(Aangepast) sporten bij Sportcentrum Multifit
Uitgegeven op 20-06-2013 om 22:49  |  link  |  bewaar  |  print

’T ZAND - Bij Sportcentrum Multifit is het voor iedereen mogelijk, onder juiste begeleiding, te sporten en bewegen in de fitnessruimte. Voor mensen met een chronische aandoening of lichamelijke klachten is er een goede mogelijkheid om te sporten bij Multifit omdat dhr. van Stralen werkt met individuele trainingsprogramma’s. Per persoon wordt, na een intakegesprek, gekeken naar wat iemand kan en mag en daarna wordt er een doel gesteld.

De trainers van Multifit werken volgens passende trainingsprogramma’s. Per individu zal na een uitgebreid intakegesprek gekeken worden naar wat iemand kan en mag. Voor een groot aantal mensen is het een drempel om naar een fitnesscentrum te gaan om te sporten. Daarom kunt u via Multifit regelen dat er een trainer thuis langs komt om bijv. aan stabiliteit of balans te werken. De ideale manier om fit te blijven!

Ondanks lichamelijke klachten is het mogelijk om (aangepast) te sporten. Na een vierde knieoperatie, kwam meneer de Meyer uit ’t Zand op 70 jarige leeftijd terecht bij Multifit. Samen met dhr. van Stralen heeft hij gekeken naar wat hij nog wel kon. ´Gemakkelijk kunnen lopen zonder krukken´ was zijn doelstelling. De orthopeed waar meneer de Meyer in die tijd onder begeleiding was, vertelde hem dat hij waarschijnlijk nooit meer ´normaal´ kon zitten en/of lopen. De flexie van de knie was namelijk na de operatie, 60 graden, terwijl de flexie van de knie bij het doen van de dagelijkse dingen, wel 110 graden moet zijn om goed te functioneren. Na een aantal maanden de lichamelijk inspanning te hebben opgebouwd is het meneer Meyer uiteindelijk gelukt om zelf te lopen en zelfs op één been te kunnen staan! Meneer de Meyer is zelfs na een training een keer zonder krukken naar huis gegaan en kwam toen lachend weer terug om zijn krukken op te halen!

Sportcentrum Multifit, aan het Willem ’t Hartplein is van maandag t/m zaterdag geopend en er is een lift aanwezig. Bent u lid van de ANBO? Dan kunt u voor een bedrag van € 19,- per maand onbeperkt sporten bij Multifit! De eerste 10 lessen zijn onder individuele begeleiding en daarna kunt u via een abonnement sporten bij het Sportcentrum.

Voor vragen kunt u contact opnemen met dhr. H. van Stralen, 06 24 23 22 07 of hans@sportcentrummultifit.nl. Voor informatie over aangepast sporten kunt u terecht bij Iris van Paridon, regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland. ivanparidon@sportservicenoordholland.nl of Den Helder (0223) - 68 47 26, (do. en vrij.) - Schagen (0224) - 21 47 74 (ma. di en woe.)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Nieuweweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...