Wereldwinkelactie wij naar school .zij naar school voor Simbolica groot succes
Uitgegeven op 21-06-2013 om 09:11  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Wereldwinkel in Hippolytushoef hield de afgelopen week een inzamelingsactie van lege statiegeldflessen. De actie was in het kader van de Internationale dag tegen Kinderarbeid , 12 juni jl., en bedoeld om kinderen in de hooglanden van Guatemala de kans te geven onderwijs te volgen.Voor 11,- kunnen kinderen naar school, zij krijgen een rugzakje met schoolbenodigdheden en een schooluniform. Geschoolde kinderen zijn kinderen die later een kans hebben op de arbeidsmarkt, zich verder kunnen laten scholen en zo in eigen onderhoud kunnen voorzien. Het blijkt dat deze kinderen hun kinderen later ook naar school laten gaan zodat ook in de toekomst kinderarbeid voorkomen kan worden.

Veel kinderen op Wieringen hebben gehoor gegeven aan de oproep om lege flessen naar de Wereldwinkel te brengen. Wie meer dan 10 lege flessen in n keer naar de winkel bracht maakte kans op een mega dromenvanger. Er waren verschillende kinderen die meer dan 10 lege flessen brachten; Murel Woude bracht er 17, Anna Schobben had er maar liefst 39 verzameld maar een aantal mannen van groep 5/6 van de Denteleschool spanden de kroon. Zij waren met elkaar de deuren langs gegaan en hadden maar liefst 165 flessen verzameld. Harm Helder uit Westerland kwam de lege flessen in dozen en tassen afleveren bij de winkel. De mannen werden dinsdag jl. op school verblijd met een mini dromenvanger en een reep (H)Eerlijke chocola. De mega dromenvanger krijgt een plaats in de school.

In de winkel was er ook een mogelijkheid tot het doneren van geld als de bezoeker geen lege flessen had om in te leveren. Ook hier werd gebruik van gemaakt, in de spaarpot zat 104, 17 goed voor 9 rugtasjes.
Afgelopen maandag gingen de PR medewerkers over tot het uitsorteren en inleveren van de flessen. De actie heeft in totaal 600,72 opgebracht wat omgerekend 54 rugtasjes is. Het doel, minimaal 50 rugtasjes, is gehaald. Mede dankzij de medewerking van Protestantse Gemeente, de Katholieke kerk, de Dekamarkt en last but not least de medewerking van alle basisscholieren van de Gemeente Hollands Kroon en speciaal van de Denteleschool in Westerland!
Het bedrag van deze succesvolle actie zal aan Aldine Burgma, de importeur van de producten en oprichtster van Simbolica, worden overhandigd. Op dit moment zijn datum en locatie nog niet duidelijk.

Fairtrade . De Wereldwinkel is de Fair Trade cadeauwinkel bij u in de buurt. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 10.000 vrijwilligers in 271 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wl bestreden kan worden. Koop je een cadeau in n van deze winkels, dan draag je daaraan bij.
Voor verder info www.simbolicaprojecten.net , www.wieringen.wereldwinkels.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eerste steen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...