LOZ over in RTVNoordkop
Uitgegeven op 30-06-2013 om 10:46  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Na 23 jaar is het doek gevallen voor LOZ (Lokale Omroepvereniging Zuiderzee) en komt er in Hollands Kroon een nieuwe omroep onder de naam RTVNoordkop die uitzendt op 106.6 FM in de ether en op de kabel op kanaal 43. Voor de kijkers en luisteraars op Wieringen zal er weinig veranderen, want zij kunnen gewoon blijven afstemmen op hun lokale omroep.Na de samenvoeging van de gemeente Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer tot Hollands Kroon mocht er maar een omroep actief zijn. De gemeenteraad heeft zich al eerder uitgesproken voor RTVNoordkop. Hierdoor zullen de andere omroepen Tsarina uit Anna Paulowna en OVW uit de Wieringermeer uit de ether gaan.

Vrijdagavond is tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering van LOZ, met toestemming van de leden, de vereniging opgeheven en zijn alle tegoeden en apparatuur overgegaan naar RTVNoordkop.

Voorzitter Ruben Eg bedankte iedereen die zich al die jaren, op wat voor manier dan ook, heeft ingezet voor de vereniging. Hij voorziet een goede toekomst voor de nieuwe omroep en wenst deze dan ook veel succes. Door zijn drukke werkzaamheden zal hij het voorzitterschap van de nieuwe omroep over doen aan Gerard Reis. “Ik laat een gezonde financiële vereniging na en daar ben ik samen met mijn medebestuurders best trots op”, aldus Ruben.

LOZ is opgericht in 1989 en de eerste radio-uitzending was op 5 mei 1990. De studio stond toen aan de Belt in de boerderij bij de sportvelden. Later is er de kabelkrant bijgekomen en een eigen tv ploeg. Eind jaren ‘90 verhuisde LOZ met hulp van de gemeente Wieringen, ondernemers, luisteraars en vele medewerkers naar een nieuw pand aan het Rozenlaantje in Hippolytushoef, aan de andere kant van het sportterrein. De uitzendingen van RTVNoordkop zullen ook van hieruit verzorgt worden.

Omdat de nieuwe omroep een stichting is en dus geen leden zal hebben, krijgen alle 380 leden van de LOZ eerdaags een brief thuis waarin het een en ander zal worden uitgelegd. Er wordt dit jaar dan ook geen contributie geïnd. Uiteraard kunnen zij, en ieder ander, wel donateur worden van RTVNoordkop. Omroepvereniging APLokaal (de tv makers) hebben op 25 juni jl. ook een ledenvergadering gehouden ter opheffing en overdracht aan de stichting. Zij gaan nu volledig verder onder de naam Noordkop Televisie.
Voorzitter Gerard Reis van RTVNoordkop ging nog even kort in op de hectische tijd waarin is geprobeerd de lokale omroepen bij elkaar te krijgen. Helaas is dit door allerlei oorzaken mislukt. “Meningsverschillen en harde woorden zijn er gevallen. Jammer dat dit allemaal is gebeurd. Op een gegeven moment hebben wij als bestuur van RTVNoordkop de knoop doorgehakt en hebben de samenwerking beëindigd en gaan nu alleen verder. Wij gaan bouwen aan een sterke lokale omroep binnen de gemeente Hollands Kroon”.

Het bestuur van RTVNoordkop bestaat voorlopig uit Job Janssens, Alexander de Groote, Erik van Essen en Gerard Reis.

Maandag 1 juli worden de namen officieel veranderd in Noordkop Radio, Noordkop Televisie en Noordkop Nieuws. Verder zullen er nog veranderingen komen bij de kabelkrant, maar daar zal ter zijner tijd meer over bekend worden gemaakt.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
VV Succes 1955 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...