Verslag TT Ron Looijesteijn
Uitgegeven op 30-06-2013 om 10:50  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN - De afgelopen week stond in het teken van de Dutch TT! Dit evenement is het grootste eendaagse sportevenement van Nederland, RHL had het genoegen om in het bijprogramma te mogen starten! Ze moesten aantreden op een beetje gekke tijden, maar dat mocht de pret niet drukken.


Foto aangeleverd.

Ron: 'De eerste kwalificatie begon voor ons goed. Met een 1:45.0 stonden we woensdag op de voorlopige 14e startplaats! Wel ondervonden we wat problemen met de motor, maar doordat we op donderdag pas laat de 2e kwalificatie reden hadden we overdag tijd genoeg om dit te verhelpen. Dat verhelpen hield wel in dat het motorblok gewisseld moest worden. Dit wierp echter wel zijn vruchten af want de tweede kwalificatie konden we probleemloos afronden en zelfs nog een seconde van de tijd van woensdag afsnoepen.
Hierdoor mochten we de wedstrijd vanaf de 12e startplaats starten! Hier was het hele team dan ook content mee'.


Zaterdag: Wedstrijddag! Mede dankzij het mooie weer (wel wat wind) stroomden de tribunes vol. Direct na de MotoGP wedstrijd was het voor het ONK veld zover: De wedstrijd over 14 ronden. Geen warming-up op de wedstrijddag, maar dat mocht de pret niet drukken. Ron’s start was redelijk, maar doordat hij helemaal aan de binnenkant van de baan moest starten kwam hij bij de eerste bocht in het gedrang. Hier verloor hij een paar plaatsen mee. De kopgroep ontsnapte en Ron kwam in de groep terecht die streed om de 8e plek. Toen een van de coureurs de aansluiting van de groep dreigde te verliezen was Ron te gretig om hier aan voorbij te gaan. Hij viel doordat hij te plat door de bocht ging, en hierbij de uitlaat aan de grond reed (waardoor het achterwiel grip verloor).
Ron hierover: “Echt zwaar balen, we begonnen de week boven verwachting en hadden goede moed om in de wedstrijd dik in de punten te gaan rijden. Wanneer dat vervolgens niet lukt is het jammer. Maar wanneer je met zo veel schade als dit weekend naar huis gaat is dat echt zuur!”
De crash gebeurde in de lange rechtse bocht, genaamd Ossebroeken. Dit is een 3e versnellingsbocht (ongeveer 130 km/uur). Hierbij bleef het bij Ron bij schuiven, die dan ook ongedeerd is gebleven. De motor begon echter lelijk te stuiteren waardoor er veel schade is ontstaan.

We hebben nu 2 weken voor de ONK op Zolder. We zullen wel veel werk moeten verzetten, maar als we niet teveel gekke schade tegen komen gaan we het op tijd redden.

Groeten Ron en team.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Visitekaartje Vok en Sok - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...