Theo Moras spreekt over terugplaatsen straatverlichting Zijdewind
Uitgegeven op 21-06-2013 om 14:23  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Ingezonden bericht door Theo Moras. Speciaal verzoek aan Gemeenteraad!(De inhoud van een ingezonden bericht is voor verantwoording van de inzender).

Ongeruste burgers verzoeken de gemeenteraad straatverlichting terug te plaatsen in Zijdewind.

Bij de raadsvergadering van afgelopen woensdag waarbij ook het Trafostation aan de orde is geweest, is ook door de burgers uit Zijdewind e.o. aan de gemeenteraad verzocht de verwijderde straatverlichting terug te plaatsen. Aanleiding hier toe is het verwijt eerder van de voorzitter van de raad Burgemeester Nawijn dat alleen de gemeenteraad hierop aangesproken kan en mag worden, hier is nu dan ook nadrukkelijk gehoor aangeven.

Of dit ook het gewenste resultaat heeft opgeleverd is nog steeds op geen enkele wijze duidelijk geworden duidelijk geworden, wanneer en door wie hier uitsluitsel over wordt gegeven is nu dus steeds niet duidelijk. Of hier soms nog meer procedures voor moeten worden doorlopen is niet medegedeeld.

Hier onder de inspreektekst die toch aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, wat ook door de voorzitter werd bevestigd.

Naar aanleiding van mijn vorige inspreekbeurt zou ik vanavond mede op uw aanraden nog eens de aandacht willen vragen en dan nu specifiek aan de raadsleden over de wegverlichting kwestie bij de parallel weg in Zijdewind. Het is niet de kwestie dat het een buitenweg betreft, nee de weg verbindt al het fietsverkeer van t Veld, met Schagen en we kunnen rustig stellen van H.H.Waard tot Anna Paulowna of zelfs nog verder dus bijna de hele Noordkop.

Wij als bezorgde burgers, de Dorpsraad en vele inwoners die ook de gemeente teleurgesteld hebben benaderd zijn ons er terdege van bewust dat er fors bezuinigd dient te worden en dit waarschijnlijk nog maar het begin betekend van nog meer bezuinigingsrondes.

De voorgenomen bezuiniging op de straatverlichting valt dan ook zeker heel goed te begrijpen maar het uitgangspunt moet en mag

toch absoluut niet ten koste van de veiligheid gaan, en vooral niet van de kwetsbaarste groep verkeersdeelnemers. Combineer deze zaken en het belang van enkele lantaarnpalen kunt u begrijpen.

Daarom wil ik de gemeenteraad verzoeken om de knelpunten waar de veiligheid in het geding komt of dreigt te komen te vrijwaren van de voorgenomen bezuinigingen.

Voorzitter, gemeenteraad, er is nu inmiddels al heel veel om te doen geweest, deelt u ook de mening dat wanneer de veiligheid in gevaar dreigt te komen, bezuinigingen in bijzondere gevallen achterwege te laten.

Wij kiezen voorveiligheid aan u als gemeenteraad de vraag om hier over te beslissen.

Ik wou het hierbij willen laten want er staan nog meer hele belangrijke dingen op de agenda.

Voorzitter bedankt voor de gelegenheid en een ieder voor hun aandacht.

Voorzitter hartelijk dank.
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...