GP Groot helpt met adoptie meervleermuis
Uitgegeven op 29-06-2013 om 14:00  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Landschap Noord-Holland startte in april een nieuwe actie: Adopteer een Soort. Het doel is fondsen te werven voor bedreigde dier- en plantensoorten die zonder hulp uit Noord-Holland zullen verdwijnen. Tijdens de actie staan vijf bedreigde soorten centraal: meervleermuis, metselbij, roerdomp, veenmosorchis en ringslang. Typische Noord-Hollandse soorten die heel hard hulp nodig hebben. GP Groot is al jaren Gouden Vriend van Landschap Noord-Holland en steunt de actie met het adopteren van de meervleermuis.

Ronald Molenaar, verkoopleider GP Groot inzameling en recycling, draagt de stichting een warm hart toe en steunt vanuit het bedrijf graag de actie Adopteer een soort. ,,Wij bewegen ons dagelijks met onze voertuigen door het prachtige Noord-Hollandse landschap en werken ook letterlijk in en op de grond van onze provincie. Dat schept een band en een verplichting; ook wij willen graag ons steentje bijdragen aan het behoud van de natuur en diersoorten. Daarom hebben wij gekozen om mee te doen aan de actie. En hebben besloten de meervleermuis te adopteren. Zo helpen wij de natuur n ondersteunen wij Landschap Noord-Holland bij haar mooie werk. Wij hebben gekozen voor de meervleermuis, omdat wij die veel zien op onze verwerkingslocaties. Overdag verblijven de vleermuizen in kleine kieren en gaten en s nachts vinden ze in de omgeving hun voedsel.


Ronald Molenaar overhandigt de symbolische donatie aan vleermuisexpert Carola van den Tempel
(foto Landschap Noord-Holland)


De actie Adopteer een soort heeft een eigen gezicht met een eigen website en doneren kan direct online. Naast het nemen van noodzakelijke maatregelen doet Landschap Noord-Holland nog veel meer werk voor de vijf bedreigde soorten. Zij geeft voorlichting, doet onderzoek, ondersteunt vrijwilligers en beheert terreinen. Voor al dat werk is de financiering nog lang niet rond. Hoe meer bedrijven en particulieren de actie financieel ondersteunen, des te beter. Landschap Noord-Holland vraagt bedrijven en particulieren het voorbeeld van GP Groot te volgen en zo ook de vijf kwetsbare dieren en planten te helpen. Op www.adopteereensoort.nl is alles te vinden over de vijf soorten die centraal staan.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Korte Afsluitdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...