Feestelijke opening knooppunt N242-N241
Uitgegeven op 29-06-2013 om 15:24  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Door Theo Moras. Om 15.30 u waren alle genodigden in The Irish Cottage bijeen gekomen om van daaruit om 16.00 u. richting de plek te gaan waar de formele opening van het Knooppunt N 242-N 241 zou gaan plaats vinden.Ook bewoners en bedrijven uit de directe omgeving waren hierbij uitgenodigd, de provincie Noord-Holland wilde met name ook de omgeving bedanken voor het begrip dat is opgebracht voor de langdurige hinder die is ontstaan door de werkzaamheden.
Naast de opening van het nieuwe knooppunt vond ook de opening van kunstwerk Geheugenspoor plaats.Het ontwerp van kunstenaar Paul de Kort in samenwerking met Parklaan landschapsarchitecten benadrukt de cultuurhistorische waarde van de omgeving en het omliggende landschap. Het kunstwerk maakt het 19e eeuwse jaagpad langs de ‘Ring Sloot van de Heer Hugo Waard’ als een geheugenspoor opnieuw zichtbaar en beleefbaar.
Het Knooppunt N242-N241 werd officieel geopend door Elisabeth Post, gedeputeerde Wegen, Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland. De vele genodigden gingen in een lange rij lopend via dat looppad Geheugenspoor naar het tunneltje waar gedeputeerde Post de openings handeling zou verrichten. Zij deed dat op een originele manier door als een volleerd tractorbestuurster door het tunneltje dwars door de met kleden dicht gehangen overkant te rijden waardoor de opening een feit was.
Mevrouw Post en meerdere sprekers spraken lovende woorden uit over dit prestigieuze project en het geduld en begrip dat was opgebracht door de bewoners en bedrijven uit de directe omgeving maar ook voor het fietsverkeer, wat voor hen toch meestal een behoorlijk stuk omrijden betekende.
Uiteraard waren er ook bijzonder veel belangstellenden uit de omgeving en elders op afgekomen om deze feestelijke opening mee te maken.
Met voor de liefhebbers een stukje van een Reuze taart met de afbeelding van het project en een hapje en een drankje werd het toch een bijzonder gezellig samenzijn.
De kinderen konden zich uitstekend vermaken op een met lucht gevulde springkussen en de volwassenen werden vermaakt door een drietal muzikanten die op een grote Amerikaanse oldtimer allemaal gouwe ouwe Rock muziek ten gehore brachten.
Om 18.00 uur was het feestgevierd, het weer werkte uitstekend mee dus het was goed vertoeven in de buitenlucht en een goed uur later regende het behoorlijk maar toen was de menigte allang huiswaarts gekeerd.

Er wordt nu alweer volop gewerkt aan de volgende uitdaging, de reconstructie van de N 241 van Verlaat tot de N 248 voorbij Schagen, ook met deze weg wordt geprobeerd de verkeersveiligheid en de doorstroming door rotondes en paralelwegen voor fiets en langzaam verkeer aanzienlijk te verbeteren.
In 2014 hoopt men te starten met dit project zodat in 2016 hier de volgende opening verwacht kan worden.
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Johan de Boer - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...