Wieringer Postduiven moeten geduld hebben
Uitgegeven op 28-06-2013 om 22:10  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Vorige week donderdag werden er door 10 liefhebbers 104 duiven ingemand voor de derde fondvlucht vanuit het Franse Salbris ca 640 km van huis. Het was de bedoeling dat de duiven op zaterdagmorgen in vrijheid gesteld zouden worden. Uiteindelijk werden de duiven pas op maandagmorgen om 9.15 uur in vrijheid gesteld. De 324 van Simon Boersen kan net als zijn baas (visserman) best van huis en wederom toonde zij haar uitzonderlijke klasse.

Door de beslissingsbevoegde lossingscommissie werd besloten de vlucht uit te stellen van zaterdag eerst naar zondag en later pas naar maandag. Een behoorlijke teleurstelling voor de liefhebbers want de beloofde ZW wind werd omgezet in een NW wind. Dus tegenwind in plaats van voor de wind en ja dat scheelt toch enorm. Ook vinden de meeste liefhebbers het niet fijn dat hun postduiven zon lange tijd onderweg zijn. Kijk ze worden natuurlijk wel goed verzorgd als ze op reis zijn, hebben zelfs airco in de vrachtwagen. Echter het is anders als op het hok, dat weet een ieder.
De duiven werden op maandagmorgen gelost. De 324 van Simon Boersen arriveerde om 17.44 uur op het hok met een snelheid van 1173 mm. Jan Kuut gaf niet veel toe en klokte de tweede duif. Kees Stoepker had zijn duivin de 157 bovenaan gezet en de 157 beloonde het vertrouwen en werd keurig derde. Een mooi verdeeld podium deze week met duiven in Den Oever,Westerland en Wieringerwerf. Dat de duiven met name op Westerland goed vielen bleek wel toen de klokken van Jan Kuut en Nandor Hartog werden gelicht. Beide liefhebbers pakten ze goed. Het was niet verwonderlijk dat Nandor Hartog de deur dichtdeed hij klokte de laatste prijsduif om 19.30 uur.

Verdere voorlopige uitslag:
Simon Boersen     1,19
Jan Kuut 2,4,5,6,7,10,11,12,13,18,20,23,28,32
Kees Stoepker 3,25
Nandor Hartog 8,9,17,22,24,30,35
Freek Burger 14,15,16,26,27,31,33
Henk Tigchelaar 21
J.G. Jorna 29,34
Op een heel ander niveau toon een andere Wieringer liefhebber zijn kunsten. Dirk Letter had enige duiven ingezet op de overnachtvlucht vanuit het Zuid Franse Cahors toch goed voor dik 1.000 km van Weringen. Deze duiven werden op zaterdag morgen gelost en volgens verwachting lukte het toch enige duiven om dezelfde dag te arriveren bizar meer dan 1000 km op een dag. Zo ook bij Dirk Letter. In de regen werd de eerste duif geklokt met als gevolg een eerste in het NIC Den Helder en tevens goed voor een 23e prijs in de Fondclub Noord Holland. Tot s avonds laat werd er gewacht op de duiven en ook de volgende morgen moest er gewacht worden. Maar toen niemand het meer verwachtte gebeurde het toch nog. Duivencollega Alexander hoorde een duif aankomen. Dirk sprong gelijk uit zijn stoel en met drie passen stond hij al voor het hok en ja hoor daar was er toch nog een. Om kwart over elf s avonds werd de duif alsnog geklokt. Zijn vierde die avond die evengoed nog bij de eerste tien zou zitten. Een prachtige ervaring die bij elke duivenliefhebber een verhoogde hartslag geeft.


Dirk Letter roept tussen de buien door een duif naar binnen

Volgende week donderdag inkorven voor de vierde midfond vlucht vanaf Morlincourt en zaterdag voor de eerste Jonge duivenvlucht vanaf Meer.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan de Vries - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...