Soroptimistclub ondersteunt stichting Burundi
Uitgegeven op 28-06-2013 om 14:39  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Soroptimistclub Wieringerland ondersteunt een project van de stichting Burundi eenmalig vanuit de activiteiten die het afgelopen jaar zijn georganiseerd. De gift is bedoeld om voor een school leermiddelen, meubilair en schoolkleding te financieren.

Stichting IZERE is een organisatie van Burundesen die in Nederland wonen en stelt zich tot doel het versterken van de lokale economie door kleinschalige projecten, die in samenwerking met lokale partners worden uitgevoerd. ,,We zijn met ons project Burundi gestart in de Wieringermeer en intussen is het uitgebreid naar Wieringen waar kerken en scholen zowel katholieke als protestante, aan meedoen. Het weeshuis staat en goede sanitaire voorzieningen zijn vorig jaar tot stand gekomen. We willen ons nu graag gaan inzetten om kinderen naar school te laten gaan. Om dit te realiseren zijn er onder andere leermiddelen, meubilair en schoolkleding nodig,’’ vertellen Otto Smit, die afgelopen jaar met eigen ogen heeft gezien wat er allemaal nog moet gebeuren en wat er verwezenlijkt is en Janneke Denneman namens de stichting Burundi. ,,Het was heel droevig gesteld met de hygiëne maar nu zijn de werkzaamheden rond het sanitaire gebouw afgerond. Ik kan zeggen het is misschien in onze ogen primitief maar het is het mooiste gebouw wat er staat. Het gebrek aan water in het weeshuis blijft een probleem, daarom wordt er maar eenmaal per dag grondig doorgespoeld naar de septic tank.’’


v.l.n.r. Jeanette Renooij, Laetitia Rabat met dochter Farah, Leonie Steenvoorden, Janneke Denneman en Otto Smit

Soroptimistclub Wieringerland ondersteunt dit ad hoc project eenmalig vanuit de activiteiten die het afgelopen jaar zijn georganiseerd. Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen wordt de missie en doelstellingen bereikt door het werken aan projecten. Soroptimisten ondersteunen op die manier actief lokale, nationale en mondiale projecten die passen binnen een centraal thema. Het thema van 2011-2015 is Empowerment of Women through Education and Leadership. ,,Als Soroptimisten staan we voor de positie verbetering van vrouwen en kinderen en mensenrechten voor iedereen. De millennium-doelstellingen zijn richtinggevend voor onze activiteiten. Jaarlijks ontvangt de club diverse aanvragen om projecten te ondersteunen, deze worden stuk voor stuk afgewogen. Om onze doelstelling te bereiken organiseren we verschillende activiteiten waar financiële middelen uit voortvloeien maar we steken ook onze handen uit de mouwen voor bijvoorbeeld stichting Present,'' vertelt Leonie Steenvoorden namens de club. Meer informatie: www.soroptimist.nl.

Armoede en etnische spanningen tekenen het Afrikaanse land Burundi, het land waar priester Léopold zijn werkterrein heeft. Nabij de plaats Gitega biedt hij namens de stichting IZERE ruim vijftig kinderen en alleenstaande vrouwen een veilig heenkomen. Het doel is zelfvoorzienend en zelf verdienend te worden maar om zover te komen is hulp nodig. Het Bisdom Haarlem-Amsterdam verbond dit project voor een jaar aan de vastenactie, vanuit de verschillende kerken werd het een meer jaren project waarbij inmiddels verschillende scholen zijn aangesloten.
Stichting IZERE, wat hoop betekent, is opgericht om bijdrage te leveren aan het vredesproces en de wederopbouw van Burundi. Na de verkiezing van 2005, concentreert de stichting zich op de sociale en de economische activiteiten met name over de verzoening tussen de Hutu's en de Tutsi's en de economische opbouw van het land.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroonprins op weg naar Wieringen in New York Post - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...