Gemeente Hollands Kroon één van de winnaars Inspireer NHN
Uitgegeven op 27-06-2013 om 06:52  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Op een succesvolle en drukbezochte Regiowerktop in Den Helder zijn op 24 juni de winnaars van de verkiezing Inspireer NHN bekend gemaakt. Drie categoriewinnaars betraden het podium om in een flitsende pitch de vakjury en de aanwezigen te overtuigen van hun arbeidsinitiatief. De uiteindelijke winnaar sprong er volgens de jury echt tussen uit.
Winnaar Inspireer NHN 2013

Espeq Vakmansgroep betrad het podium met drie 'bouwvakkers' en trok daarmee direct de aandacht van de zaal. In een economisch lastige tijd voor de bouwsector weten zij met hun Vakmansgroep de uistroom van leerlingen naar werk toch op peil te houden (70%). Een inspirerend arbeidsinitiatief dat volgens de jury als voorbeeld kan dienen voor de regio en ook in andere branches toepasbaar is. Espeq Vakmansgroep is met dit initiatief de overall winnaar van Inspireer NHN 2013 en tevens categoriewinnaar Onderwijs naar Werk.

Werk naar Werk

In de categorie Werk naar Werk ging de Gemeente Hollands Kroon er met de prijs vandoor. Hun arbeidsinitiatief Durf te Groeien! zet succesvol in op de eigen verantwoordelijkheid van werknemers voor hun loopbaan.

Uitkering naar Werk

In de categorie Uitkering naar Werk mocht Centrum Vakwerk de prijs in ontvangst nemen. Met hun arbeidsinitiatief 'Het vangnet voor Anderslerenden' bieden zij individueel maatwerk in de vorm van leerwerktrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Publieksprijs

De laatste prijs van de middag, de publieksprijs, ging naar 'Supporters voor Supporters'. Bij dit arbeidsinitiatief doen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt vier maanden lang, twee dagen in de week werkervaring op bij een bedrijf dat lid is van de business club AZ.

Inspireer NHN

Met deze verkiezing komt Inspireer NHN nog niet ten einde. "Deze winnaars zijn onze ambassadeurs om arbeidsinitiatieven in de regio met elkaar te delen.

Onderwijs, overheid en ondernemingen kunnen op vele vlakken van elkaar leren en samenwerken voor een succesvolle regionale arbeidsmarkt. Wij hopen dat deze 'pareltjes' daarin een voorbeeld kunnen zijn en anderen inspireren." Aldus projectleider Inspireer NHN, Ron van der Velden.

(Bron: Verkiezing Inspireer NHN)
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis 1962 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...