Hollands Kroon bespaart op verlichting
Uitgegeven op 27-06-2013 om 06:49  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - De gemeente Hollands Kroon bezuinigt op de openbare verlichting. Dit betekent dat oude lichtmasten niet overal worden vervangen.

De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft in de programmabegroting vastgesteld dat 20% bezuinigd moet worden op verlichting.

Dit is onder andere gebeurd in Zijdewind. De openbare verlichting aan de Havenstraat was verouderd en toe aan vervanging. Drie lichtmasten langs de parallelweg zijn niet vervangen.

De gemeente zegt zich goed te kunnen voorstellen dat het voor inwoners even schrikken is als het licht dat ze gewend zijn ineens wegvalt. Toch noemt de gemeente de verwijdering van de lantaarnpalen op deze locatie een afgewogen en verantwoorde keuze.

Uit onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat op verlichte rijkswegen meer ongelukken plaatsvinden dan op donkere wegen. Reden is dat automobilisten bij verlichte situaties harder rijden. Ook kan licht het leefgebied van vogels verstoren; uit onderzoek naar gruttoís blijkt dat het aantal broedparen langs verlichte wegen tot 300 meter afstand significant afneemt.

(bron Schagen FM)

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Caltex pomp Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...