagen. Maar ook soorten als buizerd, sperwer en torenvalk laten zich wel eens zien.


Torenvalk - foto Wil Doorn-Meijne

Aanmelden kan door te boeken via www.gaatumee.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Eventueel is ook ter plaatse aanmelden en betalen mogelijk. Kosten: € 6,50, Beschermers € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. We vertrekken vanaf het begin van het fietspad, het Caloriepad, naast Molenvaart 136, 1761 AM Anna Paulowna.


zondag 21 juli

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. A.van Dorssen in de Hippolytuskerk.


zondag 21 juli


Kaarten kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar in de bar.


zondag 21, maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 juli

Kermis in Oudesluis


woensdag 24 juli

Rollatorkeuring

DEN OEVER - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Zorgcentrum Kapellehof.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


woensdag 24 en donderdag 25 juli

Vakantie-activiteiten bij ‘t Kuitje op het Balgzand

DEN HELDER - In eigen land is in de vakantie van alles te doen. Bijvoorbeeld bij het Balgzand langs de schorren tussen Den Helder en Wieringen. U kunt er de hele dag terecht. Informatiepunt ’t Kuitje is gratis toegankelijk en er zijn excursies langs de dijk.

In 't Kuitje krijgt u van alles te zien en te horen over de Waddenzee. Er staan ook twee prachtige aquariums. Daar zwemmen allerlei vissen die in de Waddenzee leven. Maar ook andere dieren die achter de dijk te vinden zijn, zoals krabben. Leuk voor kinderen, want ze mogen er met hun handen in. Zo kunnen ze de dieren aanraken en zelfs voeren als ze er in zin hebben. Er draait ook een prachtige diaserie over de Waddenzee. ’t Kuitje is toegankelijk van 09.00-17.00 uur.
Een kijkje achter de dijk is ook de moeite waard. Zo kunt u de rijkdom van het Wad zelf ervaren.


Foto Lieanne Piet

Er zijn de volgende mogelijkheden:

Woensdag 24 juli:
Vogels bekijken op het Kooihoekschor: 09.30-11.00 uur. Neem een verrekijker mee als u die heeft.
Wadexcursie: 13.30-15.00 uur. De wadbodem zit vol verrassingen. Een bezoek betekent modder aan schoenen en broek. Trek daarom oude spullen aan!

Donderdag 25 juli:
Vogels bekijken op het Kooihoekschor: 10.00-11.30 uur.
Wadexcursie: 14.00-15.30 uur. Trek oude spullen aan!

Informatiepunt ‘t Kuitje is te vinden aan de Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Het ligt bij industrieterrein Oostoever en is met borden goed aangegeven.
Kosten: vogelexcursie: € 6,50, Beschermers € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. U kunt reserveren via www.gaatumee.nl, maar ook ter plekke aanmelden en betalen.
Wadexcursie: € 6,50, leden van de Waddenvereniging € 5,-. Kinderen tot 12 jaar: € 3,50, van leden van de Waddenvereniging € 2,50. Ter plekke aanmelden en betalen.


vrijdag 26 juli

Zomeravondexcursie over vleermuizen

’t ZAND - Vleermuizen spreken tot de verbeelding omdat ze in de schemering plotseling opduiken en in het donker hun prooi zoeken. Van 21.30-23.00 uur hoort u in de eendenkooi bij ’t Zand van alles over deze bijzondere zoogdieren en krijgt ze ook te zien. Een zomeravond vol verrassende natuur.

Het lijkt een onmogelijke klus. In het pikkedonker kleine insecten vangen. Toch slagen vleermuizen er moeiteloos in. Ze vangen soms wel 300 muggen en andere diertjes in een nacht. Ze laten daarbij een geluid horen dat weerkaatst op voorwerpen en insecten die rondvliegen. Zo kunnen ze hun prooi localiseren en vangen. Voor het menselijk oor is het geluid te hoog om waar te nemen. Maar de gids maakt het hoorbaar met een apparaat dat hij bij zich heeft, de batdetector. Omdat iedere soort een eigen geluid voorbrengt kunnen we ze op naam brengen. Altijd spannend. Welke soorten komen we in de loop van de avond tegen? Ook leuk voor kinderen!
U kunt ook aan deze excursie deelnemen op 9 en 23 augustus.

Ook zin in een bijzondere zomeravond? Aanmelden is gewenst en kan via www.gaatumee.nl. Meer informatie via 088-0064455 (tijdens kantooruren). Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten, maar vol is vol. Kosten: € 6,50, Beschermers betalen € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.
Vertrekpunt: Eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47a, 1756 CA ’t Zand.

Foto:Vleermuizen zijn vaak kleiner dan je denkt - foto Jan Boshamer


vrijdag 26 juli, zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 juli

Kermis in Anna Paulowna


zaterdag 27 juli

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt op de haven is er een workshop visfileren. De deelnemers verzamelen zich om 9 uur in de kantine van de visafslag, na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.

In de hal staan Johan en Gert Jan voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en Johan voor de praktijk, het fileren van de vis. Terwijl Johan de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt u gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis, waar u de vis alleen nog maar hoeft te bereiden! Deelname kost € 45.00 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl.


zondag 28 juli

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Mevr. A. van Putten-Knol in de Ankerkerk.


woensdag 31 juli

Rollatorkeuring

MIDDENMEER - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Wijksteunpunt Kroonwaard.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


donderdag 1 augustus

Kermisbridgedrive

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen organiseert de jaarlijkse, populaire Kermisdrive. Deze wordt gehouden in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De aanvang 19.30 uur (om 19.00 uur aanwezig zijn). Het inschrijfgeld is 10 euro per paar (betalen aan de zaal). Er zijn prachtige prijzen.

Opgeven tot 1 augustus bij voorkeur via de website van Bridgeclub Wieringen (www.nbbclubsites.nl/club/4008), maar telefonisch mag ook: Siebrand Veenstra, tel. 0227-592354.


donderdag 1, vrijdag 2, zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 augustus

Kermis in Hippolytushoef
zaterdag 3 augustus

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt op de haven is er een workshop visfileren. De deelnemers verzamelen zich om 9 uur in de kantine van de visafslag, na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.

In de hal staan Johan en Gert Jan voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en Johan voor de praktijk, het fileren van de vis. Terwijl Johan de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt u gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis, waar u de vis alleen nog maar hoeft te bereiden! Deelname kost € 45.00 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl.


zondag 4 augustus

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 10.30 uur: Tulendienst in de Hippolytuskerk.


donderdag 8 augustus

Kermis in Wieringerwerf


vrijdag 9 augustus

Nachtmarkt Kolhorn

KOLHORN - Tijdens de nachtmarkt zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt is van 19.00 tot 24.00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de jaarlijkse nachtmarkten te bewonderen. 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!vrijdag 9 augustus

Zomeravondexcursie over vleermuizen

’t ZAND - Vleermuizen spreken tot de verbeelding omdat ze in de schemering plotseling opduiken en in het donker hun prooi zoeken. Van 21.30-23.00 uur hoort u in de eendenkooi bij ’t Zand van alles over deze bijzondere zoogdieren en krijgt ze ook te zien. Een zomeravond vol verrassende natuur.

Het lijkt een onmogelijke klus. In het pikkedonker kleine insecten vangen. Toch slagen vleermuizen er moeiteloos in. Ze vangen soms wel 300 muggen en andere diertjes in een nacht. Ze laten daarbij een geluid horen dat weerkaatst op voorwerpen en insecten die rondvliegen. Zo kunnen ze hun prooi localiseren en vangen. Voor het menselijk oor is het geluid te hoog om waar te nemen. Maar de gids maakt het hoorbaar met een apparaat dat hij bij zich heeft, de batdetector. Omdat iedere soort een eigen geluid voorbrengt kunnen we ze op naam brengen. Altijd spannend. Welke soorten komen we in de loop van de avond tegen? Ook leuk voor kinderen!
U kunt ook aan deze excursie deelnemen op 23 augustus.

Ook zin in een bijzondere zomeravond? Aanmelden is gewenst en kan via www.gaatumee.nl. Meer informatie via 088-0064455 (tijdens kantooruren). Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten, maar vol is vol. Kosten: € 6,50, Beschermers betalen € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.
Vertrekpunt: Eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47a, 1756 CA ’t Zand.

Foto:Vleermuizen zijn vaak kleiner dan je denkt - foto Jan Boshamer


vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus

Kermis in Wieringerwerf en Winkel


zaterdag 10 augustus

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt op de haven is er een workshop visfileren. De deelnemers verzamelen zich om 9 uur in de kantine van de visafslag, na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.

In de hal staan Johan en Gert Jan voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en Johan voor de praktijk, het fileren van de vis. Terwijl Johan de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt u gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis, waar u de vis alleen nog maar hoeft te bereiden! Deelname kost € 45.00 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl.


zaterdag 10 en zondag 11 augustus

Zandstock Festival

’t ZAND - De eerste namen voor Zandstock 2013 zijn bekend. In 2012 waren er optredens van onder andere Go Back To The Zoo, Gers Pardoel en Miss Montreal en ook werd de Dance Stage geïntroduceerd. Dit jaar, alweer de 17e edtie, zullen onder andere Will And The People, Kensington, Laura Jansen, Handsome Poets, Defrage en Tommigun optreden.

De uit Engeland afkomstige band is natuurlijk bekend van het nummer “Lion In The Morning Sun” en “Salamander”. De zomerse en vrolijke muziek past natuurlijk perfect bij Zandstock. Naast Will And The People zal ook Laura Jansen te bewonderen zijn op Zandstock. Met meerdere 3FM Megahits zal ook Laura Jansen voor vrijwel niemand een onbekende zijn, van het vrolijke nummer “Wicked World” tot het rustige nummer “Queen Of Elba”. Ook Kensington, die op Paaspop nog de 3FM Serious Talent Award 2013 in ontvangst mocht nemen, zal op Zandstock te vinden zijn. De laatste naam die bekend is gemaakt is het Belgische Tommigun, in België zijn zij reeds bekend en nu is het tijd om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met deze band en waar kan dat beter dan op Zandstock!
Ook dit jaar zal de Dance Stage weer te vinden zijn op Zandstock, de line-up zal later bekend worden gemaakt tijdens de finale van de Popprijs ’t Zand 2013 waar de winnaars van de voorrondes het tegen elkaar op zullen nemen om een plek op Zandstock Mainstage en studiotijd bij LIFRA Studio.De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.zandstock.nl en op Facebook, ook via de mobiele website kunnen kaarten worden aangeschaft. Een Passe Partout kost € 30,- en een dagkaart € 18,50, Tot 19 april is er echter een beperkt aantal actiekaarten te koop. Zo wordt een Passe partout slechts € 24,- en een dagkaart € 12,50! Om op de hoogte te blijven van alle nieuws updates rondom Zandstock, het programma en ticket acties volg je ons op Facebook of kijk op www.zandstock.nl. Hier zal het programma in de komende weken worden aangevuld!


zondag 11 augustus

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Kerkenraadsdienst met gemeenteleden in de Hippolytuskerk.


maandag 12 augustus

Kermis in Wieringerwerf


woensdag 14 augustus

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


zaterdag 13 augustus

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt op de haven is er een workshop visfileren. De deelnemers verzamelen zich om 9 uur in de kantine van de visafslag, na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.

In de hal staan Johan en Gert Jan voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en Johan voor de praktijk, het fileren van de vis. Terwijl Johan de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt u gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis, waar u de vis alleen nog maar hoeft te bereiden! Deelname kost € 45.00 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl.


zaterdag 17 augustus

Kermis in Oude Niedorp


zondag 18 augustus

Taandag

STROE - Het Wieringer Eilandmuseum ”Jan Lont” organiseert haar traditionele Taandag en Rommeldag. Entree: € 4,- inclusief koffie, thee of limonade.

Om ongeveer 12 uur heeft Klaas de Haan het vuur onder de ketel op temperatuur en geeft hij weer een aantal demonstraties van het tanen van netten en fuiken zoals in vroegere tijden gebeurde om de katoenen fuiken en netten te conserveren voor gebruik in zoet en zout water.
Ook kunt u als vanouds genieten, tegen geringe betaling, van een gerookt of gebakken visje en van ouderwetse, op een houtvuur klaargemaakte, maaltijden.Rondom het bezoekerscentrum is een markt met tweede hands spullen en in de boerderij worden demonstraties gegeven van oude ambachten zoals kantklossen e.d. In het bezoekerscentrum is een thema tentoonstelling over het verblijf van de Duitse Kroonprins op Wieringen van 1918 tot 1923.


zondag 18 augustus

Kermis in Haringhuizen en Oude Niedorp


maandag 19 augustus

Kermis in Oude Niedorp


vrijdag 23 augustus

Zomeravondexcursie over vleermuizen

’t ZAND - Vleermuizen spreken tot de verbeelding omdat ze in de schemering plotseling opduiken en in het donker hun prooi zoeken. Van 21.30-23.00 uur hoort u in de eendenkooi bij ’t Zand van alles over deze bijzondere zoogdieren en krijgt ze ook te zien. Een zomeravond vol verrassende natuur.

Het lijkt een onmogelijke klus. In het pikkedonker kleine insecten vangen. Toch slagen vleermuizen er moeiteloos in. Ze vangen soms wel 300 muggen en andere diertjes in een nacht. Ze laten daarbij een geluid horen dat weerkaatst op voorwerpen en insecten die rondvliegen. Zo kunnen ze hun prooi localiseren en vangen. Voor het menselijk oor is het geluid te hoog om waar te nemen. Maar de gids maakt het hoorbaar met een apparaat dat hij bij zich heeft, de batdetector. Omdat iedere soort een eigen geluid voorbrengt kunnen we ze op naam brengen. Altijd spannend. Welke soorten komen we in de loop van de avond tegen? Ook leuk voor kinderen!

Ook zin in een bijzondere zomeravond? Aanmelden is gewenst en kan via www.gaatumee.nl. Meer informatie via 088-0064455 (tijdens kantooruren). Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten, maar vol is vol. Kosten: € 6,50, Beschermers betalen € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.
Vertrekpunt: Eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47a, 1756 CA ’t Zand.

Foto:Vleermuizen zijn vaak kleiner dan je denkt - foto Jan Boshamer


vrijdag 23 augustus

Kermis in Den Oever


zaterdag 24 augustus

Barsingerhorner Rommeldorp

BARSINGERHORN - De Heerenweg is het decor van het jaarlijkse Rommeldorp met ruim 200 standhouders.

De standhouders staan langs het traject aan de Heerenweg in het prachtige lintdorp Barsingerhorn. Het dorp en de kraampjes zijn mooi verlicht. Naast het verkopen van rommeltjes worden op sommige plekken kleine hapjes aangeboden. Speciaal voor Rommeldorp hangt sfeerverlichting boven de sloot.
De markt begint om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Het markttraject is maar liefst 1,3 kilometer lang. U kunt het traject alleen lopend afleggen. Hou er rekening mee dat als u het hele traject loopt, dus 2x 1,3 kilometer aflegt. Voor het meenemen van uw spullen is een grote tas of een boodschappen karretje dus een aanrader!Parkeren met de auto
Er zijn 2 weilanden ingericht als parkeerplaats.
een parkeerplaats aan de westkant (Schagen) van het markttraject aan de Mieldijk.
een parkeerplaats aan de oostkant (Kolhorn/Lutjewinkel) van het markttraject aan de Leekerweg.
Het parkeren is gratis. We hebben melkbussen staan aan het begin van het parkeerterrein waar uw vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd wordt! Dit om de kosten van de organisatie te kunnen dekken.

Fietsenstalling
Als u met de fiets komt dan kunt u uw fiets ook op 2 plekken stallen:
- een fietsenstalling op het erf van de familie Reijne aan de westkant (Schagen) van het markttraject. Dit is de boerderij aan de linkerkant van de blauwe brug.
- een fietsenstalling aan het begin van het markttraject aan de oostkant (Kolhorn/Lutjewinkel) van het markttraject. Hier staan meerdere fietsenrekken.
De fietsenstallingen zijn niet bewaakt, u kunt uw fiets hier gratis stallen.


zaterdag 24, zondag 25, maandag 26 en dinsdag 27 augustus

Kermis in Den Oever en Waarland


vrijdag 30 augustusAankomst van de “vroege vogels” voor het sloeproeien, camping bij de voetbalclub is vanaf 15.00 uur open. Vanaf 18.00 uur kunnen teams zich aanmelden bij de feesttent.

Meer informatie op de website kolhorner-waterweekend.


zaterdag 31 augustus10.00 uur start sprint Sloeproeien.
13.00 uur start lange afstand “omgang Hollands Kroon”
Deelname sloeproeien uitsluitend voor teams die zijn aangesloten bij de Nederlandse Sloeproei Federatie
Start en finish zijn vanuit de haven van Kolhorn, dat ligt aan het Kolhorner diep dat Schagen en Kolhorn met elkaar verbindt. Er wordt gevaren richting Middenmeer en voor de sluis links af het Waardkanaal op richting Amstelmeer. Tijdens de tocht over het Waardkanaal moet ook nog een klein meertje, de Pishoek, worden overgestoken. Het is een prachtige omgeving, het Waardkanaal is breed.
??? uur einde dag prijsuitreiking


Sloeproeiers

20.00 uur start ‘Captains party” feesttent met live muziek
De Captains party is een feest dat bedoeld is voor de sloeproeiers, deelnemers aan de waterspelen en de lokale bevolking van Kolhorn met introducés. Er worden polsbandjes verstekt voor toegang.
De captains party is voor deelnemers gratis!

Meer informatie op de website kolhorner-waterweekend.


zaterdag 31 augustus, zondag 1 en maandag 2 september

Kermis in Nieuwe Niedorp


zondag 1 september

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. J. Borst ( Enkhuizen ) in de Ankerkerk.


zondag 1 september

CRT (Classic Race-Demo Team)

Regelmatigheids wedstrijd voor Klassieke Motoren
Lokatie: Circuit Kooijpunt te Den Helder
Inschrijven en keuren 08.00 / 09.20 uur.
Training vanaf 10.00 uur.
Race 1e manche vanaf ca. 12.30 uur.


zondag 1 septemberDe teams die daaraan meedoen zullen tussen 10.30 en 15.00 uur vier onderdelen afwerken:
- Kapiteinsbroek hangen
- Op je band naar de overkant
- Boegspriet lopen
- Koeboot race


De haven van Kolhorn

De spelen vinden allemaal op of rond het water van de haven van Kolhorn plaats. Een team moet minimaal uit 6 personen bestaan en kan maximaal uit 12 bestaan.

Meer informatie op de website kolhorner-waterweekend.


dinsdag 3 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


zondag 8, maandag 9 en dinsdag 10 september

Kermis in Zijdewind


donderdag 5 september

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


zaterdag 7 en zondag 8 september

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - "Top in de Kop' is een open weekend met tuinen, kwekerijen en kunst.


Kunsttuin het Nederlands Kremlin in Winkel, een van de deelnemers aan Top in de Kop

De tuineigenaars/kunstenaars/kwekerijen zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend.
De deelnemers en adressen zijn te vinden op www.topindekop.nl.


zondag 8 september

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. H. Broer in de Hippolytuskerk. Avondmaalsviering.


zondag 8 september

15e Quatro Rit

Toer rit door Noord-Holland, ca. 225 km.
Vertrek vanuit: Motorclub MIOS , Clubhuis MC MIOS, Zoutpad 1, 1761 LS Anna Paulowna.
Vertrek vanuit: Motorclub Westfriesland, Clubhuis IJsclub ’t Sluisven, Oosterwijzend te Nibixwoud.
Vertrek vanuit: MAC Alkmaar, restaurant Alkmaarse Poort, De Omval 72, te Alkmaar.
Vertrek vanuit: clubhuis Motorclub ’68, Hermesstraat 4 te Krommenie.
Inschrijven van 9.00 uur – 12.00 uur.


dinsdag 10 september

Cursus Beter omgaan met pubers

SCHAGEN - Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin Schagen start de gratis oudercursus Beter omgaan met pubers. Dit is een cursus over opvoeden tijdens de puberteit en is bedoeld voor ouders en/of opvoeders van pubers in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar.

De cursus besteedt aandacht aan de veranderingen in de puberteit, de leuke en lastige kanten van omgaan met pubers en hoe je als ouder goed contact kan onderhouden en ruzie kan voorkomen. Ouders/opvoeders die de cursus eerder volgden, vertellen dat het contact met hun kind verbeterd is. Ook hebben zij veel hebben gehad aan het uitwisselen van ervaringen met andere ouders.

Data, tijdstip, locatie en kosten
Data : dinsdag 10, 17, 24 september, 1, 8 en 15 oktober
Tijd : 19.30-21.30 uur
Locatie : Centrum voor Jeugd en Gezin Schagen, Zuiderweg 25, 1741 NA Schagen
Kosten : Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden en meer informatie
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij het CJG Schagen via info@cjgschagen.nl of 088-0100579. Graag onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mailadres, woonplaats en aantal personen dat komt. Voor meer informatie over deze activiteit of over het Centrum Jeugd en Gezin Schagen, zie www.cjgschagen.nl.

Iedere ouder/opvoeder kan gebruik maken van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin, ook van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin in omliggende gemeenten. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé vraagbaak voor (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren. Verschillende instellingen en beroepskrachten in de gemeente doen mee aan Positief Opvoeden zoals bij de Opvoedspreekuren in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Voor meer informatie kan men terecht op: www.ggdhn.nl en www.positiefopvoeden.nl.


woensdag 11 september

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 11 september

Rollatorkeuring

ANNA PAULOWNA - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Wijksteunpunt Keijzershoff (aanleunwoningen).

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 september

Kermis in Kolhorn


dinsdag 17 september

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 18 september

Rollatorkeuring

HIPPOLYTUSHOEF - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Zorgcentrum Noorderlicht.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


woensdag 18 september

Cursus Peuter in Zicht

MIDDENMEER - Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin Hollands Kroon start de gratis oudercursus ’Peuter in Zicht’. Dit is een cursus over het opvoeden van peuters en is bedoeld voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten in het Centrum voor Jeugd en Gezin Middenmeer, Poststraat 16.

Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen. Een peuter wordt steeds zelfstandiger en wil de wereld ontdekken. Op ontspannen en praktische wijze leren ouders/opvoeders inspelen op het gedrag van hun kind. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Bovendien herkennen ouders/opvoeders veel in de verhalen van collega-ouders/opvoeders.

De cursusavonden zijn op woensdag 18 en 25 september, 2 en 9 oktober.

Aanmelden en meer informatie
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden door middel van het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl/Cursussen. Voor meer informatie en vragen kan men ook op deze website terecht of contact opnemen met het cursusbureau van GGD Hollands Noorden, telefoonnummer: 088-0100557.

Iedere ouder/opvoeder kan gebruik maken van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin, ook van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin in omliggende gemeenten. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé vraagbaak voor (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren. Verschillende instellingen en beroepskrachten in de gemeente doen mee aan Positief Opvoeden zoals bij de Opvoedspreekuren in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Voor meer informatie kan men terecht op www.ggdhn.nl en www.positiefopvoeden.nl.


zondag 22 septemberWINKEL - Al vanaf 1906 is het Bloemencorso een feit. Het corso wordt omlijst door kermis, een markt / braderie en een muziekpodium. De festiviteiten beginnen om 10:00 uur.

In 1906 was het Bloemencorso nog een optocht van versierde platte wagens, fietsen en verklede mensen, maar in de loop van de jaren is dit Corso uitgegroeid tot hét dorpsfeest van Winke. Letterlijk en figuurlijk gegroeid, de Corsowagens worden ieder jaar weer mooier en groter. Waar ruim een eeuw geleden een enkele bloem of een paar stukken fruit de wagens en fietsen sierden worden tegenwoordig ruim 1,3 miljoen dahlia’s gebruikt.
De Corsowagens werden en worden nog steeds voortbewogen door de -onzichtbare- mannen en vrouwen onder de (soms wel 1000 kg wegende!!) wagens… er komt geen motor aan te pas.
Inmiddels een onmisbaar onderdeel van het Bloemencorso: het Kindercorso! De kinderen worden vanaf het 100-jarig bestaan actief betrokken bij het Corso. De kinderen maken -vaak met hulp van hun ouders- lieve en ontroerende Corsowagentjes. Zij lopen één rondje door het dorp, voorafgaand aan het Corso. Het enthousiasme en de deelname van de kinderen is nog steeds groeiend.

Op deze feestdag is er ‘s morgens vanaf 10.00 uur kermis en een markt / braderie in het dorp. Ongeveer 100 kramen met o.a. streekproducten en een keur aan andere lekkere, mooie en leuke ‘hebbedingen’… Ook aan de inwendige mens is gedacht, op diverse plaatsen kunt u de honger en dorst stillen.

Programma
Om 10:00 uur gaan de kassa’s open en beginnen de markt / braderie en de kermis. Het Bloemencorso start om 13:00 uur. De wagens rijden drie rondes. Na het Corso worden de wagens in het dorp opgesteld ter bezichtiging. De prijsuitreiking is om 20:00 uur in het Parfumflessenmuseum.


woensdag 25 september

Rollatorkeuring

’t VELD - Revalidatie- en Behandelcentrum Samen biedt een rollatorkeuring aan. Deze is van 9:30 tot 11:30 uur in Woonzorgcomplex Maria Mater.

Bij een rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Dit om het gebruik van de rollator te optimaliseren en hiermee het valgevaar te beperken. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk.

Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224 – 211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen.


zondag 29 september
zondag 29 september

Duo Sans Souci

HIPPOLYTUSHOEF - Duo Sans Souci geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuyskerk.

Duo Sans Souci bestaat uit Annoesjka Cabo (viool) en Frans van Dalen (piano).
'A la recherche du temps perdu' is de titel van het programma dat dit bevlogen duo deze middag ten gehore brengt. Muziek die is gespeeld in salons door de eeuwen heen, van 1700 - 1920, van componisten als Wolfgang Amadeus Mozart, Frédéric Chopin, Johannes Brahms, Maurice Ravel, Edward Elgar, Fritz Kreisler en Vittorio Monti. Een alleszins aangename opening van het seizoen in de sferen van weleer.


zondag 6 oktober
vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober

Kermis in Breezand


dinsdag 15 oktober

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 16 oktober

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zondag 20 oktober

Concert Vilde Katshke

WIERINGERWERF - Klezmertrio Vilde Katshke geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier.

Klezmertrio Vilde Katshke - Jiddisch voor: wilde eend - is het beste te omschrijven als een vrolijke mix van klezmer en joodse volksverhalen. Klezmer is de feestelijke en melancholische muziek van joden uit Oost Europa. Dit trio werd begin 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor klezmer en joodse verhalen te combineren. Hij speelt klarinet en krijgt daarbij muzikaal tegenspel van Pit Hermans op cimbaal en Tessa Zoutendijk op viool. Tezamen zorgen deze drie wilde eenden voor veel feestelijk gesnater.
De entree is € 7,50.


zondag 3 november

Concert Canja Ensemble

WIERINGERWERF - Het Canja Ensemble geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier.

Valerie Colen, Erica Rasch en Tom Wolfs vormen samen het Canja Ensemble, een trio dat bestaat uit hobo, klarinet en fagot. Het ensemble viert in 2013 haar vijfjarig lustrum en heeft in de afgelopen jaren op uiteenlopende locaties van zich laten horen, variërend van de National Gallery in Schotland tot een daklozenopvang, van een huiskamer in Antwerpen tot de Grote Kerk in Naarden.


Het Canja Ensemble

Het Canja Ensemble werd in de lente van 2008 opgericht door Valerie Colen (hobo), Tom Wolfs (klarinet) en Erica Rasch (fagot). Zij leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij alle drie studeerden. “Canja” betekent riet, wat verwijst naar de instrumenten waar de drie leden op spelen. De kracht van het ensemble bestaat niet alleen uit muzikale kwaliteit, maar ook uit de chemie tussen de drie spelers op het podium. Door middel van korte toelichtingen tijdens het concert verkleint het ensemble de afstand tussen de musici en het publiek.
Door de kleine bezetting is het ensemble zeer flexibel en het speelde dan ook op allerlei uiteenlopende locaties; in Amsterdam bijvoorbeeld in de openbare bibliotheek, de Oude Kerk en de Penitentiaire Instelling in de Havenstraat. Dit laatste gebeurde in opdracht van Live Music Now, een stichting die concerten organiseert voor mensen die daar zelf niet heen kunnen. Namens deze stichting ging het ensemble in 2011 op tournee naar Schotland, waar het onder andere in de National Galleries of Scotland speelde. Ook speelde het ensemble in huiskamers door heel Nederland voor de Stichting Kunst in de Kamer en was het live te horen op Radio 4. Vorig jaar behaalde het ensemble een finale plaats in de Storioni Ensemble Wedstrijd, die plaats vond ter gelegenheid van het gelijknamige festival.

Het gespeelde repertoire loopt uiteen van Haydn en Beethoven tot hedendaagse muziek, zoals de in juni 2010 gespeelde wereldpremiere van een stuk dat speciaal voor hen is gecomponeerd door Bram Kortekaas. Het Canja Ensemble ontving lessen van o.a. Arno Piters (KCO), Jos de Lange (KCO), Walter van Hauwe en Bram van Sambeek.
De entree is € 7,50.


woensdag 13 november

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


dinsdag 19 november

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


woensdag 18 december

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u bij een van de ingangen van het Makado winkelcentrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. In de bus is plaats voor de rollator en rijdt bij een deelname van minimaal zes personen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.
Opgeven kan bij Gijs Cornelissen, telefoon 0227-512325.
U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 18 december

Openbare fractievergadering D66

ANNA PAULOWNA - D66 houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het gemeentehuis.


zondag 19 januari

Concert Trio Tangata

Trio Tangata bestaande uit 3 musici, reeds vele jaren in de Argentijnse tango gespecialiseerd. Zij vertolken op eigen wijze de tangomuziek van tango maestro’s zoals: Piazzolla, Plaza, Pugliese, Troilo, Salgan, Cobian etc..
Daarnaast speelt Trio Tangata eigen tango-composities, geschreven door de pianiste van het trio.
In 2008 won zij, Margreet Markerink, de eerste Choclo-compositieprijs voor nieuwe Argentijnse tango-muziek.


Trio Tangata

Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken van de voorstellingen van Trio Tangata een feest voor het oor. Samenwerking met de Argentijnse zanger José Rivero en de Nederlandse zangeres Jeannine Geerts geven de voorstellingen extra kleur en feest.
Trio Tangata heeft al op vele podia gespeeld, van tangofestivals tot en met concertzalen, Van Toscane tot en met Buenos Aires . Een reis naar Buenos Aires maakte het mogelijk om o.a. maestro Horacio Ferrer (fotogallerij) te ontmoeten en in dit hart van de tango op te treden.
De entree is € 7,50.


zondag 16 februari

Concert Air Laut

WIERINGERWERF - Trio Tangata geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier.

Air Laut begint het jaar 2010 in een vernieuwde bezetting. Fluitiste Inge IJpelaar en zangeres Sherryl Careman geven de band een nieuwe adem, een net iets andere vernieuwende input aan de sound, terwijl het hart van de muziek van deze groep gehandhaafd blijft. Begin 2010 treedt de band in deze nieuwe bezetting aan met een tryout concert in het Stedelijk Museum Vianen. Voor de daaropvolgende concerten kan de agenda geraadpleegd worden.

De diverse achtergronden en invloeden ( o.a. West-Europese folk, jazz, klassiek, krontjong, bluegrass) van de bandleden zorgen voor de unieke sound van Air Laut. De Keltische invloed is het duidelijkst aanwezig in de muziek van deze voornamelijk eigen werk spelende band.
De entree is € 7,50.


Air Laut

Een half jaar na oprichting werd deze groep als volgt gerecenseerd in De Gelderlander:
“…Air Laut, Indonesisch voor ‘water van de zee’, zette in drie evenwichtige sets met veelal zelfgeschreven composities een fraai en vreugdevol concert neer. De benaming ‘folkgroep’ doet het zestal eigenlijk onrecht aan, want Air Laut heeft meer in zijn mars dan de traditionele volksliederen. Zo wisselden melancholieke, bijna filmische stukken zich af met gitaarballads of swingende, blijmoedige instrumentale nummers – altijd met een kop en een staart…” (J. Schwartz, 14-1-2002).


zondag 16 maart

Concert En Route

WIERINGERWERF - Het En Route trio geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier. Het trio speelt Franse musette en gypsy swing.

Virtuoos, swingend en meeslepend; muziek uit de straten en de oude jazzclubs van Germain des Pres in Parijs, met jazz-accordeon, viool en gitaar. Maar ook zigeunermuziek op melancholieke viool en virtuoze franse musettes.


En Route

De muziek werd oorspronkelijk (en nog steeds) gespeeld door jazzmusici en zigeuners (Manouches), in de Hot Club de France in de jaren 30 en 40, en op de speciale bal musettes.
Een belangrijk aandeel in het repertoire is muziek van meestergitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grappelli

De musici van En Route! speelden in concertzalen en schouwburgen, maar ook in muziekcafés en radio- en t.v.-uitzendingen.
En op 4 juli 2010 tijdens de doorkomst van de TOUR DE FRANCE in Goes!
De entree is € 7,50.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Onmiskenbaar Max Teeuwisse - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...