Herregistratie BIG verplicht in de zorg
Uitgegeven op 27-06-2013 om 13:53  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Zorg Interim biedt verpleegkundigen mogelijkheden voor herregistratie.Wie BIG-geregistreerd is, is bevoegd om daadwerkelijk in de zorg te mogen werken en bepaalde handelingen te verrichten. Zo is een BIG-registratie verplicht voor onder meer een verpleegkundige, arts, fysiotherapeut en verloskundige. De BIG-registratie komt voor uit de Wet BIG: Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg.

Een belangrijk doel van deze wet is om patiŽnten te garanderen dat zorgverleners zorgvuldig en deskundig handelen.

Wie in de zorg wil blijven werken, moet zich iedere vijf jaar laten herregistreren in het register. Deze herregistratiedatum ligt vijf jaar na datum van het behaalde diploma, de vakbekwaamheidsverklaring of erkenning van de beroepskwalificatie. De beste manier om voor herregistratie in aanmerking te komen is door werkervaring. Wie in vijf jaren 2.080 uren in zijn zorgfunctie blijft werken (gemiddeld 8 uren per week) kan zich laten herregistreren.

Zorg Interim, de gespecialiseerde uitzendorganisatie in de zorg in Noord-Holland, biedt verpleegkundigen de mogelijkheid om te werken zodat zij zich na vijf jaren kunnen herregisteren in het kader van de Wet BIG. Zorg Interim zet zich in om de verpleegkundige in de thuiszorg of binnen bijvoorbeeld een verzorgingshuis of verpleeghuis het nog benodigde aantal verplichte uren voor BIG-herregistratie te laten werken. Verpleegkundigen die willen weten wat Zorg Interim kan betekenen voor zijn of haar herregistratie BIG, kan kijken op www.zorginterim.nl of bellen met 0229 - 206 906.

Zorg Interim is de bemiddelaar tussen zorginstellingen die op zoek zijn naar nieuwe of tijdelijke medewerkers en zorgverleners die op zoek zijn naar een nieuwe of tijdelijke baan in de zorg. Zorg Interim heeft inhoudelijke kennis van de zorg, jarenlange ervaring in de sector en een groot netwerk van flexibele en goede zorgverleners.
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eenden op Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...