AZ gunt selectie Wieringerland geen doelpunt
Uitgegeven op 23-05-2004 om 19:49  |  link  |  bewaar  |  print

De aftrap van Wieringerland - AZ (Foto: Theo de Reus)
HIPPOLYTUSHOEF - Afgelopen zaterdag herleefden oude tijden op het sportpark aan de Belterlaan in Hippolytushoef. Een samengesteld all-stars team van Wieringen en de Wieringermeer mocht het opnemen tegen de profs van AZ uit Alkmaar. Voor een 'uitverkocht huis' (circa 1300 bezoekers) nam het gelegenheidsteam het op tegen de club die volgend jaar Europa in gaat. Het begon zonnig maar eindige koud en winderig met veel doelpunten voor de bezoekers.

Kopduel (Foto: Theo de Reus)Coach Co Adriaanze stelde geen B-elftal op maar liet spelers als Timmer, Nelisse en van Galen 'het heilige gras' van Succes betreden. Al na vijf minuten tekende Robin Nelisse voor de 0-1. Zes minuten later tekende diezelfde Nelisse voor de 0-2. Na 18 minuten maakte John van Assen een knappe solo dwars door het midden van de verdediging van de bezoekers totdat de vuisten van doelman Timmer roet in het eten gooide. Meteen na deze actie was het AZ dat razendsnel om wist te schakelen, 0-3 was het resultaat, Nelisse de doelpuntenmaker, een hattrick!

In de 25ste minuut liet Bas van Ledden een knappe redding zien op een poeier van Barry van Galen. Een paar minuten later was het echter wel raak door een bal van Kromkamp. Een knappe actie van Jeroen Zandstra werd gekeerd door Timmer waardoor de nul voor Wieringerland niet verdween. AZ's Ali Elkhattabi ontving, na een goede combinatie door de verdediging van de thuisploeg, de bal en plaatste Het publiek kijkt gespannen toe (Foto: Theo de Reus)hem zorgvuldig in de hoek van het doel, 0-5. Bij rust stond het 0-8 voor bezoekers uit Alkmaar.

Niet Ali Elkhattabi of Barry van Galen waren de showmasters van dienst, wel A-junior Haris Medunjanin. De jongeling mocht na de rust voor het eerst opdraven met het eerste van AZ en leverde meteen zijn visitekaartje af. Met zijn welgekende kapbewegingen, afgewisseld met de sleep, schakelde hij menig tegenstander uit. Al was het hem vaak meer te doen om het trucje dan om het rendement hiervan. Het ‘pleintjesvoetbal’ was toch nog voldoende voor drie van de vier doelpunten in de tweede helft.

De voorlaatste en AZ’s elfde was veruit de mooiste. Aangespeeld in het strafschopgebied omspeelde Medunjanin op de grootte van een zakdoek enkele spelers, lokte met een schijnbeweging de doelman naar de grond, waarna de logische stift volgde. Eerder had hij na een gelukte dribble Jordy van Wijk doen scoren. Later liet hij op bijna identieke wijze Christy Janga zijn doelpuntje meepikken. Martijn Meerdink was in het begin van de tweede helft verantwoordelijk voor het eerste doelpunt in die periode.

Het muurtje voor de vrije trap (Foto: Theo de Reus) Gelanceerd door het voortvarende begin diepte AZ de voorsprong nog voor de rust uit naar een aanvaardbare score. Reinier Robbemond vond met de hulp van Nelisse de vrijstaande Jan Kromkamp en nummer vier was een feit. In een flitsend derde kwartier volgden nog vier AZ-doelpunten. Elkhattabi stond op de goede plaats om een collectieve aanval af te ronden, waarna even later Juha Reini slim zijn voet zette tegen een vrije trap van Barry van Galen. Vlak voor rust werd Elkhattabi binnen de zestien tegen de grond gewerkt, Meerdink miste niet. Waarna Meerdink het presentje teruggaf door Elkhattabi opnieuw te laten scoren.

De treffers kwamen van Robin Nelisse (3), Ali Elkhattabi (2), Martijn Meerdink (2) en Jordi van Wijk, Christy Janga, Juha Reini en Haris Medunjanin tekenden ieder een treffer aan.